Aproximativ 1.790 de angajati dintr-un total de 6.000 de salariati ai Primariei si institutiilor subordonate acesteia vor fi disponibilizati pana la jumatatea lunii august, a declarat luni primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

El a spus ca nu intentioneaza sa le plateasca nicio compensatie baneasca celor disponibilizati.

"Am cautat sa vorbesc cu toti conducatorii de unitati si cu sindicatele si s-au cerut compensari pentru cei care pleaca, insa nu am de ce sa le platesc", a afirmat Oprescu, citat de Agerpres.

Cat priveste institutiile de cultura, primarul general a spus ca directorii teatrelor i-au cerut sa-i comunice numarul persoanelor pe care le va da afara.

Oprescu a mentionat ca directorii institutiilor de cultura au respins initial doua propuneri. Una, care ii apartinea, prevedea crearea unei companii de teatru a municipiului Bucuresti, unde toti directorii de teatru sa intre in Consiliul de Administratie si sa stabileasca fiecare in parte restructurarile pe care le are de facut. Cea de-a doua propunere ii apartine lui Ducu Darie si potrivit acesteia fiecare teatru urma sa devina fundatie.

Potrivit primarului general, numarul total al disponibilizatilor din teatre este de 1.555, respectiv 255 de actori si restul, personal auxiliar.

Potrivit lui Oprescu, siguranta bucurestenilor va avea cel mai mult de suferit, pentru ca multi dintre politistii comunitari vor fi disponibilizati.

Se actualizeaza