Circulatia va fi restrictionata pe mai multe strazi din zona de nord a Capitalei pentru mai multe ceremonii militare si religioase dedicate Zilei Fortelor Aeriene si a Aviatiei Romane, informeaza Politia Rutiera Bucuresti.

Restrictii:

  • intre orele 08.30 - 10.30, se va inchide circulatia rutiera pe ambele sensuri, pe Bd. Aviatorilor, intre P-ta. Victoriei si P-ta Charle de Gaulle, pe Str. Arh. Ion Mincu, intre Sos. Kiseleff si Bd. Aviatorilor si pe Str. Av. Gheorghe Demetriade, intre Str. Ermil Pangratti si Bd. Aviatorilor;
  • intre orele 21.00 - 22.00, se va restrictiona traficul rutier pe banda I de circulatie, pe Bd. Aviatorilor, intre Str. Arh. Ion Mincu si P-ta. Victoriei (pe sensul dinspre Monumentul Eroilor Aerului catre P-ta. Victoriei). 

Brigada rutiera recomanda conducatorilor auto sa circule cu atentie, sa respecte semnalele politistilor rutieri aflati in zona si sa utilizeze ca rute ocolitoare:

  • P-ta. Charles de  Gaulle - Cal. Dorobantilor - Bd. Iancu de Hunedoara - P-ta. Victoriei;
  • P-ta. Charles de  Gaulle - Bd. Maresal C-tin. Prezan - Sos. Kiseleff - P-ta. Victoriei;
  • P-ta. Universitatii - P-ta. Romana - Cal. Dorobantilor - P-ta. Charles de  Gaulle;
  • P-ta. Universitatii - P-ta. Romana - P-ta. Victoriei - Bd. Ion Mihalache - Bd. Al. Averescu - Bd. Marasti - P-ta. Presei Libere.

Aviatorii romani sarbatoresc pe 20 iulie, sub patronajul ocrotitorului lor, Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul, Ziua Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene, anunta Ministerul Apararii.

Incepand cu ora 09.00 se va desfasura ceremonia militara si religioasa organizata la Monumentul Eroilor Aerului din Piata Aviatorilor, la care va lua parte si ministrul Gabriel Oprea.

In semn de omagiu adus eroilor aviatori, formatii de aeronave militare vor survola monumentul.

Incepand cu ora 20.30, in Piata Aviatorilor, va avea loc apelul solemn si un ceremonial de retragere cu torte pe traseul Piata Aviatorilor - Piata Victoriei.