Ambasadorul roman in Chile se afla la volanul autovehiculului apartinand misiunii diplomatice a Romaniei in momentul in care a avut loc "incidentul" de luni, precizeaza MAE, mentionand ca are loc in prezent o ancheta ale carei rezultate vor fi facute publice in momentul primirii de catre Minister.

MAE a confirmat, la solicitarea Mediafax, implicarea reprezentantului diplomatic roman in Chile intr-un "incident" rutier.

Ministerul a precizat ca ambasadorul se afla la volanul autovehiculului misiunii diplomatice a Romaniei in momentul incidentului.

De asemenea, precizeaza sursa citata, atat ambasadorul cat si celalalt sofer implicat in incident au primit ingrijiri medicale.

MAE a precizat ca in prezent are loc o ancheta referitoare la acest subiect, rezultatele acesteia urmand sa fie facute publice imediat cum vor fi primite de catre Minister.

  • Ambasadorul roman in Chile, implicat intr-un accident rutier soldat cu un ranit

Cotidianul chilian La Nacion a relatat, luni, in editie electronica ca ambasadorul Romaniei in Chile, Valentin Florea, a fost implicat intr-un accident rutier, precizand ca diplomatul roman nu a patit nimic, insa un alt sofer, de 28 de ani, a fost grav ranit.

Potrivit presei, Valentin Florea ar fi facut o intoarcere gresita pe bulevardul Kennedy din zona Vitacura, Santiago de Chile, izbindu-se frontal de un alt autoturism, marca Toyota Yaris, al carui sofer a fost grav ranit dar care se afla in afara oricarui pericol.

"Am iesit pe strada aceasta si am fost lovit din stanga. Stiu ca m-am invartit de doua ori, probabil de mai mult de doua ori (...) Nu sunt ranit, sunt bine, pentru ca altfel, va zic, nu stiu ce s-ar fi intamplat", a spus ambasadorul, citat de radio Cooperativa.