Dumitru Costin a primit luni votul de incredere al Consiliului National al Blocului National Sindical (BNS), dupa ce acesta isi depusese, luna trecuta, mandatul, considerand ca miscarea sindicala indreptata impotriva masurilor de austeritate fusese un esec, transmite Mediafax.

Dumitru Costin, presedinte BNSFoto: Agerpres

BNS i-a acordat votul de incredere si Biroului Executiv.

Incepand cu data de 9 iulie, Dumitru Costin si-a reluat mandatul de presedinte al BNS, pana la Congresul Confederatiei care va avea loc in toamna anului viitor, potrivit unui comunicat BNS.

"In baza unui program propus de membrii Biroului Executiv, delegatii la Consiliu au hotarat schimbarea din temelii a modului in care functioneaza Confederatia, o strategie care va conduce la eficientizarea activitatii si la o mai buna reprezentare a intereselor celor peste 400.000 de membri afiliati", se arata in comunicat.

Programul BNS are sase obiective principale: consolidarea organizatiei, recrutarea de noi membri, imbunatatirea comunicarii intre confederatie, federatii si filiale judetene, precum si trecerea la un sistem de comunicare directa cu membrii de sindicat, intarirea identitatii confederatiei, diversificarea serviciilor oferite membrilor precum si schimbari la nivelul modului de organizare a actiunilor de protest.

"In paralel cu activitatile de reorganizare interna, BNS isi va axa activitatea pe termen scurt, pana la finalul acestui an, pe politicile de salarizare in sectorul bugetar si in mediul economic, pe acordarea de asistenta juridica membrilor BNS afectati de masurile aberante de reducere a salariilor si, nu in ultimul rand, pe identificarea unor mecanisme de stavilire a cresterilor nejustificate de preturi," potrivit sursei citate.

Dumitru Costin a anuntat, in 16 iunie, ca demisioneaza de la conducerea BNS, pentru ca protestele de pe 15 iunie din fata Palatului Parlamentului au fost un esec, iar masurile de austeritate nu au putut fi evitate.