O investigatie HotNews.ro - Kamikaze

Trecutul ascuns al lui Sorin Ovidiu Vântu. Povestea informatorului Nuş

de Dan Tapalaga, Catalin Prisacariu     HotNews.ro / Kamikaze
Duminică, 11 iulie 2010, 17:26 Actualitate | Esenţial


Coperta dosarului
Foto: Hotnews
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a semnat un angajament de informator cu fosta Securitate în 1983, dosarul figurind ca inchis in 1988, cu numele conspirativ “Nuş”, după cum rezultă dintr-o serie de documente din ceea ce pare să fie dosarul personal. Un fost ofiţer de Securitate confirmă că Vântu a fost racolat în penitenciar, unde executa o pedeapsă pentru delapidare, şi preluat după eliberare în reţeaua unui ofiţer din Roman, oraşul unde SOV locuia înainte de 89.
 •  HotNews.ro şi Revista Kamikaze au realizat o incursiune în trecutul ascuns al celui despre care se spune că a schimbat soarta alegerilor prezidenţiale din 2009. Din documente şi mărturii rezultă că SOV a fost infractor de drept comun arestat în '82 pentru delapidare, turnător la Securitate racolat în '83 şi bişniţar pitoresc în Roman după eliberare, din '85, până la Revoluţie. După, îl găsim tot aproape de foşti ofiţeri de Securitate, antrenaţi în afaceri complexe.

Contactat în două rânduri, la începutul şi la sfârşitul investigaţiei, Sorin Ovidiu Vântu a precizat că îşi rezervă dreptul de a avea o reacţie după publicarea materialului.
      
O serie de documente din Dosarul Personal arată că Sorin Ovidiu Vântu a fost racolat de Securitate la 28 de ani, în aprilie 1983, în timp ce executa, la penitenciarul Bacău, o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru delapidare. Direcţia a IV-a Contrainformaţii i-a deschis Dosarul Personal cu nr. 8046. Direcţia a IV-a se ocupa, între altele, cu recrutarea informatorilor din rândul puşcăriaşilor.
 
Potrivit raportului cu propunerea de recrutare, semnat de ofiţerul Constantin Stănescu, Vântu este ales dintr-un număr de patru candidaţi. Ofiţerul îl califică drept "cel mai corespunzător", observă că "dispune de posibilităţi de informare în rândul deţinuţilor de pe punctul de lucru" şi notează că are "un dezvoltat spirit de sesizare şi discernământ". Într-un alt raport de verificare, este descris ca "un element disciplinat care regretă fapta comisă, dovedindu-se recuperabil pentru societate".
 
Angajamentul separat
Foto: Hotnews
În angajamentul de colaborare olograf, nedatat, semnat Vântu, scrie: "Informaţiile le voi furniza sub formă de note scrise pe care le voi semna sub numele de Nuş în locul numelui meu real". În raportul referitor la modul cum a decurs recrutarea, datat 26.04.1983, semnat de acelaşi ofiţer Stănescu, se arată: "redactându-se angajamentul, prilej cu care i s-a fixat şi conspirativul de Nuş, s-a trecut la instruirea cu problemele pe care să le aibă în atenţie..." Ofiţerul mai scrie că "în procesul recrutării, candidatul a furnizat o serie de date de interes operativ, care au fost consemnate în scris sub forma unei note informative". Este momentul în care deţinutul Vântu intră în reţea, având calitatea de informator, cu nume jucăuş: Nuş.
 
 Misiunea lui Nuş în penitenciar
 
Turnătorul este, la rândul său, turnat. În procesul de recrutare şi verificare, securiştii culeg date despre Nuş. O notă de la sursa Măgureanu menţionează că "deţinutul Vântu Ovidiu lucrează la filele CEC ale deţinuţilor precum şi la tabelele de cumpărături". Altfel spus, fostul contabil socoteşte şi după gratii. Primeşte la schimb bani, pachete, ţigări. Tot graţie meseriei, ajunge pentru scurt timp, prin transfer, la penitenciarul Iaşi, "pentru a fi folosit în profesie". Odată cu el, se plimbă şi dosarul de informator.

Pe cine turna Nus in penitenciar
Foto: Hotnews
Într-un raport din decembrie 1983 semnat de lt.col. Barzu Mihai se propune transferul lui Vântu, la pachet cu dosarul de informator, înapoi la penitenciarul Bacău, cu explicaţia vagă că n-a fost utilizat pe post de contabil, din cauză că asupra lui "s-au găsit bani", că la Iaşi nu prea avea informaţii de dat. La Iaşi, Vântu stătea în cameră cu alţi 24 de deţinuţi din categoria "inapţi". Securistul notează că solicita să fie trimis la spital să-şi repare proteza, o posibilă referire la afecţiunile lui SOV. Mai târziu, un raport din '87, care propune încetarea legăturii cu SOV, reţine detaliul că ambele picioare sunt afectate în mod cronic de poliomelită.
 
Din alte note şi rapoarte reiese că informatorul NUŞ era activ şi scria note despre alţi deţinuţi. Ofiţerii de securitate îi apreciau calităţile de informator. La rândul lor, alţi turnători adaugă câteva tuşe la portretul din dosar: "deţinutul Vântu Sorin de la cam. 8 este un deţinut care se preocupa în permanenţă de ridicarea nivelului de cultură generală". Uneori "este arogant" şi "se cam laudă".
 
Dar care era, până la urmă, misiunea încredinţată lui SOV de Securitate în penitenciarul Bacău? O notă menţionează că informatorul Nuş "asigură informativ" punctul de lucru "Lăzi - Conserve" din interiorul penitenciarului. "În perioada cât a fost în legătură, a furnizat materiale care au stat la baza informării comandantului, o partea din acestea fiind exploatate şi în cunoaşterea şi documentarea activităţii elementelor din bază de lucru, aşa cum a fost obiectivul BUCU, TOADER, GELU, GEO şi alţii...". Dintr-un raport semnat de ofiţerul CI cpt. Popescu Aurel, aflăm că, la data de 06.11.1984, informatorul NUŞ este transferat la Penitenciarul Spital Bucureşti "pentru tratament".
 
Analiza informatorului Nus
Foto: Hotnews
Este preluat de Mr. Tudorache Dumitru, care raportează, un an mai târziu, într-o aşa numită notă de analiză datată 25.10.1985, că informatorul Nuş "a dovedit ataşament faţă de organul de contrainformaţii, a păstrat secretul colaborării, nu este deconspirat". Maiorul informează, în raportul său, că Nuş "a fost dirijat în D.U.I. (n.r. Dosar de Urmărire Informativă) CORBU, DRĂGAN, şi TRAIAN, iar prin materialele furnizate a contribuit la cunoaşterea intenţiilor şi preocupărilor acestora atât în timpul executării pedepsei cât şi la punerea în libertate, informaţii verificate şi prin T.O. (n.red. - tehnică operativă) În prezent este dirijat cu sarcini concrete în S.I. TRAIAN (notă: “SI” înseamnă Supraveghere Informativă, o fază inferioară Dosarului de Urmărire Informativă, DUI) şi S.I. GEORGE pentru elucidarea suspiciunii de bază".

Ofiţerul îşi încheie raportul cu propunerea menţinerii în reţeaua informativă.
 
Misiunea lui Nuş afară din penitenciar
 
Din decembrie 1985, Vântu este liber şi şomer . Securitatea se pregăteşte să-l folosească pe informatorul Nuş şi după eliberarea sa. O notă din februarie 1986, semnată de Mr. Tudorache Dumitru, care îl preluase la internarea în penitenciarul-spital Bucureşti, găseşte numai cuvinte de laudă despre fostul dentinut-turnător: "Pe parcursul colaborării cu organele de contrainformaţii din penitenciar, a dat dovadă de corectitudine şi sinceritate, a respectat instructajul şi linia de conduită stabilită pentru fiecare caz în care a fost dirijat, s-a preocupat de realizarea sarcinilor şi a manifestat curaj şi iniţiativă în determinarea elementelor respective să vină cu amănunte de natură a clarifica suspiciunile şi a se obţine noi date şi informaţii".
 
 Raportul arată că informatorul Nuş a fost menţinut în reţea "şi preluat în legătură de cpt. Popescu C-tin" din biroul C.I. nr 3". Numele Popescu C-tin nu apare însă în opisul cu numele ofiţerilor de legătură. Aici găsim doar numele lui Popescu Aurel, ofiţerul de contrainformaţii care îl are în grijă pe Nuş de la începutul şi până la sfârşitul carierei sale de informator, cu excepţia episoadelor Iaşi şi Bucureşti.
 
Într-un alt raport, cpt Popescu prezintă "rezultatul investigaţiilor asupra numitului Sorin Ovidiu Vântu". Câteva detalii i-au reţinut atenţia ofiţerului de securitate: "este pasionat de jocul de cărţi - recunoscut ca mare trişor la poker - are în anturaj persoane începând de la preoţi, ingineri, profesori şi terminând cu bişniţarii de rând". Acest raport conţine o mică inadvertenţă, o posibilă eroare. Se menţionează că Vântu a ieşit din penitenciar în decembrie 1985, ceea ce este corect, însă data înscrisă pe raport este 27 iunie1985. Altfel spus, raportul despre viaţa în libertate a lui Vântu pare scris cu şase luni înainte de eliberarea sa. Este altă inadvertenţă, o posibilă eroare la momentul datării raportului.
 
Un an mai târziu, pe 1 iulie 1986, un alt raport semnat de ofiţerul CI, Popescu Aurel, propune "trecerea informatorului deţinut Nuş, real Sorin Ovidiu Vântu, în categoria informatori mediu", aprobat de şeful serviciului, cpt Aioanei Constantin şi de către şeful biroului, Cepoi P. Raportul apreciază, la fel ca altele, comportamentul informatorului Nuş în perioada din penitenciar ("a dat dovadă de tact şi de discernământ"), menţionează că după eliberare a fost contactat din nou, că "a furnizat un număr de 4 informaţii cu caracter de securitate care au fost exploatate" şi menţionează că Vântu "a solicitat să fie sprijinit în a se încadra în câmpul muncii, aspect care nu a fost realizat nici până în prezent intrucît judeţele Neamţ şi Bacău au forţă de muncă excedentară". Ofiţerul de securitate constată însă că Vântu "are relaţii în diferite medii, posibilitatea de a pătrunde în diferite grupuri" şi "dispune de o cultură generală bine consolidată".
 
În consecinţă, ofiţerul propune - şi i se aprobă - "menţinerea în cadrul reţelei informative a informatorului Nuş, pentru acoperirea informativă a mediului de relaţii al cadrelor militare active şi de rezervă, cât şi a membrilor lor de familie". În acelaşi raport, ofiţerul pune şi o vorba bună, adică "intervenţia noastră " pentru "rezolvarea problemei încadrării sursei în muncă".
 
Trei săptămâni mai târziu, altă notă datată 18 iulie1986, stabileşte modul de lucru cu sursă Nuş reactivată: "Întâlnirile se vor face lunar, la domiciliul sursei - str. M.Eminescu 6/B/D/39, după ce în prealabil i se va comunică acest lucru la telefon parola: "sunt prof. Turcu din Bacău, mâine vin să vă aduc manualele promise la ora...".

Informatorul “Nus” este scos din retea

Motivul scoaterii din retea
Foto: Hotnews
Un raport din 21 decembrie 1987, semnat de cpt Popescu Aurel, aprobat de către seful serviciului, maiorul Aioanei Constantin ăi de catre seful biroului, cpt P. Cepoi, propune "încetarea legăturii cu informatorul Nus si clasarea DP nr 8046/1983 la Securitatea jud. Neamt".

Raportul sintetizează activitatea lui Nus din ultimii ani. Din text dispar referintele la calitătile sale de informator.

În schimb, apar observatii negative: "De la data punerii în libertate si preluării în legatură, informatorul a furnizat un număr de 13 materiale informative care au fost exploatate prin informarea altor organe de securitate. (...) În procesul verificării s-a stabilit că informatorul are un anturaj necorespunzător, format din tigani, bisnitari, elemente fără ocupatie cu care consumă frecvent băuturi alcoolice. În ultima perioadă de timp s-a preocupat de încadrarea sa în muncă, însă datorită afectiunilor pe care le are (ambele membre inferioare sunt afectate în mod cronic de poliomelită) nu a găsit loc de muncă. În procesul verificării nu a rezultat că informatorul să fi deconspirat legătura cu organele de CIM ori secretul sarcinilor încredintate. Avîndu-se în vedere situatia raportată mai sus cît si lipsa de posibilitate a informatorului de a culege si furniza date si informatii care ne interesează, propun si rog să aprobati încetarea legăturii cu informatorul Nus, clasarea DP 8046/83 la Securitatea jud Neamt - B.I.D. Mapa anexa va fi clasată la Serviciul 5A de Contrainformatii militare."Autenticitatea documentelor. Semnătura lui Vântu 

HotNews.ro si Kamikaze au realizat o serie de demersuri pentru a verifica autenticitatea documentelor care atestă calitatea de colaborator a lui SOV. Singurul document olograf este angajamentul de colaborator. Am făcut rost de documente scrise sau semnate, făr dubiu, de Sorin Ovidiu Vântu după 1990 si le-am comparat cu cele două documente din dosarul personal: angajamentul de colaborare si declaratia dată la eliberarea din penitenciar. E vorba de procuri si diverse contracte autentificate la notariat, documente obtinute de HotNews.ro si Kamikaze.

Pentru compararea celor două documente - angajamentul de colaborare cu Securitatea si declaratia dată la eliberarea din penitenciar - am apelat la un expert în grafoscopie autorizat de Ministerul Justitiei. În urma analizei realizate la cererea HotNews.ro - Kamikaze, expertul în grafoscopie a constatat că semnaturile care apar pe documente ”sînt scrise de aceeasi mîna în proportie de peste 90%”. Potrivit expertului, o serie de elemente grafice si evolutia semnăturii în timp indică fără dubiu că autorul angajamentului la Securitate si cel care semnează declaratia de eliberare din penitenciar este una si aceeasi persoană care semnează contractele si procurile semnate de Sorin Ovidiu Vântu după 90, puse în copie la dispozitia expertului pentru verificare.

