Ambasadorul britanic Robin Barnett isi incheie la sfarsitul acestei luni mandatul in Romania. In locul sau, Marea Britanie va fi reprezentata la Bucuresti de Martin Harris. Lucreaza in Ministerul de Externe de la Londra din 1991, este casatorit si are trei fiice.

Martin HarrisFoto: fco.gov.uk

Harris a lucrat in ultimii doi ani in centrala de la Londra.

Robin Barnett a fost unul dintre cei mai activi ambasadori la Bucuresti. Recent, el a fost premiat pentru ca a invatat limba romana la un nivel foarte complex. De altfel, la prima sa conferinta de presa in Romania, imediat ce a preluat mandatul, in iunie 2006, ambasadorul britanic a vorbit in limba romana. Experienta sa diplomatica in Polonia, in perioada pregatirii pentru aderarea la UE, a fost folosita si in dialogul cu autoritatile de la Bucuresti pe perioada mandatului sau. Barnett a atras adesea atentia asupra necesitatii reformarii justitiei si a continuarii luptei anticoruptie.

Altfel, Robin Barnett a fost un fervent aparator al mediului, dar si un promotor al tolerantei, fiind printre diplomatii care a participat sau si-a exprimat sustinerea pentru Marsul Diversitatii si pentru participantii la acesta.​