Patronul postului OTV, Dan Diaconescu, este audiat din nou, vineri, de procurorii anticoruptie, la sediul DNA, intr-un nou dosar de santaj. "Este un nou episod din telenovela statul impotriva lui Dan Diaconescu. Tot statul roman e impotriva mea. Daca OTV a vorbit despre primari corupti, se considera ca e santaj. Aceste dosare sunt fabricate in incercarea de a bloca candidatura mea la presedintie. Noi (Partidul poporului, n.red.) suntem cei care putem crea un paradis in Romania, un paradis fiscal. Putem da o lege prin care sa fie impozitate doar veniturile companiilor in Romania", a afirmat Dan Diaconescu, inainte de intrarea la audieri.

UPDATE Diaconescu a declarat, la iesirea de la audierile care au durat aproximativ o ora, ca nu a dat nicio declaratie procurorilor.

El ar fi cerut anchetatorilor sa i se puna la dispozitie mai intai elemente de drept si de fapt ale noii invinuiri de santaj aduse, dorind sa stie detalii despre circumstantele in care s-a intamplat fapta, transmite Agerpres.

'Aproape tot timpul mi se spune ca se fac amenintari si santaj in emisiunea mea de catre mine sau unii invitati. Un exemplu de interes ar fi ultima prezenta a premierului Emil Boc la mine in emisiune, care a santajat si amenintat in mod direct pe parlamentari PDL, spunandu-le ca daca nu voteaza pentru Guvern cand a fost vorba de ultima motiune el ii va da afara din partid. Este cum s-ar zice din punct de vedere jurnalistic complicitate, un grup organizat compus din mine si invitatul meu Emil Boc de la acea vreme', a declarat Diaconescu.

Patronul OTV a mai mentionat ca procurorii nu au avut nimic impotriva lui nici cand l-au arestat si sustine ca aceasta masura a fost una politica.

De asemenea, el a spus ca vrea sa mearga sa-i viziteze pe cei din celula cu care a stat in arest preventiv.

"Vrem sa venim din primul tur la putere, ca sa nu se mai cheltuie banii contribuabililor pe al doilea tur. Probabil o sa stau in inchisoare pana in 2014, la viitoarele alegeri. Poate vin alegerile mai devreme si scap mai repede", a adaugat Dan Diaconescu. "Si parintii mei ma sustin, este pentru prima oara cand nu imi mai cer sa vand OTV si sa plecam in strainatate", a spus patronul OTV inaintea audierilor.