Chiar si la distantă de peste aproape două decenii, cele două iscălituri se aseamănă. Semnătura, cifrele si literele din declaratia-angajament sînt scrise de aceeasi mînă care a semnat documente după '90, sustine expertul în grafoscopie autorizat de Ministerul Justitiei. 

Compară semnăturile în documentele atasate.

Comparati semnaturile 1
Foto: Hotnews
Comparati semnaturile 2
Foto: Hotnews

Unde sînt notele informative, dacă mai sînt

De ce nu apar la dosar notele informative scrise de SOV si mentionate în opisul din Dosarul Personal? Potrivit specialistilor, notele se păstrează la asa numitele “mape anexă”, care însotesc dosarul personal. Spre deosebire de dosarul personal, mapele anexa nu erau microfilmate. Specialistii sustin că notele scrise de informatorul Nus ar putea exista în dosarele celor turnati. În lipsa lor, nu e clar pe cine a turnat informatorul Nus si dacă turnătoriile îl califică, potrivit legii, drept colaborator al Securitătii. Acest lucru îl va putea stabili doar CNSAS si, în eventualitatea unei decizii contestate, instantele de judecată.

Securitatea păstra notele informative din mapele anexă, potrivit regulilor de atunci, timp de cinci ani, după care le distrugea. Din comoditate, unii ofiteri nu făceau asta, prin urmare unele dosare personale păstreaza în mapele anexă note informative.   

Din dosarul personal, unele informatii date de alti turnători despre activitatea lui Vântu din anii '80 nu par să se confirme. De pildă, într-o notă informativă despre Vântu, o sursă pretinde că acesta s-ar fi întîlnit în 1981 la Bucuresti cu regizorul Sergiu Nicolaescu, de la care ar fi primit suma de 40.000 de lei contra unor bunuri. Sergiu Nicolaescu spune că în '81 dispunea de suma pomenita - 40.000 de lei - dar că nu-si aminteste să-l fi cunoscut pe Vântu si nici să fi dat cuiva o sumă atît de mare: "Ce cumpăram eu... am cumpărat pînă în 81. Începînd cu '74 am început să cumpăr lucruri, să-mi fac casa. (...) Suma e mare, e imensă, nu, exclus. Nici dacă îmi dîdea mobila nu dădeam banii ăstia. Nu era perioadă de cheltuit bani. În '80 îmi făcusem deja casa si nu văd de ce as fi cheltuit."

Regizorul admite că l-a întîlnit pe Vântu de două-trei ori după 1990. Ultima data l-ar fi păcălit că-i finanteaza un film, dar n-a mai văzut banii: "Pe urmă am aflat că ăstia de la Realitatea intraseră în alte filme, ale unui coleg de-al meu. Și asa am făcut filmul Carol. Era un scenariu început pentru Vântu. Pe urmă l-am definit si i-am adăugat filmările din '77 pe care le făcusem eu".

Mărturia unui fost ofiter din Roman

În penitenciar, racolarea lui Vântu pare să aibă logică. Dar, după eliberarea sa, ce nevoie avea Securitatea de un somer oarecare în Roman? Ce sens avea dirirjarea sa, ca informator, în mediul familiilor de militari sau chiar de pompieri, cum apare în altă notă? La prima vedere, pare o optiune stranie a Securitătii. Ce legatură avea Vântu cu mediul militar, el fiind un fost contabil cu relatii mai degrabă în lumea comerciantilor? O cercetare mai amănuntită la fata locului face lumină. După cîteva usi trîntite în nas, ajungem totusi la un fost ofiter de securitate din Roman, cu functii importante în sistem si după '89, dispus să vorbească. Acum s-a retras la pensie. Vecinii îi spun “Dinamo”. 

Se uită peste hîrtii cu ochi de expert, descifrează indicative si traduce cifre notate în coltul paginii: "Ma mir că mai există asa ceva. Dosarul său a fost periat după '89 de mai multe ori". Exclamă, încă de la vederea copertii Dosarului Personal: "Da, dom'le, Vântu a fost turnător!". Explică de ce a fost păstrat ca informator în Roman, după eliberare, si dirijat către mediul militar: "Roman era printre cele mai mari garnizoane din România. La 80.000 de locuitori, 20.000 erau militari si membri ai familiilor lor, adică la 4 locuitori, unul era militar. "Vântu avea si timp, era cultivat, era frecventat de multă lume. Putea ajunge usor în anturajul lor”.

“Dinamo” îsi aminteste si alte nume de ofiteri care-l aveau în grijă dupa eliberare, la Roman, altele decît Popescu, Tudorache si alti ofiteri mentionati în dosarul 8046. Îsi aminteste că Vântu a fost preluat ca informator pentru civili de Toma Polak, fost adjunct al Securitătii Roman, decedat în '97. Presupune că există si un al doilea dosar, sub alt nume conspirativ decît “Nus”, deschis de Securitatea din Roman după eliberarea din penitenciar.

Sustine că a aflat despre cariera de informator a lui Vântu după 1990, de la colegii din SRI. Povesteste ca, prin '92-'93, telefonul lui SOV era ascultat, însă au abandonat operatiunea după ce Vântu i-ar fi spus celui cu care se conversa: "Nu mă mai suna pe numărul ăsta, e ascultat de trei zile". Fostul informator era deja un om puternic. Acum îl informau chiar cei cărora le dăduse raportul înainte de '89. Din povestirile sale si ale altor apropiati, unul dintre oamenii cheie ar fi fost Radu Timofte, fost sef SRI, decedat în octombrie 2009. Înainte de '89, fostul sef SRI fusese cadru MApN. “Dinamo” sustine că Timofte fusese trecut în rezervă din MApN, înainte de '89, "pentru că fura linguri" (se ocupa de aprovizionare) si că dupa '90, "primea, la fel ca altii, bani de la Vântu". Îsi aminteste de începuturile lui Vântu ca om de afaceri, "cînd căra genti cu bani scosi de la Caritas, dar banii nu erau ai lui, ci ai lui Timofte si ai altor securisti din garda veche". În folclorul despre Vântu include si un episod cu episcopul de Roman, cu banii căruia ar fi deschis, după 1990, primul ziar din oras. Plus încă un episod cu aranjarea cărtilor sfinte în biblioteca Episcopiei.

Gelsor, FNI si fostii ofiteri de securitate angajati de Vantu

Relatiile lui Sorin Ovidiu Vîntu cu ofiteri de Securitate au început înainte de '89, dar au continuat multi ani după. Conform unei analize a Europei Libere din iunie 2000, “încă din 1997, seful SRI, Costin Georgescu, afirma în Parlament că grupul GELSOR, care cuprinde 27 de firme, lucrează în proportie de 90% cu ofiteri ai fostei Securităti sau ai actualului SRI. Imperiul GELSOR s-a constituit dintr-un SRL, numit Societatea Generală de Investitii, condusă de colonelul Rudăreanu.”

Conform sursei citate, Costin Georgescu stia ce spune. Iată cîteva exemple: directorul FNI Mures era Alexandru Pogăceanu, ofiter SRI pînă în 1998; director al FNI Cluj a fost Viorel Șopterean, ofiter al SRI pînă la 1 martie 1999; agentia GELSOR Ialomita a fost condusă pînă în decembrie 1999 de Constantin Panait, fost ofiter de Securitate; FNI Constanta era condusă de Dan Hornea, fost sef al serviciului de contrainformatii din marina militară; directorul FNI Covasna, Gheorghe Cornea, fusese pînă în 1990 ofiter de contrainformatii economice la Buzău.

Fondul National de Investitii a fost unul dintre cele mai mari jocuri piramidale din anii '90, realizat în complicitate cu institutii ale statululi: CEC si CNVM. Afacerea s-a prăbusit în 1999 si a lăsat în urmă peste 300.000 de păgubiti.

Un anume ofiter de Securitate, fost sef al unei structuri teritoriale a FNI, are o relevantă aparte. Este vorba despre actualul general în rezervă Vasile Alexoae, sef al Securitătii Roman în 1989. În anii '90, Alexoae a fost directorul FNI Iasi iar acum este angajat al Iulius Group, societate de dezvoltare imobiliară de la Iasi detinută de afaceristul Iulian Dascălu. Conform CNSAS (prin decizia 2.431, rămasă definitivă si irevocabilă, prin necontestare de către Alexoae), fostul sef al Securitătii Roman a făcut politie politică.

Mărturiile vecinilor despre bisnitarul politicos

Fostii vecini ai lui SOV de pe strada Mihai Eminescu din Roman spun cam ce aflase si Securitatea despre Nus: "la domiciliu este cunoscut ca o fire manierată, nu deranjează vecinii si nu este căutat de cetăteni străini". Sotii Tătaru, vecini usă în usă cu Vântu înainte de '89, afirmă că n-au auzit si n-au bănuit ca SOV să fi colaborat cu Securitatea.

”Mai venea pe la noi să dea cîte un telefon, în rest nu stim mai nimic. Știm că juca cărti, venea multă lume pe la el. Se ocupa si cu aur, din ce am auzit”, spun cei doi, azi pensionari.

Vecinul de la etajul 1, M. Ștefan, profesor de sport la o scoală specială, e ceva mai slobod la gură. Cuvintele cheie: bisnită si securisti: “Cărti voia, argintărie, monezi, dar eu nu puteam să-l ajut. A împrumutat unei vecine de la etajul doi niste bani, 5.000 de lei. Femeia nu a avut să-i dea banii înapoi, asa că, în contul banilor, femeia a coborît la parter (două camere) si el a urcat la doi (apartament cu patru camere). Foarte multă lume venea la el. Oricum, Polak nu putea să vină, că venea la noi la scoală si ne făcea capul mare, pe Polak, colonelul, îl cunosteam. Îl frecventa multă lume, după ce a iesit din puscărie. După ce a iesit din puscărie a avut o perioadă de lipsuri. Pe mine m-a contactat să-mi ceară icoane, argintărie din satul unde lucram, că el plăteste bine, că e colectionar. I-a mers bine de la Revolutie. Zvonul din Roman era că a înmultit banii Securitătii, ai lui Smîntînă, seful IAS-ului. Polak a murit.” Momentul arestarii vecinului SOV si-l aminteste romantat, ca în filmele americane: ”În '79 lucra la un debit de tigări, la gară. După aia a avut probleme cu o delapidare, cu niste facturi, le multiplica, ceva, nu-i mai dădeau de capăt. El era un om prosper, de atunci, cîstiga niste bani, în '79-'80. (n.r. - Vântu a fost arestat în '82)  Știu cînd l-au arestat, că a ars facturile false în budă si mi-a umplut apartamentul de fum. Nu a trecut mult si, la vreo trei minute, au venit băietii, au spart usa si l-au arestat.”

La vecinul Năstase de la 4, Vântu obisnuia să ia masa. Este ce-si aminteste Ștefan de la unu. Năstase de la patru, angajat la fostul RENEL si cu facultatea terminată tîrziu, a uitat mesele împreuna cu Vântu, dar îsi aminteste de ceva cărti cumpărate de la vecinul bibliofil: “El a locuit la parter. Era un om ok, cultivat, am cumpărat niste cărti de la el. Beletristică. El era imobil, ce informatii să dea el la Securitate? El, săracu', de-abia se misca. De unde să stiu eu cine erau băietii care-l vizitau? A fost o singură dată la mine, avea dubluri la cărti si am cumpărat si eu de la el.”

În folclorul scării D din Blocul B6 de pe Mihai Eminescu din Roman, SOV trece drept fost bisnitar, dar unul discret, politicos si cultivat. În apartamentul de la etajul doi stau astăzi cu chirie, după spusele vecinilor, doi profesori de matematică.

Și familia Tătaru si Ștefan de la etajul unu sustin că nu au observat ca apartamentul lui Vântu să fi fost folosit ca loc de întîlnire cu securistii, asa cum apare în rapoartele securistilor din dosarul personal. Un fost coleg de liceu cu Vântu evocă aceleasi povesti locale, niciodata probate: Vântu păcălea polonezi cumpărînd zloti cu bancnote iesite din uz, Vântu angajat temporar la un debit de tutun si apoi bisnitar. O poveste recurentă se referă la primii bani scosi după '90 de la Caritas-ul din Cluj, unul dintre primele jocuri piramidale de anvergură de la începutul anilor '90: ”Însă nu erau banii lui, bani făcuti din consignatiile deschise după '90. Erau banii băietilor”. În relatările localnicilor apare des numele fostului director SRI, Radu Timofte, cu care Sorin Ovidiu Vântu s-ar fi aflat în relatii bune după '90. Vecinii Tătaru, de pildă, sustin că o fostă menajeră a lui SOV le-ar fi declarat ca n-ar fi văzut atîtia bani la un loc în viata ei, ”bani de la Caritas”.

Vantu, verificat la CNSAS

HotNews.ro si revista Kamikaze au intrat la începutul lunii iunie în posesia unui set de documente din ceea ce pare a fi dosarul personal al lui Sorin Ovidiu Vântu. Toate verificările întreprinse de atunci si pînă azi confirmă existenta unui dosar pe numele său si a unui microfilm. Unele surse sustin că dosarul ar fi fost distrus fizic după '90, dar că s-a păstrat microfilmul. Potrivit datelor de pe copertă, dosarul a fost microfilmat la Piatra Neamt.

Constatarea oficială a calitătii de colaborator o poate face, însă, doar Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitătii. HotNews.ro a solicitat CNSAS, în data de 15 iunie 2010, să verifice calitatea de fost colaborator al lui Sorin Ovidiu Vântu.

Cererea se întemeiază pe art p. din OUG 24/2008. Potrivit acestui articol, pot fi supuse verificarii persoanele care detin următoarele functii : "membru în consiliile de administraţie ale societăţilor publice de radio şi de televiziune, acţionar, administrator, director, redactor-şef, redactor în serviciile publice ori private de televiziune, radio sau presa scrisă, analiştii politici şi asimilaţii acestora".

