Autoritatile locale din Barlad vor face un imprumut bancar de trei milioane de euro, cu acordul Consiliului Local, pentru realizarea unui cinematograf cu proiectie 3D, a unui centru de tip SPA, cu piscina, sauna si jacuzzi, precum si a unei baze sportive moderne, informeaza Mediafax.

Primaria Barlad a primit acceptul Consiliului Local pentru a face un imprumut la o banca comerciala pentru a realiza trei obiective de agrement in municipiu a caror investitie se ridica la trei milioane de euro.

Astfel, autoritatile din Barlad vor incepe, cel mai tarziu in toamna acestui an, modernizarea cinematografului din oras, unde localnicii vor putea sa vada filme in proiectie 3D, reabilitarea baii comunale si dotarea ei cu piscina, sauna si jacuzzi, precum si constructia unei baze sportive polivalente in Gradina Publica a municipiului.

"Realizarea acestor obiective de investitii, cu imprumut din banca, se fac in urma unui studiu social in randul populatiei. Nu sunt dorintele mele, eu doar le pun in practica. Nu conteaza acum ca este criza sau nu este criza, ci ca trebuie facut ceva si pentru locuitorii acestui municipiu astfel incat, in zece ani, Barladul sa arate altfel. Si aceste obiective reprezinta niste prioritati in oras, in conditiile in care pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare, precum si pentru modernizarea strazilor, avem proiecte aprobate de 20 de milioane de euro, cu finantare europeana", a declarat primarul municipiului Barlad, Constantin Constantinescu.

Potrivit autoritatilor locale, imprumutul total va fi de opt milioane de euro, dintre care cinci milioane vor fi alocate de Primarie pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare.