Inundatiile care au afectat recent 37 de judete din Romania au afectat 6.979 de case, dintre care 182 sunt distruse si 851 se afla in pericol de prabusire, a declarat duminica premierul Emil Boc, care a adaugat ca "se contureaza pagube de sute de milioane de euro".

Primul ministru a precizat, intr-o videoconferinta cu prefectii, ca statul va oferi materiale de constructii pentru 1.033 case care trebuie reconstruite dar si pentru repararea locuintelor avariate.

El a cerut avertizat autoritatile locale ca nu trebuie sa permita reconstruirea caselor in zonele inundabile: "Nu vom reconstrui case exact in zona in care exista pericol de inundatii. Monitorizati modul in care primariile pun la dispozite teren si elibereaza autorizatii de constructie pentru casele disturse", le spus Emil Boc prefectilor.

Scenarii sunt in discutie, dar, in acest moment, cota unica este de 16%

Pe de alta parte, seful Guvernului a precizat ca, in acest moment, sunt in discutie scenarii legate de valoarea cotei unice de impozitare, dar, in acest moment, Executivul nu a discutat despre majorarea sau reducerea acesteia.

"Nu am avut si nu avem in acest moment o discutie despre majorarea cotei unice. In acest moment, cota unica este de 16%. Scenarii sunt in discutie, dar, in acest moment, cota unica este de 16%", a subliniat Emil Boc, citat de Agerpres.