Potrivit datelor de la Registrul Comertului disponibile la data solicitarii trimise CNSAS, Sorin Sorin Ovidiu Vântu detine  calitatea de actionar cu 90% la Romanian News SRL. Compania are în obiectul de activitate "activităti ale agentiilor de presă", astfel că se încadrează în articolul p. din ordonanta 24/2008. Este singura companie care are ca activitate presa în care Vântu mai figurează ca actionar. În trustul Realitatea - Catavencu nu figurează ca actionar iar în declaratiile publice sustine că si-a trecut afacerile pe numele copiilor.

Pe numele lui Vântu mai există o solicitare de verificare transmisă CNSAS în 2009 de către ziarista Mirela Corlătan de la Evenimentul Zilei. Pînă la data publicării anchetei, CNSAS nu a dat nici un raspuns, la nici una dintre cereri. Mircea Dinescu, membru în Colegiul CNSAS, ne-a declarat la începutul lunii iunie că institutia nu a avut în studiu pînă acum nici un dosar referitor la Sorin Ovidiu Vântu.

Contactat în două rânduri, la începutul şi la sfârşitul investigaţiei, Sorin Ovidiu Vântu a precizat că îşi rezervă dreptul de a avea o reacţie după publicarea materialului.

Ancheta realizata de Dan Tapalaga (HotNews.ro) si Catalin Prisacariu (Kamikaze)


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

64123 vizualizari

 • +89 (105 voturi)    
  Sila romaneasca (Duminică, 11 iulie 2010, 17:40)

  Mircea s. Bozan [utilizator]

  primele bobitze de ulei, ies in sfarsit public, la suprafatza... Oamenii securitatii, hurezenii nostrii de toate zilele, ciutacii si alte buruieni ajung in ochii nostri.
  Fosti delapidatori, infractori din domeniul financiar extrem de periculosi, au primit 'cadou' marea afacere financiara pentru a o falimenta. Pentru ei, pentru partidulpesede- sobolanii istoriei romanesti, acaparatorii Romaniei...Distrugatorii ei...
  Vrem alte legi care sa judece infractiunea de dupa 1989, vrem dreptate pentru romanii care au suferit in inchisorile politice romanesti, vrem sa ne fie recunoscuta starea noastra de popor distrus, vandut si tortionat de indivizi precum Vantu, Iliescu, Chitac, Voiculescu, intregul FSN al anului fatidic 1990, in cardasie cu toate fostele structuri ale securitatii represive, ale PCR... Vrem sa fim razbunati prin legile respectului si recunostintei, prin legi care sa repare raul bolsevic si al scursurilor istorice care i s-a alaturat voluntar din acea zi rusinoasa al primirii cu trandafiri a tacurilor ocupante...
  • -18 (78 voturi)    
   lista e lunga (Duminică, 11 iulie 2010, 17:55)

   bobitze [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   iar la ea se adauga si unul ca basescu ce a avut grija de flota, unul ca nastase de si-a "mostenit" averea .... DAR stiti... astea-s vechi..ce-i furat furat ramane...Asa ca mai bine sa ne uitam la o Underea de SUGE prin afaceri cu statu banu public, la un Boureanu ce TRAGE de datoriile pe care le are la stat, de un Mitrea, Vanghelie,..etc vorba aia..

   LISTA-i lunga
   • +43 (53 voturi)    
    Realitatea va prezenta dosarul ? (Duminică, 11 iulie 2010, 19:51)

    jj [anonim] i-a raspuns lui bobitze

    Realitatea va prezenta dosarul sau va da promo-urile cu Udrea si pantofii cu toc ?
    • -1 (23 voturi)    
     Un prost arunca o piatra in apa... (Luni, 12 iulie 2010, 9:55)

     Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui jj

     si o mie de destepti sar dupa ea sa o scoata!
     daca nu ati inteles: tara afost, este si va fii condusa de , hai sa le zicem "securisti".
     Nu este vorba nici de securisti, nici de comunisti...este vorba despre ticalosi.
     Ticalosii se baga oriunde au puterea, daca trebuie in securitate, in PCR, in FSN, in orice partid....dupa cum bate vantul (al istoriei, ba obsedatilor, nu a lui Vantu).
     Vantu a fost si este un pion folosit de ei.
     Dosarul asta a fost "aranjat" de ei si livrat oamenilor lor (Hotnews si Kamikaze, sau nu stiati?...he,he, trebuie sa fii orb sa nu observi).
     De ce? "Ezista o esplicatie..."Vantu a capatat un nou rol si, pentru a intra mai bine in pielea personajului, era nevoie de dosarul asta.
     Vom afla ce urmaresc in perioada urmatoare...au niste minti tare alambicate...
     Daca cititi marile dezvaluiri aflati ca Vantu a fost un bisnitar simpatic, cult, portretul fabricat nici nu este asa de rau !
     El iese bine din treaba asta, insa cei care lucreaza pentru trustul sau, nu!
     Citind postarile cu "rusine Hurezeanu" am recitit iar articolul, nu tineam minte sa fi fost pomenit Hurezeanu si...nici nu a fost.
     Aha, tintele sunt cei care apar la televiziunea lui Vantu, acum am inteles...
     Metoda este clasica, securitatea o aplica pe banda rulanta.Dusmanii regimului trebuie sa fie decredibilizati, supusi oprobiului public, nu este nevoie de lovituri directe, vizibile.
     Iar fraierii (prosti dar multi) musca...
    • -6 (16 voturi)    
     2 intrebari (Luni, 12 iulie 2010, 10:15)

     adrian [anonim] i-a raspuns lui jj

     pt mircea - ce legatura are ciutacu cu vantu? aaa scuze. mi-am dat seama singur. cine nu e cu noi e impotriva noastra. am inteles.
     alta intrebare - cum au obtinut hotnews si kamikaze informatiile? adica nu ma intereseaza exct cum le-au obtinut. dar daca sunt obtinute de la securisti este egal cu zero. pare ca se cearta ei intre ei pe ciolan si noi ne inflamam ca prostii.
    • -1 (19 voturi)    
     Fete diferite ale aceleiasi monede ! (Luni, 12 iulie 2010, 10:27)

     escu [anonim] i-a raspuns lui jj

     Sunt fatete diferite ale aceleiasi monede: Intre Vantu si Udrea nu exista nici o deosebire de fond : personaje puse pe capatuiala, escrocherii, specula, trafic de influenta. Oameni verosi care-si imprastie puterea in subteran! Intr-un cuvant: mafioti
     • +12 (16 voturi)    
      D'ale Realitatii (Luni, 12 iulie 2010, 12:27)

      Mircea s. Bozan [utilizator] i-a raspuns lui escu

      singura dovada dintre cei doi ar fi ca unul este infractor dovedit, fost colaborator al securitatii, fost devalizator al FMI, mafiot cu legaturi in mafia politica, conducatorul unei retele de trafic politic si seful unui sediu de dezinformare nationala. Culmea, condus in aceste zile de catre un fost membru recrutat SIE in perioada Europei Libere. Acum vedem cine era prieten cu Luky Vulcu de la Sibiu, 'recuperatorul' personajelor romane din exil...
   • +42 (66 voturi)    
    O precizare (Duminică, 11 iulie 2010, 20:12)

    Demetra [anonim] i-a raspuns lui bobitze

    Daca n+ai fi atat de patimas in ura ta impotriva lui Basescu, ai fi stiut ca flota a fost vanduta de unul, Dima, care era presedintele FPS . Contractul de vanzare poarta semnaturile lui Vacaroiu si Dima. Unii intretin intentionat aceasta teza a vanzarii flotei de catre Basescu, nu pt ca nu stiu adevarul, ci pt ca vor sa-i ascunda pe adevaratii vanzatori
    • +8 (16 voturi)    
     Bravo!!! (Luni, 12 iulie 2010, 13:53)

     DanielSan [anonim] i-a raspuns lui Demetra

     In sfarsit , cineva cu picioarele pe pamant !! Ce nu se spune de ani de zile: adevaratii vinovati , cei care au semnat actele de vanzare sunt Vacaroiu si baietii de la FPS.
     Apare semnatura lui Basescu pe putine contracte dar astia din media mentin ideea ca el e vinovat din doua motive: SUNA bine!! si ii ascund pe vinovati: Vacaroiu si Dima.
     • 0 (10 voturi)    
      ;) (Luni, 12 iulie 2010, 19:55)

      bobitze [anonim] i-a raspuns lui DanielSan

      sa nu imi spuneti ca saracul vostru Basescu nu stia nimic...era asa ..:vai sunt ministru vai mi-au dispartu 2 nave vai inca 2 hopa inca 5 12 24 54 56 .....vai nu mai am nave

      gata ultimul comentariu nu de alta dar: arguing on the internet is like running at the special olympics. even if you win, you're still retarded
      • -1 (3 voturi)    
       Jeeeez! (Luni, 12 iulie 2010, 21:42)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui bobitze

       u r retarded indeed m8! No argument about that...

       Retard sever, fara indoiala...
   • +24 (40 voturi)    
    Esti obsedat prietene! (Duminică, 11 iulie 2010, 22:40)

    Caloianu [anonim] i-a raspuns lui bobitze

    Esti cam obsedat sexual cu Basescu asta. Se vede ca este toxic si deci vi s-a pus la ficat.
    • -1 (5 voturi)    
     de ce existi? (Luni, 12 iulie 2010, 22:04)

     Aristo [utilizator] i-a raspuns lui Caloianu

     Esti fraier!
   • +4 (24 voturi)    
    Jos labele de pe dl Presedinte! (Luni, 12 iulie 2010, 7:21)

    chepeng [anonim] i-a raspuns lui bobitze

    Nu va e rusine! Cum va mai suporta pamantul??
    • +17 (23 voturi)    
     nu te enerva... (Luni, 12 iulie 2010, 9:40)

     Ci Ciong [utilizator] i-a raspuns lui chepeng

     ca nu are rost... mai bine ii intrebam impreuna ce facea marele lor ”eliberator-de-sub-jugul-dictatorului” M.Geoana... la un astfel de personaj la 12 noaptea?
    • 0 (8 voturi)    
     :))) (Luni, 12 iulie 2010, 19:38)

     bobitze [anonim] i-a raspuns lui chepeng

     cred ca el mai penibil comenariu citit pana acum.......MOR:))))))=))) jos labele auzi :))) jos labele de pe un presedinte ce conduce baut:)))jos labele de pe unul ce se joaca cu decizii vitale(tva)
   • -3 (15 voturi)    
    nici o deosebire ! (Luni, 12 iulie 2010, 10:34)

    star [anonim] i-a raspuns lui bobitze

    ASA este, listei i se poate adauga : Elena Udrea, Casuneanu, Videanu, Berceanu, Mircea Basescu, etc. etc. ...oameni verosi pusi pe capatuiala prin escrocherii (inclusiv politice) ...nu-i nici o deosebire intre acestia si Vantu !
   • +4 (12 voturi)    
    da (Luni, 12 iulie 2010, 12:03)

    sanaq [anonim] i-a raspuns lui bobitze

    ai dreptate, toti sunt bagati acolo si nu iti face griji ca vine si vremea lu base sa fie anchetat, dar pana atunci trebuie bagati in puscarie cei care au furat, poate o sa te simti jignit dar numai un prost poate sa zica ce ii furat furat ramane, ce ii furat trebuie cautat... gasit...recuperat...arestat vinovat
    • +5 (7 voturi)    
     absolut corect (Luni, 12 iulie 2010, 19:41)

     bobitze [anonim] i-a raspuns lui sanaq

     da accept corectura.Bine spus..trebuie trasi la raspundere...ce doream eu sa subliniez e ca ar fi bine sa fim cu ochii pe cei ce au acum posibilitatea sa fure
     • +1 (3 voturi)    
      :)) De asta se ocupa antenele :)) (Marţi, 13 iulie 2010, 11:21)

      GT2 [utilizator] i-a raspuns lui bobitze

      Au ei grija sa nu calce nimeni pe bec si de atata zel mai si inventeaza furturi fantoma.

      (S-a furat un kilogram de aer.
      Basescu il tine ascuns in debara)
  • +72 (88 voturi)    
   Va demisiona dl Hurezeanu ? (Duminică, 11 iulie 2010, 17:57)

   Cristi [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   Va demisiona dl Hurezeanu daca aceste lucruri sunt adevarate ? Sau vechiul lucrator la Europa Libera va fi pe statele de plata ale penalului SOV ?

   Rusine d-le Hurezeanu ! si tot restul ...

   Iata ca tot fosta Securitate ne tine lectii de moralitate seara de seara la A3 si iRealitateaTV !

   Rusine !!!
   • +45 (53 voturi)    
    Dinescu ca lupa a securitatii... (Duminică, 11 iulie 2010, 18:21)

    Mircea s. Bozan [utilizator] i-a raspuns lui Cristi

    securitatea isi plateste personalul prin alesi. Alesi.
    Numai rusine pentru hurezeanu este insa prea putin. De distrugerea dosarului sau s-a ocupat Iliescu si Voiculescu personal, iar Dinescu 'perie' inca arhiva existenta, iar restul datelor candva 'confidentiale si secret de stat' au fost reactivate ca 'interes national' avand insa un alt continut....
    Motto-ul lui Dinescu este: ...pe mine sa nu ma faca, ca in cinci minute ii fac dosar de fost colaborator al securitatii...
    • +27 (29 voturi)    
     Too late (Duminică, 11 iulie 2010, 23:32)

     flipper [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

     Domnule Bozan, perfect de acord cu dvs., insa este cam tarziu. E cam tarziu pentru a fi naivi ca vreun personaj (abonat permanent) din emisiuni tv e fata mare si nesecurizata de vreun tatic.

