Peste 20 de profesori care au corectat lucrarile de bacalaureat la Liceul Anghel Saligny din Bacau vor fi audiati, alaturi de elevi, in urmatoarele zile, de procurorii anticoruptie, anunta Rador.ro. Cadrele didactice sunt cercetate pentru luare de mita si trafic de influenta, fiind acuzati ca ar fi marit notele anumitor elevi la examen.

Potrivit unor surse judiciare citate de postul public de radio, profesorii corectori primeau banii pe carduri sau in intalniri cu elevii in parc. Anchetatorii au gasit mai multe teze xerocopiate ale elevilor si suma de 10 mii de lei, in locuinta directorului Liceului Anghel Saligny, Robert David.

Acesta nu este singurul scandal de frauda la examenul de bacalaureat din 2010.

Ioan Sorin Tontea, profesor in cadrul Comisiei de bacalaureat de la Grupul Scolar "Horea Closca si Crisan" din orasul Abrud (din judetul Alba) a fost trimis in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, sub acuzatia ca a distribuit unor elevi subiectele inainte de sustinerea examenului.

Si la Botosani, Leonache Dragoi, profesor de la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" este cercetat pentru mita la examenul de bacalaureat. Conform ziarului Monitorul de Botosani, profesorul Dragoi, care conducea comisia de examen, ar fi primit bani pentru a-i favoriza pe unii dintre candidatii care sustineau examenul de bacalaureat la Colegiul Economic "Octav Onicescu" din Botosani. Profeosorul Leonache Dragoi ar putea fi concediat de la universitatea ieseana.