Absolventi ai unor universitati americane prestigioase, Alexandru Balasescu si Alexandru Manaila au abandonat confortul sistemului occidental in favoarea imprevizibilei Romanii. Intrebarea obsedanta care ii urmareste este “De ce m-am intors in Romania?” Dar in ultimul an o alta intrebare si-a scos coltii: “De ce as mai ramane?” S-au dovedit sperantele lor a fi naive? Le-au fost asteptarile inselate? Care este partea plina si partea goala a paharului emigrarii? Isi construiesc viitorul tot aici? Merita sa pleci din Romania? Dar sa ramai, mai merita? Avand experienta pe ambele maluri ale fluviului migratiei, cei doi au discutat online cu cititorii Hotnews.

Alexandru Manaila si Alexandru BalasescuFoto: Hotnews
  • Intalnirea s-a incheiat.
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei nu au fost validate comentariile care nu se refera la subiectele anuntate, nu contin intrebari sau constau in atacuri la persoana.

Alexandru Balasescu este doctor in antropologie al Universitatii California Irvine si a predat la American University din Paris si la Royal University din Bahrain. La sfarsitul lui 2006 a revenit in Romania unde a predat la SNSPA si a fost vreme de un an director al cabinetului ministrului Culturii, Cultelor si Patrimoniului. Este autorul cartii “Paris elegant, Teheran incitant” (ed. Curtea Veche) si semneaza un text in antologia “De ce m-am intors in Romania”, (ed. Polirom, 2010).

Alexandru Manaila este licentiat in economie la Harvard University cu o lucrare despre migratia studentilor romani. A fost consultant in management pentru banci americane regionale si pentru fondurile de investitii de pe Wall Street. In 2008 a revenit in Romania si este director de departament al unei prestigioase case de investitii din Bucuresti. Semneaza un text in antologia “De ce m-am intors in Romania”, (ed. Polirom, 2010).