     Intrebarea este de ce nu a aparut acest material cel tarziu in 1999-2000 (sau mai devreme). Pt ca bravii nostri aparatori ai patriei din servicii sunt niste biete slugi ai unui bisnitar provincial, infractor de drept comun?
     • -3 (9 voturi)    
      ...provincial? (Luni, 12 iulie 2010, 19:18)

      Ebbuza [anonim] i-a raspuns lui flipper

      cum indraznesti sa numesti "provincial" pe biznitarul securist de la Anvers care acum locuieste in Cotroceni?
   • +29 (37 voturi)    
    de ce crezi tu ca? (Duminică, 11 iulie 2010, 18:22)

    popcorn monta [utilizator] i-a raspuns lui Cristi

    huhurezeanu nu ar fi fost informator?dupa tovarasiile pe care le are eu cred ca sunt legaturi mai vechi.daca lucra sub acoperire la europa libera?
   • +37 (45 voturi)    
    Cu multa sila (Duminică, 11 iulie 2010, 18:46)

    eu [anonim] i-a raspuns lui Cristi

    Domnul (!?) Hurezeanu a stiut tot timpul pe ale cui state de plata este. De fapt, tov. Hurezeanu n-a executat decat un ordin. Numai un ordin. Sila.
   • +47 (53 voturi)    
    Chirieac si Dragotescu ,copii de procuri bolsevici (Duminică, 11 iulie 2010, 18:51)

    Andrei [anonim] i-a raspuns lui Cristi

    Chirieac si Dragotescu ,copii de procuri bolsevici ne vor prezenta in continuare lectii de moralitate seara de seara ?
   • +22 (28 voturi)    
    ce inflamare! (Duminică, 11 iulie 2010, 18:54)

    minus [utilizator] i-a raspuns lui Cristi

    care este surpriza?
    Moralitate in tara asta? De unde sa vina?
    • +30 (34 voturi)    
     Nu sunt de acord cu tine (Duminică, 11 iulie 2010, 20:33)

     Audit [utilizator] i-a raspuns lui minus

     In tara exista moralitate, bun simt, cinste, corectitudine. Dar nu se vad toate astea. Suntem sufocati de politicieni, de fripturisti, de hoti, de lipitori de afise, de incompetenti, etc.
     Exista si oameni morali dar sunt sufocati de ceea ce au promovat politicienii si ... FOSTII turnatori ai securitatii.
     • +29 (33 voturi)    
      Mai precis... (Duminică, 11 iulie 2010, 22:03)

      minus [utilizator] i-a raspuns lui Audit

      In tara asta exista moralitate, bun simt, cinste, corectitudine pentru ca exista oameni cu moralitate, bun simt, cinste, corectitudine. Dar acești oameni nu au puterea să influențeze, ei sunt oameni normali- fie neimplicați, fie marginalizați- iar impostorii sunt la putere încă de la căderea comunismului. Multi au avut oarece putere și înainte, iar multi au fost intr-un fel si victime si calai.

      Sa ma agit ca Vântu avea puterea să toarne și să facă bișnița? Dar dacă ma gândesc la moralitatea lui Dan Amedeo Lăzărescu sau Constantin Bălăceanu-Stolnici, nu ma mai agit la numele Vântu.
      Impostorii si oamenii fostei securitati au avut si au multe fete- cine se astepta sa fie atâția in PNT-CD? Vântu este doar un exponent pitoresc- dar se așteaptă cineva la moralitate din partea lui? Nu cred. Iar episodul "vizita lui Geoana la Vântu " arata ca d-l Vântu este șantajabil și a urmat comanda "rupe-i gatul sau ți-l rupem noi"....
      In sfârșit, asta este, nu are rost să vedem altceva decât realitatea cruda. Moralitatea nu este jocul de societate al României, nu-i asa?
      • +1 (3 voturi)    
       pacat (Luni, 12 iulie 2010, 11:20)

       nahir [utilizator] i-a raspuns lui minus

       ca nu pot sa-ti decat un "+"
    • +16 (16 voturi)    
     Deci, concluzie!!!! (Luni, 12 iulie 2010, 9:54)

     Inna [anonim] i-a raspuns lui minus

     Acest individ mizerabil , este un infractor de drept comun de cand se stie! Delapideaza, escrocheaza, toarna...
     Doar ca el face inchisoare doar inainte de 89.
     Dupa 89, el continua, inca si mai si, insa nimeni, absolut nimeni nu-l gaseste vinovat, si asa este el un .."onorabil" .
     Cocluzia este ca dupa 90, noi nu am mai avut stat de drept???? Sau doar pentru unii??
     Daca acum, cu toate aceste documente pe fata) nu-l aresteaza, nu-l ancheteaza si nu-l pune sa plateasca pentru tot raul facut , inseamna ca Romania are un sistem justitiar putred , care emana un miros pestilential
     • +8 (8 voturi)    
      evident ca, (Luni, 12 iulie 2010, 11:52)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Inna

      fiind un sistem justitiar putred, numai de stat de drept nu avem parte.
      se ingrijesc de asta toti cei 2000-3000 de "emanati" si carora li s-ar potrivi enclava lui cioroianu din mijlocu saharei. am scapa de toate problemele. din pacate, e utopic si sa speri, dar sa mai si crezi ca se va intampla asa ceva.
   • +12 (16 voturi)    
    bravo cristi! (Duminică, 11 iulie 2010, 19:05)

    wolf72 [anonim] i-a raspuns lui Cristi

    bravo cristi!
   • +2 (18 voturi)    
    Securistii vechi si noi (Duminică, 11 iulie 2010, 20:18)

    Un credul [anonim] i-a raspuns lui Cristi

    Pe zi ce trece, imi dau seama ca Ceausescu avea dreptate cand spunea ca cei de la Europa libera sunt toti niste spioni vanduti americanilor care lupta impotriva Romanie. Dupa '89 am aflat ca aproape toti au fost recrutati de securitate: Neculai Constantin Munteanu, Max Banus, Hurezeanu, Vlad Georgescu, Bernard, etc.
    • +2 (2 voturi)    
     amice, esti un stupid (Marţi, 13 iulie 2010, 10:12)

     Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui Un credul

     Cum adica? Erau vanduti americanilor sau securisti?
     Dupa tine erau, toti, niste securisti vanduti americanilor ! :)
     In mintea unora, la ura impotriva capitalismului, imperialismului, a "americanilor" (termen generic pentru tot ce poate sa fie mai rau, folosit inainte de '89) sadita cu grija de ideologii PCR, se impleteste incredibil cu noul dusman, "securistii" promovat de cel care a condamnat comunismul (desi a fost si el securist, dar...scopul scuza mijloacele iar astia au ca principala calitate lipsa de rusine).
     Voi vedeti ce creiere spalate au rezultat?
   • +5 (5 voturi)    
    ? (Luni, 12 iulie 2010, 3:36)

    gabhry_el [anonim] i-a raspuns lui Cristi

    "domnul" Hurezeanu?

    eşti sigur?
   • +3 (3 voturi)    
    va demisiona (Luni, 12 iulie 2010, 4:38)

    gabhry_el [anonim] i-a raspuns lui Cristi

    şi cu moralitatea în braţe nu poate trece la TVR?
   • 0 (0 voturi)    
    xxxxxxxxx (Miercuri, 15 septembrie 2010, 12:49)

    Aurel [anonim] i-a raspuns lui Cristi

    De ce sa demisioneze..sau sa-i para rau?
    cand .........sangele apa nu se face!
  • +23 (29 voturi)    
   Pentru casaverlag (Duminică, 11 iulie 2010, 18:06)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   Iti inteleg revolta si sunt de acord cu tine.Dar spui
   "Vrem sa fim razbunati prin legile respectului si recunostintei, prin legi care sa repare raul bolsevic si al scursurilor istorice care i s-a alaturat voluntar "...
   Legi care sa repare raul bolsevic? Legile sun facute in Parlament, nu? Ai vazut cum voteaza acest Parlament? Nu te-au lamurit senatorii la Legea ANI?
   Ai vre-o speranta de la acest Parlament?
  • +23 (27 voturi)    
   radu (Duminică, 11 iulie 2010, 18:15)

   radu [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   radu timofte a fost o nenorocire pentru sri si pentru tara asta. cei din sistem o stiu.
  • +9 (13 voturi)    
   asa e (Duminică, 11 iulie 2010, 18:39)

   The Saker [utilizator] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   f. bine scris
  • +18 (22 voturi)    
   e momentul ca Nus sa faca bipi pe servicii (Duminică, 11 iulie 2010, 22:38)

   Eneas [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   acume momentul daca Vantu e barbat ,are bani si ii se rupe, sa dea in gat toata scursoarea serviciilor secrete asa cum le-a trait si finantat !sa aflam si noi cine a aliniat CEC la Marea Furaciune Nationala numita FNI!
  • +15 (17 voturi)    
   infernul ii asteapta !! (Luni, 12 iulie 2010, 0:40)

   arion [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   Cu tot regretul trebuie sa admitem ca asta e tipicul capitalist roman ,imediat de dupa 89, iesit din tagma bisnitarilor si a securistilor, doua categorii care doar aparent erau ireconciliabile,in realitate traiau si inainte intr-o simbioza putrefacta...
   Ce-au furat e bun furat, tot ce putem spera e sa crape mai repede,infernul ii asteapta si poate avem norocul ca odraslele lor sa faca praf averile blestemate si saminta asta imorala,nerusinata sa se piarda din prim planul istoriei Romaniei....
  • 0 (0 voturi)    
   surprize, surprize (Luni, 12 iulie 2010, 3:34)

   gabhry_el [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   next level
  • -3 (5 voturi)    
   Aceeasi oala !! (Luni, 12 iulie 2010, 10:37)

   star [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   Mircea nu te lasa pacalit : Udrea, Casuneanu, Videanu, Basescu, Berceanu, etc. sunt in aceeasi oala !
  • -2 (6 voturi)    
   Mi-e sila tovarasi, dar de toti! (Luni, 12 iulie 2010, 12:01)

   Nea Ion [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   vantu, base(scu), boc, vacaroiu, udrea, vanghelie, boureanu, voiculescu, iliescu, etc.
   (s-au folosit litere mici in mod intentionat)

   Toti fosti viitori tovarasi ai acestor meleaguri.
   Ca au fost membri/activisti de partid, ofiteri de securitate, colaboratori cu securitatea, etc nu mai este relevant. Oamenii trebuiesc judecati dupa fapte si nu dupa apartenenta la un grup pentru ca altfel inseamna ca "strainii" au dreptate despre tine - DA, despre tine vorbesc, cel care citesti - cand spun ca esti "tigan". Nu judeci romanul dupa faptele altora.

   Sa o luam usor: ceausescu era inebunit dupa putere. Vad o f. mare asemanare cu tov. basescu. ceausescu si-a promovat rudele (in afaceri si politica), vad o f. mare asemanare si in fam. basescu. Coincidenta sau nu dar lui ceausescu i s-a tras de la o elena, nu va mai trece mult pana ce si lui basescu i se va trage tot de la elene (zic gurile rele).
   Putem vorbi la infinit despre "succesurile" lui basescu ca si presedinte si cele ale lui ceausescu. Amandoi au reusit sa "distruga" spiritul romanilor pana la acel nivel la care f. multi renunta la patrie, fug, emigreaza, cauta o salvare, repede pana nu e prea tarziu.

   Va las pe voi sa faceti comparatii intre ceilalti, enuntati mai sus sau nu, mie mi-e sila tovarasi, dar de toti!
   • 0 (2 voturi)    
    Multilaterale (Luni, 12 iulie 2010, 19:37)

    Asemanare [anonim] i-a raspuns lui Nea Ion

    ...la capitolul asemanari ar trebui incluse si Elenele - savante de renume UEropean.
  • +3 (3 voturi)    
   nus (Luni, 12 iulie 2010, 12:17)

   TOMA ARNAUTU [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   Mircea Bozan, ai zis-o pe placul sufletului meu !
   si, ca sa fie balul bal, iti trimit un link frumos.
   Daca dupa ce citesti invataturile lui Ioan Rus ( pe care il consider un om la locul lui, din pacate e psdist ) mai ai chef de talk-showuri politice, si mai cu seama, daca te mai duci la vot, este chiar alegerea ta libera.

   http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=47165

   nus asta, nu-i ala care il ospata pe amicul geoana in ajunul alegerilor ?
  • +4 (4 voturi)    
   Stii care e de fapt replica lui Vantu? (Luni, 12 iulie 2010, 14:00)

   Gigi-Contra [utilizator] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   Nus' cine-a turnat, dar n-am fost eu!!!
  • +3 (3 voturi)    
   Teoria conspiratiei (Marţi, 13 iulie 2010, 3:48)

   Tomatokitchen [anonim] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   Este foarte just ceea ce iti doresti, insa nu se va realiza nicidata. Revolutia romana a fost posibila cu largul sprijin al Securitatii si este foarte normal ca parintii fondatori sa reclame posesia totala a proprietatii. In zilele noastre nu ar mai fi posibila o repetare a trecutului, oricit de jos ar cobori gradul de saracie al populatiei. Nu mai exista sustinerea esentiala, de care vorbeam mai sus. Nici in celalalte tari "democratice" nu se poate face absolut nimic. Totul curge intr-un singur sens, fara posibilitate de reversie. Natural, precum insasi alunecarea prin viata, folosit spre folosul celor bogati, incit, cu regret o spun, numai distrugerea planetei il mai poate da peste cap. Si sa nu crezi ca o criza financiara l-ar putea afecta cu ceva. Vezi bine ca insasi statul, cind este in belea, ii plezneste pe cei de la baza piramidei. Ce sa mai ceri atunci de la companiile private?
   Bucura-te de viata. Bucura-te ca esti sanatos, ca existi, bucura-te de familie. Ca ai avut si tu o mica sansa sa vezi ceva. Cam asta este ceea ce ai, ceea ce ti se permite. Banii insa, se afla in alta parte.
  • 0 (0 voturi)    
   Si mie imi este sila (Marţi, 13 iulie 2010, 8:52)

   aditone [utilizator] i-a raspuns lui Mircea s. Bozan

   Copiii nostri o sa invete la scoala despre acesti de "eroi",care in vremuri tulburi au reusit sa stabilizeze tara atat politic cat si economic.
 • +9 (15 voturi)    
  Pen*ce am facut noi ma, rivolutie ?Nush ce vreti (Duminică, 11 iulie 2010, 17:40)

