Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informate privind ploi torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si grindina.

Informarea este valabila pentru intervalul 19 iulie, ora 21,00, - 20 iulie, ora 23,00, timp in care in estul si sud-estul tarii, precum si in zonele de deal si de munte (indeosebi zona Carpatilor Orientali, inclusiv Carpatii de Curbura), instabilitatea atmosferica se va mentine accentuat.

Potrivit ANM, se vor semnala ploi cu caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de vant ce vor lua trecator aspect de vijelie si izolat va cadea grindina.

Luni seara, ANM a emis trei avertizari tip nowcasting, una valabila in intervalul 21,30 - 22,30 pentru zona de munte a judetului Bacau (in special partea sudica a zonei montane - la sud de Targu Ocna) unde sunt preconizate ploi torentiale - cantitati de apa insemnate, frecvente descarcari electrice si posibil grindina, o alta valabila pentru zona municipiului Focsani, pentru intervalul 21,05 - 22,05, tot de ploi torentiale si intensificari de vant cu aspect de vijelie, si o a treia pentru judetele Vrancea, Galati, Vaslui si zona de munte a judetului Suceava.