Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

(P) Universitatea Romano – Americana faciliteaza comunicarea dintre studenti si angajatori

de HotNews.ro    
Luni, 12 iulie 2010, 13:59 Actualitate | Esenţial


Wagaye Johannes, Ionut Gabriel Florea si Cristian Colteanu
Foto: Universitatea Romano-Americana
Situatia economica incerta si instabilitatea de pe piata muncii, ii determina pe multi studenti si absolventi sa priveasca viitorul cu ingrijorare. In prezent, Universitatea Romano – Americana incurajeaza schimbul de experienta intre studenti si companiile angajatoare, ca o premisa a proceselor de recruitment pentru angajatii de maine.

O practica frecventa in cadrul universitatilor de prestigiu din strainatate este formarea si recrutarea studentilor pentru a ocupa posturi in multinationale. Un astfel de demers prezinta avantaje pentru ambele parti: companiile pentru ca isi pot alege si pregati mai bine viitorii angajati, iar studentii deoarece au garantia angajarii dupa absolvire.

Universitatea Romano-Americana face posibil acest schimb si in Romania. Mari companii din spatiul economic romanesc si nu numai, au incheiat parteneriate cu Universitatea Romano-Americana pentru recrutarea  viitorilor angajati din randul studentilor din anii terminali. Iar acest lucru a devenit deja o traditie de ani buni, ceea ce inseamna ca aceste companii au fost satisfacute de nivelul de cunostinte atat teoretice cat si practice pe care absolventii acestei universitati le detin.

Un bun exemplu este chiar Ionut Gabriel Florea, student in anul II al Universitatii Romano-Americane, care a castigat o bursa in valoare de 3000 EURO oferita de GE Foundation si Institute of International Education si oportunitatea de a participa la un program de dezvoltare a abilitatilor de leader.  

La competitia European Enterprise Challenge 2010 organizata de Junior Achievement  in parteneriat cu BCR, castigatorii locului I - „Produsul/Serviciul anului”  sunt studentii Universitatii Romano-Americane.

Parteneriatele academice cu universitati din SUA si Europa reprezinta un alt factor care contribuie semnificativ la calitatea invatamantului  din cadrul Universitatii Romano-Americane. Studentii romani au posibilitatea de a studia in SUA si Europa, pleaca la stagii de practica in strainatate,  participa la cursuri sutinute in Romania de profesori americani si europeni.  S-a constat ca studentii care obtin astfel de burse de studii in strainatate se intorc mult mai increzatori in fortele proprii, ceea ce le ofera un avantaj in relatiile cu potentialii angajatori.

Misiunea Universitatii Romano-Americane este de a forma tinerii, de a le oferi cunostinte, consiliere in cariera si parghiile necesare pentru a putea pasi mai putin timid catre angajatori.  Parteneriatele cu mediul de afaceri, sistemul de invatamant bazat pe strategii de predare-invatare-evaluare si valorile promovate la nivel institutional, sunt doar cateva repere care particularizeaza universitatea in peisajul invatamantului superior particular romanesc.

Date generale despre Universitatea Romano – Americana:
Universitatea Romano-Americana este institutie de invatamant superior acreditata, persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a sistemului national de invatamant.

Universitatea Romano-Americana a fost infiintata in anul 1991, avand drept scop promovarea valorilor educationale ale invatamantului superior american pe fondul bogatelor traditii ale invatamantului romanesc.

Universitatea Romano-Americana are misiunea de a asigura si dezvolta resursele si instrumentele necesare derularii proceselor de educatie si de cercetare stiintifica, la standarde de calitate ridicate, necesare asigurarii competitivitatii in Spatiul European al Invatamantului Superior si al Cercetarii Stiintifice (definit prin Declaratiile de la Bologna, Copenhaga si Lisabona si promovat prin complexul legislativ privind Strategia Nationala pentru Invatamantul Superior din Romania).

Misiunea si obiectivele asumate individualizeaza Universitatea in sistemul national de invatamant superior romanesc prin claritate, distinctie si specificitate. Strategia generala a Universitatii Romano-Americane are in vedere integrarea organica in arhitectura spatiului educational european si internationalizarea activitatilor de invatamant si cercetare stiintifica.
Universitatea si-a adaptat in permanenta oferta educationala, iar cresterea calitatii proceselor didactice si ajustarea continua a acestora in consonanta cu solicitarile pietei muncii, cu noile exigente impuse de procesele de integrare si globalizare a constituit un obiectiv strategic major.

Universitatea dispune de o baza materiala care asigura desfasurarea in conditii optime a procesului educational. Cu o suprafata de peste 34.500 metri patrati Campusul cuprinde: o aula de tinuta internationala, amfiteatre, sali de curs, sali de seminar, centre si laboratoare pentru cercetare, laboratoare de informatica, laborator de criminalistica, laborator pentru simularea negocierilor de afaceri internationale, laborator didactico-fonic, biblioteca cu sali de lectura si fond de carte valoros in continua actualizare, cabinete medicale si sali de sport, clubul studentilor, agentie de turism, capela pentru ruga studentilor, spatii pentru personalul tehnico-administrativ, camin-hotel cu 11 etaje pentru cazarea studentilor, cantina-restaurant etc.
In acest sediu studentii beneficiaza de o biblioteca moderna, un centru electronic de informare (INFOMAT), conectare la INTERNET, camere de luat vederi, statie de radioficare si televiziune cu circuit inchis, centru de fotocopiere documente, agentie BRD cu bancomat etc.
Campusul Universitatii este impresionant prin dimensiuni, arhitectura, tehnologie de constructie, dotari, functionalitate si totodata este laboratorul formarii de valori profesionale si de caractere, de oameni capabili sa-si asume raspunderi, sa ia decizii corecte si sa-si indeplineasca onest obligatiile ce le revin. Prin conditiile de studiu si viata pe care le ofera, Campusul consolideaza locul de excelenta pe care Universitatea Romano-Americana il detine in peisajul invatamantului superior romanesc.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4897 vizualizari

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by