  Eneas [anonim]

  ..pai nu noi am facut rivolutia lui Andropov KGB via Gorbaciov colt cu Ferentari ?,sa traiasca securitatea ca era mai disteapta decat activistii de partid PCR! pa cine conduce acum Rusia ,Romania scl ? nu noi ma?securistii si turnatorii ,toti intro fratietate demokratika model Iliescu ,asa sa avem noi bine ! *
  am citat din distinsul om de litere care a scris romanul de premiu Nobel(NObel esti ,nobel traiesti) *Tzara ogarului patat* !
 • +10 (22 voturi)    
  dubito (Duminică, 11 iulie 2010, 17:42)

  Mazeta [utilizator]

  ca SOV a avut si are legaturi cu Securitatea, nu mira pe nimeni; ca, la ordin, l-a determinat pe Geona sa "il relaxeze", e un fapt cunoscut; ca securistii au fost condamnati doar formal, dar ei prospera in Romania la 20 de la revolutie, iarasi nu ne mai suprinde: toti presedintii post-decembristi (inclusiv sau mai ales Basescu) sunt exponentii si garantii sistemului securist; ca sunt scoase dosare de la naftalina pt a servi un scop sau altul, a devenit obisnuinta. In aceste conditii, singura mea intrebare este urmatoarea: Cum accepta UE in randul membrilor sai un stat atat de viciat ca Romania?
  • +1 (5 voturi)    
   îmi place (Luni, 12 iulie 2010, 4:07)

   gabhry_el [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   manipularea ta
  • -2 (4 voturi)    
   romania (Luni, 12 iulie 2010, 12:30)

   logos [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   UE accepta in randurile sale un stat atat de viciat ca Romania deoarece si ei sunt la fel canoi
   vborba proverbului: spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti
   exista doar o diferenta de nuanta
 • +11 (15 voturi)    
  tradare ... neicusorul (Duminică, 11 iulie 2010, 17:57)

  cetateanu' turmentat [anonim]

  Ti se face o lehamite si o greata de-ti vine sa fugi in lumea larga cand ii vezi cum pozeaza in "fete mari", persoane neprihanite si care mai au si tupeul sa incerce sa o faca pe-a formatorii de opinie, pe-a oamenii corecti si principiali, etc.
  Niste rebuturi ale societatii care s-au dezvoltat precum infectiile si care in mediul lor/al nostru, au gasit cel mai prolific mijloc de dezvoltare.
  Asta e mediul, astia suntem, ne meritam soarta, dar ei ar trebui, ca orice lucru iesit dintr-o larva bolnava si daunatoare, tratati, izolati sau starpiti pt a nu mai transmite microbul mai departe.
 • +22 (30 voturi)    
  a ramas un puscarias pe viata (Duminică, 11 iulie 2010, 18:05)

  adrian [anonim]

  A delapidat bani in doua sisteme: si in comunism si in capitalism. Ceea ce dovedeste ca un hot tot hot ramane.

  Si pe securistul Mitica Dragomir l-a prins Revolutia in puscarie.

  Sa traiasca Ion Iliescu cel care i-a crescut pe toti acesti borfasi. Sa traiasca pana cand va ajunge sa moara in puscarie.
  • 0 (0 voturi)    
   la puscarie (Sâmbătă, 12 martie 2011, 17:29)

   NORVEGIA [anonim] i-a raspuns lui adrian

   SOV.a furat a fost securist,a facut bisnita,a facut puscarie, dar ,nu a tras in noi nu a omorat copii ,la revolutie asa cum a tras criminalul de iliescu.si toti borfasi si KGB-ISTII din PSD.
 • +18 (22 voturi)    
  Ura, am infrant (Duminică, 11 iulie 2010, 18:10)

  eu [anonim]

  Busculeee! Unde esti tu maica sa-mi explici cum nu e Vantu ce pare sa fie...? Sorine Marineee... zi-i tu ca le stii pe toate, ca un om mareeee!!! Avea dreptate bunicu': unde e scoala multa, e si multa sminteala. Sila fraierilor! Ah, apropos, sa nu credeti ca va ajung banii de vi i-a dat pana la adanci batraneti. Adica stiti si voi, la naiba. Ati ajuns la fundul sacului si cu onoarea terfelita. Ura, am infrant.
 • +14 (20 voturi)    
  Ei vor respect! (Duminică, 11 iulie 2010, 18:17)

  aac [utilizator]

  Luați de-aici cu două mîini. Nesimțiților!
 • -17 (25 voturi)    
  cenzura? (Duminică, 11 iulie 2010, 18:17)

  Mazeta [utilizator]

  ciudat mai posteaza - sau nu posteaza - HN comentariile. Si nu e prima oara cand mi se intampla sa am suspciuni in privinta unei posibile cenzuri. Apropos, cum de are acces hotnews la dosare asa sensibile?
  • +8 (18 voturi)    
   Pe tine te framanta CUM (Duminică, 11 iulie 2010, 20:37)

   Audit [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   are acces? Important este ca AFLAM.
   Esti ciudat. Ca orice (scuza-ma) idiot care atunci cand afla ceva ce nu ii convine intreaba "de unde sti?" in loc sa incerce sa remedieze ceea ce a facut.
 • -11 (17 voturi)    
  De ce? (Duminică, 11 iulie 2010, 18:33)

  ... [anonim]

  De ce nu lasati oamenii sa se odihneasca ?
 • -18 (30 voturi)    
  Vantu - persoana publica ? (Duminică, 11 iulie 2010, 18:41)

  Basescu a fost demis ! [utilizator]

  Este pus in vreo demnitare publica ?
  Este functionar public, judecator, procuror, si orice alta functie care sa il faca incompatibil ca urmare a fostului statut de "informator" ?

  Raspunsul: NU.

  Despre ce vorbim ?
  A .. da .. perdea de fum.
  Totul in tzara este lapte si miere, si nu stiam eu ?

  Hotnews, ca intotdeauna: .... Superb ...
  • +10 (12 voturi)    
   Vorbim pentru că (Duminică, 11 iulie 2010, 23:10)

   aac [utilizator] i-a raspuns lui Basescu a fost demis !

   Vîntu ar trebui să bată a pustiu prin celulele de la bulău și nu prin alea GSM.
  • +3 (5 voturi)    
   fum (Luni, 12 iulie 2010, 18:36)

   ADOLF [anonim] i-a raspuns lui Basescu a fost demis !

   Ai perfecta dreptate, dar nu fi necajit, baietii sunt pe duca si in felul asta isi manifesta disperarea, adica cu perdele de fum, care insa nu mai au nici un efect asupra bizonului carpatin.
  • 0 (4 voturi)    
   demnitate publica (Luni, 12 iulie 2010, 19:52)

   Blonda [anonim] i-a raspuns lui Basescu a fost demis !

   pai demnitatea publica in romania e Besescu.
   Vantu e alt securist, cu miros mai proaspat, care are televiziuni incomode.
 • +15 (23 voturi)    
  Interese? (Duminică, 11 iulie 2010, 18:41)

  Straistaru Eugen [utilizator]

  Apreciez ca in sfarsit se arata cine este dl. Vantu, Dar nu pot trece cu vederea faptul ca ziarul Kamikaze e de 2-3 luni pe piata si nu are resursele necesare sa acceseze dosarele in cauza.
  Prin urmare, urmatoarea intrebare, ale cui interese sunt sa iasa la suprafata adevarul?
  • +7 (9 voturi)    
   Ei, nu stii? (Duminică, 11 iulie 2010, 20:19)

   fLoreign [utilizator] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

   Ale unui fost prof univ de mate care a parasit Romania dupa mineriada, apoi s-a intors cu ceva bani. Daca nu s-ar fi intors, putin probabil ca Hotnews sa fi existat, judecand dupa interesul de atunci (epoca premierului Nastase) pentru presa libera.
  • +16 (18 voturi)    
   nu contează (Duminică, 11 iulie 2010, 20:47)

   Előd [anonim] i-a raspuns lui Straistaru Eugen

   Nu contează cine-i interesat să iasă "documentația", important e că-l avem pe masă.

   Cel care a avut azi interesul, s-ar putea ca mâine să fie în vizorul altuia cu interese. Armaghedon de toată frumusețea. Sper să țină avântul...
 • +17 (23 voturi)    
  Vantu si ceilalti profitori (Duminică, 11 iulie 2010, 18:45)

  doru [anonim]

  Sa multumim din inima lui Iliescu capul mizeriei securisto-peceriste oplosita si ajutata sa controleze totul in tara.
  Iata de ce nu se poate face nimic in tara asta.....astia controleaza tot.
 • -5 (19 voturi)    
  Vantu Hotnews (Duminică, 11 iulie 2010, 18:46)

  gigi [anonim]

  Dar Vantu nu are niscaiva actiuni la hotnews? care e treaba?
  • +2 (16 voturi)    
   nu, nu are (Duminică, 11 iulie 2010, 19:48)

   gore [anonim] i-a raspuns lui gigi

   ai pus botul la dezinformarea ciutacilor?
 • +12 (16 voturi)    
  apreciere (Duminică, 11 iulie 2010, 18:46)

  DANaLEX [anonim]

  ies gunoaiele la suprafata MLASTINII "care este"ROMANICA.
 • -10 (22 voturi)    
  E singurul bisnitar si securist...Base nu? (Duminică, 11 iulie 2010, 18:51)

  mil [anonim]

  HChiar nu inteleg ce dezvaluiri face ancheta asta...un bisnitar si falsificator a fost prins, bagat la zdup, fortat sa devina informator in arest (dar notele nu le avem) si apoi, dupa eliberare a ramas agatat informator (probabil), dar nu se vedea decat cu vecinu' Nastase de la 4. Si? Base nu a fost inchis...dar bisnita facea, acoperit era....acu' e presedinte "dati-mi dosaru'" ne indeamna.

  No, pe bune...apucati-va de viata lui de dupa 90 a lui Vantu..acolo e material.
 • +10 (16 voturi)    
  adevarul tot apare (Duminică, 11 iulie 2010, 18:57)

  waxazy [utilizator]

  in cele din urma.oricum, nimic nu ma mai mira in tara asta. poate copii mei voi avea sansa sa traiasca intr-o tara mai buna sau , si mai clar , in alta tara.
  politica romaneasca ma face sa vars.
  • +9 (11 voturi)    
   Da ai dreptate ! (Luni, 12 iulie 2010, 0:12)

   oki [anonim] i-a raspuns lui waxazy

   dar ce gustoase sunt rosiile noastre ,pepenii,porumbul fiert (nu ala dulce al lor ) telemeaua proaspata de oaie, indraznesc sa spun , chiar si aerul e mai bun ! Nu mai fiti asa de pesimisti ! In toata lumea exista jigodii care profita de naivitatea altora .SOV-ul va da si el socoteala candva . De fapt nici nu ma mira ca a fost turnator. Nimic nu ma mira la acest individ.Ce ma mira este disponibilitatea unor oameni pe care ii apreciam de a-i face lui jocurile.Bietul Hurezeanu ! Cine o sa-l mai creada pe el vreodata ?
   • +5 (5 voturi)    
    A DA SOCOTOEALA (Luni, 12 iulie 2010, 10:54)

    waxazy [utilizator] i-a raspuns lui oki

    or fi ele rosiile bune sau casul proaspat , dar asta nu ma impiedica sa nu constat ca NIMENI nu a dat socoteala in Romania : ILIESCU ( revolutie+mineriade) , NASTASE ( matuse, case etc) , SOV ( FNI) ca sa enumar 3 cazuri. Toata clasa politica de la noi , la o cercetare atenta si impartiala ar infunda puscaria mai repede decat mi-a luat mie sa scriu acest comentariu.Si aici ma refer la toti! PSD , PNL , PC , PDL , UDMR , RM si care dracu or mai fi.
    Omoram oameni pe trecerile de pietoni , dam peste motociclisti cu jipanurile , intram beti peste ei pe trotuare , conducem bauti la volan , dar suntem politicieni si ne doare la basca.
    astfel ca ...
 • +16 (26 voturi)    
  asa se explica (Duminică, 11 iulie 2010, 18:58)

  plutas pe dimbovita [anonim]

  prezenta permanenta pe RTv a securistilor ? Ghise , Rosca , Chirieac , Ursu , Atanasiu ???
 • +25 (31 voturi)    
  Eu credeam (Duminică, 11 iulie 2010, 19:05)

  george [anonim]

  ca inainte de 1989 dl. Vantu era maicuta la Manastirea Neamt unde isi petrecea zilele in post si rugaciune. Dupa 1989, iesit din misticism, a pornit pe calea afacerilor, unde, cu ajutorul lui Dumnezeu pe care il slujise pana atunci, a facut un morman de bani. Si uite ca vine articolul asta si imi deschide ochii mintii. Dl. Vantu a fost securist. N-as fi crezut. N-am mai auzit. Pai nu a desfiintat FSN-ul Securitatea lui Ceausescu?
  • +2 (10 voturi)    
   !!!!! (Duminică, 11 iulie 2010, 20:01)

   trtt [utilizator] i-a raspuns lui george

   FSN-ul a fost preluat de Securitate.....mai bine zis....si tot ce a urmant dupa FSN.....
  • +8 (10 voturi)    
   . (Duminică, 11 iulie 2010, 22:34)

   Eclesiastul [utilizator] i-a raspuns lui george

   Nu. Articolul nu vorbeste despre Vintu ca a fost securist ci bisnitar. E bine sa citesti cu atentie. E oarecare diferenta!
  • -1 (3 voturi)    
   de rasu'-plansu' (Luni, 12 iulie 2010, 0:34)

   maria [anonim] i-a raspuns lui george

   ... glumetule!
   Venisem aici sa cad pe ganduri si sa ma intristez (daca mai era nevoie), dar mi-ai stricat toate socotelile cu postu' si cu rugaciunile tale! E frumos ce faci?!
 • -9 (19 voturi)    
  frumoasa poveste.... (Duminică, 11 iulie 2010, 19:42)

  saab [anonim]

  "HotNews.ro si revista Kamikaze au intrat la începutul lunii iunie în posesia unui set de documente".. mda

  Am si eu o curiozitate: cum ati intrat in posesia documentelor? V-ati dus la CNSAS si ati facut cerere ca niste cetateni cinstiti sau actele v-au parvenit pe alta cale? Ca uite, vreau si eu sa aflu daca niste fosti tovarasi au dat sau nu cu subsemnatu. Poate ma ajuta redactia, nu-i asa?
  • 0 (0 voturi)    
   Te supara aparitia articolului? (Marţi, 13 iulie 2010, 10:55)

   Chris [utilizator] i-a raspuns lui saab

   Se pare ca da.
   Ce importanta are cum au obtinut dosarul? Daca pui problema astfel inseamna ca esti fost "securist". Pentru bolsevicii-nkvdist-securisti manipularea ordinara este natura lor. Tot ce nu le convine manipuleaza si denatureaza. Pentru acestia nu conteaza informatia din dosar dar sunt preocupati de coperta dosarului, firele de praf de pe acesta, numarul impar sau prim(!) de pagini, moaca celui ce-l detine, freza celui ce citeste din el sau tabara din care provine cel care-l publica.
   Diavoleasca manipulare!
 • +12 (20 voturi)    
  !!! (Duminică, 11 iulie 2010, 19:43)

  neo [anonim]

  Daca ne uitam la TV, pe canalele unde se uita tot prostu', probabil ca vom afla in curand ca tot Basescu e de vina ca bisnitaru de la pupitrul Realitatea si cealalta jigodie de la A3 au fost turnatori.
  Poate ca in curand tot Hotnews (careia trebuie sa-i multumim) ne va furniza date interesante si despre trecutul lui Patriciu, fie el chiar si Dinu.
  Si atunci se vor justifica multe...
 • +9 (13 voturi)    
  e timpul (Duminică, 11 iulie 2010, 19:45)

  ioan [anonim]

  poporul roman a fost secatuit de resurse, de averi, de tot. Singura resursa care a mai ramas in mina poporului roman este chiar ea, mina, adica pumnul. Va veni ziua.
 • +15 (21 voturi)    
  Oare (Duminică, 11 iulie 2010, 19:47)

  Anghel Alexandru [anonim]

  Oare cum se simte unul ca Hurezeanu,Stelian Tanase sau dizidentul Dinescu ,cind citeste un astfel de articol !Ma refer la acestia ,ca de la ceilalti gen CT Popescu,Ursu si altii de la Realitatea, nu am pretentii.Despre Stelian Tanase care a scris scris si o gramada de carti desp[re ororile Securitatii,aflam acum ca de fapt il plateste un fost [actual] turnator.Ti se face scirba,nu alta.
  • +2 (2 voturi)    
   Uite, (Luni, 12 iulie 2010, 15:20)

   oki [anonim] i-a raspuns lui Anghel Alexandru

   ca sa te scarbesc si mai tare, iti amintesc faptul ca in plina campanie electorala Stelian Tanase l-a insotit pe Mircea Geoana (fiu de general de sec.) la lansarea cartii acestuia .A mai fost si Liviu Mihaiu parca. Eu chiar cumparam cartile lui Tanase asa ca iti impartasesc scarba .
 • +10 (18 voturi)    
  Bun articol ! (Duminică, 11 iulie 2010, 19:54)

  john [anonim]

  Bun articolul ! Uite ca mai sunt ziaristi de investigatii care fac un articol destul de consistent si pe care sa il citesc cap coada cu interes !
  Cat despre domnul Vantu mai bine il chema Lupu ca se aseamana perfect cu proverbul ... dar ma intreb cine il tine in brate de a putut sa ajunga unde a ajuns?
  Oricum bun articol , felicitari !
  • +1 (1 vot)    
   Deficientele de caracter (Luni, 12 iulie 2010, 12:18)

   Traistaru Cornelia [anonim] i-a raspuns lui john

   Nu stiu daca SOV a fost sau trebuia sa fie sustinut neaparat de cineva.Este deosebit de inteligent si a exploatat la maximum slabiciunile sistemului institutional romanesc,sistem care poarta evident pecetea caracterului slab sau lipsei de caracter a celor care trebuie sa faca sistemul sa functioneze.Nimeni nu va plati in tara asta cu adevarat pentru fapta de a ne sfida pe noi,cei de rand,si pentru ca a secatuit Romania de resurse,pentru ca si-a insusit bogatiile tarii de parca ar fi fost doar ale lor pana cand noi toti nu vom deveni mai hotarati si frica nu ne va mai da fiori reci pe coloana vertebrala,care,din pacate,lipseste multora.
 • -3 (15 voturi)    
  apa de ploaie (Duminică, 11 iulie 2010, 19:57)

  ta31 [utilizator]

  Cand s-a descoperit ca Mona Musca a turnat la secu foarte multi au sarit ca nu sa dovedit ca avut cineva de suferit dupa turnatoriile ei.
  Aceasta "ampla investigatie" nu dovedeste nimic senzational, un tip care furat de la stat cu pixul care apoi scria cu aceasi scula niste chestii pentru aia de la secu, in urma carora nu ni se spune ce sa intamplat.
  Cineva spunea bine mai sus, dece nu este este lamurit de justitie ce a facut dupa 90 cand a pagubit sute de mii de oameni. Cum a reusit un fost bisnitar sa aiba contacte cu toti politicienii importanti post decembristi. Cum ditamai foste cadre secu devenite cadre sri dupa 90 sau pus la dispozitia unui fost marunt infractor.
  In conluzie ori nu ni se spune tot ce a descoperit aceasta investigatie ori daca asta e tot e apa de ploaie.
  • +4 (4 voturi)    
   LUI TA31 (Luni, 12 iulie 2010, 11:30)

   carat [utilizator] i-a raspuns lui ta31

   De Dan Iosif iti mai amintesti ? Bisnitar si puscarias pe vremea comunistilor, racolat de securitate, cu 8 clase primare si atat, a ajuns CONSILIERUL PREZIDENTIAL al lui ILIESCU. Daca trecutul apropiat il uitam atat de repede, ce pretentii mai putem avea?
   In ceea ce-l priveste pe Vantu fata in fata cu justitia din Romania, avantaj Vantu. Toti aspirantii la Facultatea de drept pe vremea comunistilor trebuiau sa aibe un dosar beton, altfel nici nu se puteau inscrie la acea facultate . Cine sunt astazi judecatorii ? Securisti ca si Vantu. Tanara generatie de judecatori a avut discipoli din acea perioada, asa ca.... cum e turcu si pistolul !
 • -9 (19 voturi)    
  Un turnator a facut presedinte un securist! (Duminică, 11 iulie 2010, 19:59)

  Cetateanul turmentat [anonim]

  Cam asa ar putea fi rezumata toata povestea, iar relatia mi se pare cat se poate de corecta.

  Asta e, dac-avea noroc s-ajunga la Anvers, poate SOV era acum presedinte, iar Basescu ar fi fost turnatorul care-a facut puscarie pentru contrabanda cu whisky sau detinere ilegala de valuta...
 • -2 (16 voturi)    
  Nici o noutate (Duminică, 11 iulie 2010, 20:03)

  Daniela [anonim]

  Daca isi imagineaza cineva ca e vreunul dintre astia de frunte care sa aiba dosarul nepatat...se inseala amarnic. Toti au fost informatori, securisti, comunisti...de la Baselu pana la ultimul om din sistem. Asa ca nu trebuie sa ne mai prefacem surprinsi, socati, ofuscati. Toti sunt la fel...toti se spala unul pe altul. Vom putea vorbi despre curatenie abia cand ultimul om de atunci va disparea din sistem. Pana atunci...ei vor minti, iar fraierii ii vor crede...ca s-au spalat cu Tide sau Ariel ...si sunt nepatati.
 • +4 (6 voturi)    
  interesant.... (Duminică, 11 iulie 2010, 20:08)

  Wurhox [utilizator]

  dar, va avea vreun efect dezvaluirea acestor realitati oculte? Nu cred. La fel ca intr-o povestioara, e primavara, a mai rasarit un "ghiocel"...
 • +9 (21 voturi)    
  Acum nu ma mai mira nimic?! (Duminică, 11 iulie 2010, 20:19)

  Rescatorul [anonim]

  Au ajuns "Felix-ii" si "Nus-ii" sa ne dea lectii de capitalism si democratie, de morala in afaceri si "patriotism". Sa nu ne mai miram ca suntem in halul in care suntem; ne meritam soarta. Noroc ca eu refuz sa ma las cretinizat de Realitatea-FNI (Vocea Moskovei 2) si Antenele-Felix. Dar, Romania este plina de idioti si cretini!
  • -10 (10 voturi)    
   ei, da, neicusorule... (Luni, 12 iulie 2010, 1:44)

   monica L [anonim] i-a raspuns lui Rescatorul

   e foarte bine spus...bine ca l-ai votat pe-al treilea valet de SECU....
 • +18 (24 voturi)    
  Eu sunt convins ca (Duminică, 11 iulie 2010, 20:28)

  Audit [utilizator]

  nu mira pe nimeni cele din articol: NUMAI un infractor de drept comun, NUMAI un turnator al fostei securitatii (nu am nimic cu securistii care au fost angajati, la vedere cum s-ar spune) a facut si va face escrocherii cu banii oamenilor dar si cu mintea lor (manipulare mediatica furibunda). Cei ce au pus "botul" la FNI pun si la iRealitatea TV. Degeaba cei de la acel post incearca sa ii faca sa se simta neconfortabil pe cei ce se uita la OTV (si credeti-ma ca NICIODATA nu m-am uitat la acel canal TV, nici macar din curiozitate!). Parerea mea este ca cei ce cred ce spun cei de la iRealitatea au grave probleme.
  Oricum, sa doarma toti linistiti, SOV vegheaza alaturi de Hurezeanu, Prelipceanu, DINESCU, TANASE, etc.
  Dar ei sunt morti de foame. Iar banii nu miros. Niste ratati lipsiti de demnitate.
  • +2 (2 voturi)    
   apropoo (Marţi, 13 iulie 2010, 4:23)

   andro [anonim] i-a raspuns lui Audit

   ....si mai dati si voi cate un sms gen "vreti sa fie diaconescu presedintele Romaniei ??" sa mai castige si ei "sarmanii" cateve zeci de mii de euro zilnic....voi cei care puneti botul de 20 de ani. Bagati-va mintile-n ca...ca-vai de noi toti. Succesuri !
 • +12 (16 voturi)    
  si Felix? (Duminică, 11 iulie 2010, 22:47)

  Nix [anonim]

  pe cand vedem si dosarul lui?
  se pare ca toti fostii/actualii secu' si-au facut televiziune, ca doar au experienta in manipulare.. saracutii de ei!
  • 0 (2 voturi)    
   ...nu toti! (Luni, 12 iulie 2010, 19:57)

   Ebbuzza [anonim] i-a raspuns lui Nix

   ...altii si-au facut presedintie, tot cu manipularea!
 • -8 (10 voturi)    
  miru (Luni, 12 iulie 2010, 0:00)

  peter [anonim]

  Nu ma mira ca unii sunt genii si reusesc (ca alde Danut, care nu numai ca are timp sa faca documentare pt articol da mai capata si autorizatii la ce altii nu reusesc nici pentru ei).
  Nu ma mira ca portocali in cadere, nu vad decat paiele din ochii altora da nu vad Vuittonul lor.
  Si multe altele...
  Ce ma mira ca vantii , boagelele (http://cotidianul.ro/119391-Boagiu_va_fi_si_fara_PDL_Bucuresti) si multe alte slugi, nu inteleg ca daca nu dai cand ti se cerere, nu raspunzi promt ordinelor capitanului suprem (scuze nicio legatura cu o anumita miscare), esti belit instant de celelalte slugi independente si deontologice din presa justitie si pe unde mai dadura domnii...
 • +11 (11 voturi)    
  Tentacule de caracatita (Luni, 12 iulie 2010, 0:17)

  Nisnai [anonim]

  Puterea si banii!
  Directori de B.N. directori de Gelsor,Vacaroiu consilier.
  Cred ca mai interesanta este evolutia vantului in perioada capitalismului salbatic. Astept urmatoarele episoade...
 • +2 (8 voturi)    
  uauuuu ce bomba d-ne!!! (Luni, 12 iulie 2010, 0:18)

  tedgs [anonim]

  vai, ce ne mai dam noi cu parerea cind se stie f. bine ca si presa e la fel de murdara ca si politicienii..vezi d-ne ce super-bomba...hai sa va spun si eu una banala din pct-ul meu de vedere ..sintem condusi de securisti din '89 si pina acum...
  da e bine....,ne mai minunam de securistu x-lescu....,de ce tupeu jegos au alesii nostri la furat..... si ne mai apropiem cu o zi doua de groapa..sa nu ne plictisim ca-n rest e lapte si miere..da-i la cap ioane!!!
 • +5 (7 voturi)    
  GELSOR & SOV invest (Luni, 12 iulie 2010, 0:38)

  dornic [anonim]

  CINE a fost dl SOARE Vladimir in combinatia lui S O Vantu???
 • +6 (10 voturi)    
  Asa (Luni, 12 iulie 2010, 0:55)

  HESS [anonim]

  A ajuns tara sa fie pe mana hotiilor.Rezultatele se vad.
  • +13 (15 voturi)    
   Geoana si odihna in casa hotului (Luni, 12 iulie 2010, 1:39)

   vasilica [anonim] i-a raspuns lui HESS

   Tov. Geoana se odihnea inainte de alegeri in casa "unui bun prieten", omul asta a facut puscarie, a fost informator, a inselat 300 mii de romani si candidatul psd, se simte mai bine ca acasa in prezenta unui fost puscarias.
  • -3 (5 voturi)    
   tu crezi (Luni, 12 iulie 2010, 4:16)

   cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui HESS

   ca tapalaga nu rade cand vede ce ai scris tu? Adica, cine poate crede ca Vantu e singurul vinovat si tot FSN nu? TU chiar nu stii ca planurile nu se fac pe 5 ani ci de fapt sunt pe 50? Chiar ai vrea sa fim condusi in tara asta doar de aripi ale FSN'ului?
   Chiar daca azi unii se dau de stanga si altii de dreapta?

   Azi mi'a placut de BAsescu pentru acelasi motiv pentru care mi'a placut de Tariceanu. De ce sa le faci casa de caramida in locul celei de vaiuga? De ce sa le faci case pentru ca ei nu au asigurare sau si'au facut casele unde nu trebuie?
 • -8 (12 voturi)    
  no com (Luni, 12 iulie 2010, 1:30)

  eba [anonim]

  aoleu, marii jurnalisti hotnews si kamikaze l-au desc pe vantu :)))) asha si ce fct are vantu? rahatul din fruntea tarii cand o sa fie cercetat???
 • -9 (13 voturi)    
  flegma noastra si mindria... (Luni, 12 iulie 2010, 1:42)

  monica L [anonim]

  Ooo, ce impresionata sint, pina la lacrimi, de articolul asta cu virtuti de studiu academic... Hai ca am mai pus un dosar pe masa!!!! Voiculescu a fost Felix, Vintu Nush, dar....Basescu? Basescu ce nume de agent a avut la Anvers? Faceti-o si pe-asta si atunci o sa va aduc osanale. Pina atunci, numai flegme...
  • +4 (6 voturi)    
   monicuta , dragalaso!! (Luni, 12 iulie 2010, 10:34)

   Inna [anonim] i-a raspuns lui monica L

   1. Ai putine idei si fixe... Basescu este inca presedintele Romaniei , tara din care banuiesc ca faci si tu parte. Asa .. cu defecte, cum este, el este cel caruia populatia i-a acordat un al 2 lea mandat! Poate ca in momentele tale de reflectie intima sa te gandesti de ce ( si poate ca te gandesti si de ce, geoana l-a vizitat pe acest individ sov, in ajun de alegeri)
   2. este profund gretos sa auzi (citesti) expresii birjaresti de la don'shoare asa ca tine, cu pretentii de postator pe site.
   3. individul acesta ( sov) este o secatura, un infractor fara scrupule, iar poliomelita i-a afectat nu numai picioarele, ci si constiinta. Si se pare ca inca de la nastere. Daca il aperi, inseamna ca aveti ceva in comun, ceea ce este ingrozitor.
   4. hotnews este un portal serios, credibil , si este singurul care si-a pus "pielea la saramura" facand investigatii asa de, delicate.
   5.cititorii hotnews, sunt din categoria de populatie cu un IQ mult peste medie, si in plus au si un simt analitic impresionant.
   6. Internetul este asa de vast, incat sigur vei gasi ceva potrivit cu ce sa-ti omori timpul
   paaaaa!!
   • -3 (3 voturi)    
    hai Inna draga sa ne batem in IQ (Luni, 12 iulie 2010, 18:57)

    cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui Inna

    si sa iti demontez tot ce spui in asa fel incat sa imi spui tu singura ca ai gresit.
   • -3 (3 voturi)    
    1,2, 3, 4, 5 (Luni, 12 iulie 2010, 20:04)

    @Inna [anonim] i-a raspuns lui Inna

    Sunt aproape convins ca punctele 1-5 sunt la misto! Felicitari!
    E o dovada ca subtilitatea si simtul umorului n-au murit inca in Romania.
    La punctul 6 mi-ai sugerat cumva sa dau un google dupa "poze/filme cu Elena"?
 • +6 (8 voturi)    
  ciudat cum (Luni, 12 iulie 2010, 2:15)

  dorul [utilizator]

  toate puterile din statul asta - juridica, politica, media, mai putin economia si cultura - au intrat pe mana unor fosti securisti. De parca toata tara a fost facuta numai din ei. De fapt...
  • +6 (10 voturi)    
   irealitatea (Luni, 12 iulie 2010, 2:50)

   cipri_ [utilizator] i-a raspuns lui dorul

   este adevarat, securistii au avut un mare avantaj dupa 89. Au avut relatii, si au avut informatii, care puteau fi folosite si ca santaj.
   Securistii ar fi trebuit de la inceput sa fi fost controlati mai bine de catre stat, de exemplu prin legea lustratiei, dar iliescu a facut chiar invers, i-a protejat, si in schimb ei l-au sustinut.

   Apropo, asta este o stire foarte interesanta. Mai ceva ca motanjul ala cu copilul lovit de basescu. Tare ma temp si de data aceasta vor da non stop la irealitea stirea ca vantu este securist. Ne vor repeta stirea aceasta pana la ... saturatie. De fapt irealitatea nu se ocupa cu chestii reale, ei le prefera irealitati.
  • -6 (6 voturi)    
   da... (Luni, 12 iulie 2010, 9:11)

   liviau2005 [utilizator] i-a raspuns lui dorul

   ..inclusiv presedentia Romaniei.
 • +3 (5 voturi)    
  Hurezeanu (Luni, 12 iulie 2010, 3:39)

  gabhry_el [anonim]

  s-a descoperit la Năstase şi s-a acoperit la Vîntu.
 • -4 (6 voturi)    
  mi'a placut asta (Luni, 12 iulie 2010, 4:12)

  cosminrs [utilizator]

  adica aia cu comparati semnaturile. va arat ce pot face si eu in photoshop?
  Si pe bune.. daca cineva crede ca Romania a avut de suferit din cauza unora ca Vantu sau Patriciu si nu din cauza unora ca Iliescu, Nastase, Constantinescu si pleiada lui, Tariceanu si acum Basescu si ai lui atunci chiar nu ma mai mir de ce e rau in Romania. Pai cum poti sa crezi ca ceva ce e destul de mic intr' tara ar putea fura destul incat sa se simta?
  NE fura toti politicienii. TOTI! Ca noi de dam de partea unui sau altuia asta e pentru ca ne fac ei, pentru ca asa uitam ce fac defapt ei.
  Doar de aia s'au inventat in tara asta ordonantele de urgenta. Dar cine sta sa le verifice pe toate?
 • +3 (5 voturi)    
  Rugati-va! (Luni, 12 iulie 2010, 7:43)

  naesebi [anonim]

  S-a tot spus ca securitatea conduce tara! - NIMIC!
  A fost lansata si " PROCLAMATIA de la TIMISOARA " cu al ei binecunoscut punct 8 - NIMIC!
  Uitati-va in urma si judecati ce s-a facut in 20 ani la noi-NIMIC!
  Uitati-va cine ne-a condus in acesti toti ani-adunaturi de NIMIC!

  ASTA O SA SE ALEAGA DE POPORUL ROMAN - NIMIC!
 • +6 (6 voturi)    
  Eu cred ca a fost (Luni, 12 iulie 2010, 8:13)

  Aron Deleanu [anonim]

  si mai este inca agent KGB.
 • -5 (5 voturi)    
  non (Luni, 12 iulie 2010, 8:25)

  doru [anonim]

  cine se razbuna pe televiziune ? cred ca era "coleg"cu base.
 • +8 (10 voturi)    
  Negutatorul de constiinte scoase la mezat (Luni, 12 iulie 2010, 8:41)

  hotnewsfil [utilizator]

  Printre calitatile remarcabile ale lui Vantu este si aceea ca stie sa cumpere constiinte de cea mai buna calitate. Intre ultimele secaturi (moral!) cumparate pe pret mare, echitabil, de catre bisnitarul Vantu, se evidentiaza, printr-o prezenta cvasi-permanenta in emisiunile otravite de la Realitatea TV, agitatul, imprastiatul, smecherasul cu ifose de intelectual frustrat, bagaciosul in orice, devenit impertinent cu obrazul gros, Florin Iaru.
  Sa il mai remarcam si pe frumuselul Tudor Musat, cel care a virat, din gradina onorabila BBC, in gradina de constiinte-cumparate 'Vantu"?
 • +6 (10 voturi)    
  unei persnulitati care vrea sa respect (Luni, 12 iulie 2010, 8:50)

  nelu [anonim]

  Nus cum e realitatea,
  Care o vedem pe sticla:
  Bate vantu-n tara mea,
  Asta e cam tra-la-la!

  Detinut de drept comun,
  Si informator sadea:
  A ajuns mare patron,
  Big boss la televizor!

  Si ne face capu' mare,
  Ne educa-n stilul lui:
  Da' la stat datorii are,
  Fiscul i-a batut un cui!

  Si el mereu respect ar vrea,
  El, confirmat informator:
  Asta e partea cea mai rea,
  Ca e o coada de topor!
  • 0 (0 voturi)    
   Autor necunoscut (Luni, 12 iulie 2010, 20:08)

   N.R. [anonim] i-a raspuns lui nelu

   Nota: Poezia a fost primita spre publicare la pachet cu dosarele.
 • +4 (8 voturi)    
  atunci ne-au condamnat pe toti la moarte! (Luni, 12 iulie 2010, 9:00)

  bratu rodica [anonim]

  este foarte adevarat ca securistii si tentaculele lor controleaza acum tot ce misca in tara,de la economic la politic de la justitie la presa; toti cei care au reusit sa isi faca vre-un nume sau vre-un viitor sant marionetele cuiva.si ca sa va conving pot sa va spun ca si eu eram un prosper om de afaceri in Romania anilor 2000(incepusem din 1992) si m-a turmat la "noua securitate" propria mea sora ,si nici parintii mei,nu au fost prea straini de asta;mi-au luat si zaharul din ceai ,ca sant f.bine organizati,iar indicatia a fost nu de inregimentare la partid(ca nu fac si n-am facut parte din nici un partid,sau alte structuri cu staif),indicatia a fost de distrugere clara ,ceea ce au si reusit!
  avand afaceri poti sa-ti faci cuvantul si opinia auzita si ascultata si atunci te doboara,ca esti un pericol pentru ei!
  Sincer mi-e atat de scarba si nu cred ca ne mai facem bine vre-o data!
 • +11 (11 voturi)    
  Cangrena CNSAS &co (Luni, 12 iulie 2010, 9:27)

  Dr Marutza [anonim]

  Apropos CNSAS: cum de mircea dinescu n-a bagat nimcuta in legatura cu vantu? El, care face gura mare cand e vorba de basescu? Cum de se da in stamba pe postul acestui mizerabil? Pe asta cine-l ia la puricat! Romania cocleste de fosti securisti, informatori si alte lichele "reprofilate"! Astia sunt cancerul acestei tari!
 • -2 (8 voturi)    
  Persoana particulara (Luni, 12 iulie 2010, 9:42)

  Cata [anonim]

  Din cate stim noi, au fost milioane de romani care au colaborat cu securitatea. Nu stiu ce treaba are persoana particulara Vantu, da am inteles cand va candida nu il voi vota. In rest nu are nici o treaba cu mine. Nu mai bine cautati dosarul la mari politicieni? De exemplu, Geoana, Basescu, Blaga, si altii. Astfel mi se pare o nimica toata, o persoana particulara a fost securist, cum sunt milioane de alte persoane particulare.
  • +6 (6 voturi)    
   citeste! (Luni, 12 iulie 2010, 10:39)

   dfsagf [anonim] i-a raspuns lui Cata

   mai citeste o data articolul! important nu este ca a colaborat cu secu inainte de '89, ci faptul ca impreuna cu aia cu care a colaborat a tzepuit un mare numar de oameni: caritas, fni. Ca a fost in cardasie cu cei mai mari securisti ai acestei tari. Toti "e securisti" si ne vor binele.
   • -1 (1 vot)    
    Te surprinde? (Luni, 12 iulie 2010, 16:35)

    Cata [anonim] i-a raspuns lui dfsagf

    Te surprinde ca erau securisti? Sau ai fost printre fraieri care au tepuiti? Legatura cu FNI e fortata de autori articolui. Da unul ,seful SRI, spunea ca Vantul lucra cu oamenii sai si cu cei din fosta securitate. Si daca stia ce a facut? Nimic. Ne luam dupa toti... eu zic ca mai intai sa curantam statul de toti securisti si dupa daca ne mai plictisim sa ne luam si de persoanele particulare care nu le platim din banii nostri.
  • +8 (10 voturi)    
   VANTU SE OCUPA DE SPALAT CREIERE (Luni, 12 iulie 2010, 11:44)

   carat [utilizator] i-a raspuns lui Cata

   Vantu nu este o persoana particulara oarecare. El este un personaj care prin trusturile lui de presa manipuleaza si deformeaza caracterele slabe ale celor mai multi cetateni si le cumpara pe cele mai josnice (vezi Tanase, Dinescu, Iaru, Hurezeanu etc. etc.)
 • +9 (11 voturi)    
  Jurnalism adevarat! (Luni, 12 iulie 2010, 10:28)

  liberal adevarat [utilizator]

  Bravo Hotenews si Kamikaze, ati spus ceea ce altii nu au avut cojones sa spuna.
  Bravo Tapalaga - unul din cei mai buni jurnalisti din Romania acum.
  Leppra de Vantu trebuie scoasa in vazul lumii cu tot jegul ei: delapidator, turnator, nemernic.
  Doamne ajuta Romania!
 • 0 (4 voturi)    
  nume de cod (Luni, 12 iulie 2010, 10:46)

  VULPY [anonim]

  Pe mine nu ma mira articolul si nici faptele. LMC!!!!
  Era la mintea cocosului !( LMC )
  Pe mine m-a frapat numele de cod
  NUS - si gandul m-a dus la o carte a lui FLEMING - in care agentul 007 are o confruntare cu un capitan
  NASH NORMAN. (NAS)
  Oare NUS nu cumva este NAS?
  Cartea se numeste"From Russia with love"
  Cam asa s-ar lega si cu" eruditia" cultura si inteligenta malefica a personajului.
  VULPY
 • +6 (10 voturi)    
  natiune de retarzi (Luni, 12 iulie 2010, 10:55)

  miki [anonim]

  Am citit comentariile. Nu apar prea des referiri la subiect, la faptul ca un infractor de drept comun, bisnitar, turnator imputit al securitatii a ajuns atat de bogat, fapt ce arata clar putreziciunea statului pus pe picioare de unul din marii ticalosi ai tarii, Ilici, nu apare nici o reactie la informatia ca acestui bisnitar hot turnator i-l datoram pe Baselu, dar apar mult mai dese referiri la Hurezeanu. Am recitit articolul si nu i-am gasit numele. Apoi, in loc sa fie apreciat articolul ca atare, se pun intrebari de genul "cine o fi avut interesul sa iasa la iveala". Parca suntem o natiune de retardati mintal.
  • -3 (5 voturi)    
   De ce nu vorbesti tu, (Luni, 12 iulie 2010, 11:34)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui miki

   in nume personal?!
   Daca asa te simti, e treaba ta!
   Nu ne reduce pe toti la ceea ce esti tu!
 • +4 (6 voturi)    
  Bate Vantu' (Luni, 12 iulie 2010, 11:35)

  iulicos [utilizator]

  Nu era evident ? Toata structura FNI era bazata pe oamenii fostei securitati. Era clar ca si capul acestei caracatite trebuia sa fie din aceeasi sleahta jegoasa. Securitatea a murit, securistii nu !
 • +6 (6 voturi)    
  Turnatorul financiar (Luni, 12 iulie 2010, 11:44)

  Popular European [anonim]

  Inca un dosar de turnator gasit de CNSAS Astept AUTOSESIZARI si anchete care sa nu fie contestate de CEDO
  Un motiv bun pentru Basescu-Boc. ca sa fie reduse pensile securistilor cu invinuirea de genocid descoperit dupa 20 de ani de CNSAS iar la cei decedati ... confiscarea averii lasate mostenire.
  Ce instructie asi face cu cei care ati avut .... "ochii albastrii"
 • +7 (9 voturi)    
  Noi Vrem Respect!! (Luni, 12 iulie 2010, 11:54)

  VasileCelGroaznic [utilizator]

  Iata si trecutul putred al unuia dintre cei mai mari HOTI din cati a cunoscut Romania!

  Uitati-va la el cum da lectii de moralitate (prin angajatii lui) poporului!

  SCARBA SI DISPRET!!
  • +5 (5 voturi)    
   pai (Luni, 12 iulie 2010, 13:25)

   cipri_ [utilizator] i-a raspuns lui VasileCelGroaznic

   pai, chiar ar trebui sa le acordam respectul pe care il merita :-)
 • +2 (4 voturi)    
  Vai de mine !...... (Luni, 12 iulie 2010, 12:45)

  necos [utilizator]

  Nici nu-mi pot imagina reactia " Gurii Presei" vis a vis de aceasta dezvaluire..... Domnule Vantu, in gaura de sarpe va gaseste Mircica si o sa primiti, nu unul, ci doi pantofi si o pereche de sosete in gura...Dupa care o sa faca un impecabil spagat pe doua scaune.
  • +4 (8 voturi)    
   Vrei sa/ti spun ca te inseli? (Luni, 12 iulie 2010, 13:33)

   , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui necos

   Mircica al tau, ciurematul-pe-doua-scaune, il are ca patron pe un alt securist, felix. Crezi ca astia isi scot ochii unul altuia?
   Sa fim seriosi?
   Nu vezi ca dejectiile lor numite televiziuni, se completeaza reciproc... avantajos?
   Esti naiv, amice, sincer!
 • -1 (3 voturi)    
  misto (Luni, 12 iulie 2010, 12:51)

  dany [anonim]

  afara ploua !
 • +4 (6 voturi)    
  fni-securitate (Luni, 12 iulie 2010, 14:02)

  dumirit [anonim]

  acum inteleg in sfarsit motivul pentru care col lipovan ( fost secu in oradea inainte de 89 ) facea loby la fni " filiala " oradea pentu depuneri de fonduri . col lipovan , fost sef la fni filiala oredea . o legatura care se explica de la sine .
 • 0 (6 voturi)    
  Oare? (Luni, 12 iulie 2010, 14:15)

  Nu zau [anonim]

  Un fost turnator este abandonat de servicii ca nu si-a gasit de munca?! Asa de firava era Securitatea, incat nu-si putea plasa oamenii unde trebuie?! Un a “enspea” roata la caruta Securitatii reuseste sa-si creeze o retea cu inalti ofiteri din servicii?! Adica ditamai coloneii n-au fost in stare sa-si faca o retea atat de benefica pentru ei si trebuia sa ii organizeze un neica nimeni din Securitate?! Adica soldatul ordona ofiterilor superiori?! Si acest oarecare, la 20 de ani dupa … inca are o asa putere in tara asta? Un simplu fost turnator?! Bun, se spune ca functia doboara gradul, da? Ok, atunci ce functie a avut/ are Vantu?
  Cineva chiar ne ia de prosti!!!
 • 0 (4 voturi)    
  nu inteleg (Luni, 12 iulie 2010, 14:25)

  alex [anonim]

  Nu inteleg care e treaba cu Hurezeanu.

  Se vorbeste de el mult in comentarii, deloc in articol.

  Care e motivul?
  • +4 (6 voturi)    
   Director la latrai si manipulatori (Luni, 12 iulie 2010, 15:20)

   Nisnai [anonim] i-a raspuns lui alex

   In traducere libera: banii cumpara constiinte!
 • -4 (6 voturi)    
  comentariu (Luni, 12 iulie 2010, 14:51)

  sorin ovidiu [anonim]

  bine ma am inteles dar ce nu inteleg pe documente nu ar trebui sa existe si ce stampile numar de inregistrare ca eu nu am vazut -sper sa aveti avocat bun
 • +4 (6 voturi)    
  felicitari! (Luni, 12 iulie 2010, 15:21)

  amanda13 [anonim]

  excelenta ancheta jurnalistica, felicitari autorilor!
  • +4 (6 voturi)    
   Felicitari pentru profesionalism! (Luni, 12 iulie 2010, 15:24)

   slider [utilizator] i-a raspuns lui amanda13

   Felicitari pentru profesionalism!
 • +4 (6 voturi)    
  La Realitatea FM se discuta cu, cu curaj (Luni, 12 iulie 2010, 15:24)

  slider [utilizator]

  La realitatea FM se discuta cu, cu curaj despre cazul VANTU!!!!!!!!
  http://fm.realitatea.net/revolta-lui-boc_4640.html
 • +4 (6 voturi)    
  Si la Satu Mare (Luni, 12 iulie 2010, 15:54)

  Kommentatorr [anonim]

  a fost sef al sucursalei FNI un fost ofiter de Securitate (devenit ulterior lui 1990 sef al sectiei judetene a SRI), colonelul Petre Negranu, in prezent decedat... Dupa prabusirea FNI, Petre Negreanu a fost sef al sucursalei judetene a OMNIASIG, unde aproximativ 70% dintre angajati erau tot fosti ofiteri de informatii. Poate ar fi interesant de vazut si legaturile lui Vantu - prin fostii ofiteri ai Securitatii sau SRI (dar nu numai, ca mai avem destule servicii de informatii !) - cu unele firme de asigurari... Oricum, felicitari jurnalistilor de investigatii care au realizat aceasta ancheta !!! O prima concluzie: grav este ca turnatorii "Felix" (Dan Voiculescu) si "Nus" (SOV) au la indemana trusturi media cu care pot manipula en-gros populatia Romaniei - ce se mai poate face in acest caz ?
 • -1 (3 voturi)    
  ceva in plus (Luni, 12 iulie 2010, 16:11)

  PEBI [utilizator]

  -fondul de informatii "circulante" in Roman este chiar mai bogat;
  -jucam niste partide incinse de tenis de masa,cu Sorin,in vestiarul salii de sport al Liceului Roman-Voda si ii admiram vointa extraordinara,iar acum simt ca raman fara aer cand citesc aceste informatii si cand ma gandesc ca "marii nostri conducatori" cauta prietenia si sustinerea lui;
  -Sorine,iesi la lumina ,fa-ti o echipa,un plan de salvare a Romaniei ,stim ca poti,si vei fi iertat!
 • +3 (5 voturi)    
  E adevarat? (Luni, 12 iulie 2010, 16:31)

  Stefan Hontz [anonim]

  Sunt umit de faptul ca 300.000 de romani au fost furati pe fatis,practic SOV si cei din SRI au bagat mana in buzunarele Romanilor si au plecat cu banii lor fara ca nimeni,absolut nimeni din justitie sau alte institutii ale statului care sunt platitie sa apere drepturile Romanilor nu au facut nimic.Dar nici Romanii pacaliti nu au stiut sa isi ceara banii inapoi,nici macar nu au fost uniti;lucuru dealtfel tipic noua Romanilor.
  Imi pare rau pentru noi ca am fost si suntem furati dar nu suntem in stare sa facem nimic noi cei pagubiti,desti suntem atatia.Platim taxe care sunt folosite de liderii nostri `preiaubiti` pentru semnarea unor contracte la ale caror conditii contractuale noi nu avem acces. ????? De ce?
  Pentru ca ei pot face asta fara ca NIMENI sa nu comenteze.Iar noi nu COMENTAM.Ei au prioritate mereu pana si atunci cand ne fura.
  Articolul acesta e foarte documentat si arata clar ca s-a furat cu acordul celor din conducerea tarii,in special a celor din SRI.
  Si in acest moment Romanii platesc o gramada de bani pentru SRI,dar acesta nu ne protejaza interesele,atunci PENTRU ce sa ii PLATIM.
  Daca noi nu ne aparam interesele,nici institutiile statului platite de noi nu ni le apara,intrebarea este CINE ESTE CU NOI,si cine LUPTA petru marea majoritate a romanilor.Pana acum nimeni nu a luptat si nici macar NOI.
 • +3 (7 voturi)    
  incredibil (Luni, 12 iulie 2010, 17:36)

  iulia [anonim]

  Iata cine spala mintile oamenilor din Romania cu postul Realitatea aka Manipularea TV.
 • +2 (6 voturi)    
  inacceptabil (Luni, 12 iulie 2010, 17:37)

  carina [anonim]

  Este inacceptabil ca unui om cu un trecut atat de dubios sa i se permita manipularea maselor prin instrumente mass media.
 • +3 (5 voturi)    
  opinie (Luni, 12 iulie 2010, 17:39)

  mirela [anonim]

  Aceasta stire va ajunge si pe postul Realitatea TV, ca lumea sa stie cu cine are de-a face? Sau mai bine batem in continuarea pasul pe loc lansand atacuri nefondate la adresa Elenei Udrea sau a lui Basescu.
 • +2 (6 voturi)    
  profita (Luni, 12 iulie 2010, 17:41)

  diana [anonim]

  SOV profita de vulnerabilitatea si naivitatea oamenilor manipuland fara bun simt. Aentie mare!
 • +2 (6 voturi)    
  evident (Luni, 12 iulie 2010, 17:42)

  raluca [anonim]

  Ma asteptam ca trecutul lui SOV sa ascunda extrem de multe lucruri murdare si dubioase. Cum altfel sa fie explicata influenta sa din prezent?
 • -4 (4 voturi)    
  art@yahoo.com (Luni, 12 iulie 2010, 18:03)

  ciprian [anonim]

  numai trage concluzi ca intelegi pe dos... cati idioti pe netu asta frate.. totzi daramatzi comenteaza dar habar nu au.. mai taci dreq ca de aia va merge rau
 • -2 (2 voturi)    
  Mircea Bozan (Luni, 12 iulie 2010, 18:27)

  george coşbuc [anonim]

  Eşti oare din Sibiu, ai lucrat la U.M. Bodoc, ai locuit o perioadă în Germania, erai (prieten) cu col. Ionescu?
  Ai săvârşit o infracţiune pe care ţi-au acoperit-o?, după care ai devenit prieten. Ar trebui să taci !
  • -1 (1 vot)    
   ptr. poetul securist (Marţi, 13 iulie 2010, 2:45)

   securistu reformat [anonim] i-a raspuns lui george coşbuc

   nu va lasati mai baieti, unde va cresc astia d-alde patriciu si voiculescu, va trimit la moscva ptr. spalare de creier, si veniti inapoi gata formati, credeti ca sunteti ptr. vecie in romanica, sunteti numai niste bieti eunuci pentru o mana de dolari vanduti
 • 0 (4 voturi)    
  de plans (Luni, 12 iulie 2010, 19:16)

  matei [anonim]

  Nimic nou sub soare. Acest om e un specimen care ar trebui exterminat. Atata rautate n-am mai vazut.
 • +1 (5 voturi)    
  raspuns (Luni, 12 iulie 2010, 19:18)

  carmen [anonim]

  Si ne mai miram de ce Realitatea prezinta o alta realitate. Cu Vantu in frunte si interesele lui policite e greu sa te pui. Manipularea e in plina floare acolo.
 • -1 (7 voturi)    
  Propunere (Luni, 12 iulie 2010, 19:20)

  Task Damager [utilizator]

  Vad ca majoritatea comentariilor sunt anti-parlament si pro-Basescu, asa ca eu propun cateva chestii:
  - desfiintarea parlamentului - nu ne mai trebuie, ca ne calauzeste domnul presedinte
  - desfiintarea guvernului, pentru acelasi motiv de mai sus
  - inchiderea tuturor ziarelor si a posturilor de TV care carcotesc aiurea. nU au invatat inca cine-i sefu???
  - Singurul post de TV care va ramane deschis, va fi B1, cu program de 2 ore.
  - inchiderea internetului, ca aduce numai lucruri rele
  Ce ziceti?
  • +1 (3 voturi)    
   eu sunt de acord (Luni, 12 iulie 2010, 22:53)

   cosminrs [utilizator] i-a raspuns lui Task Damager

   ca doar tot zicea UDrea ca avem nevoie de un dictator luminat.
 • -2 (6 voturi)    
  BRAVO REALIZATORILOR INVESTIGATIEI (Luni, 12 iulie 2010, 20:45)

  lica [utilizator]

  Bravo realizatorilor acestor investigatii. Numai prin astfel de investigatii putem avea o imagine clara despre ce se ascunde in spatele unor indivizi care au capatat o putere mult prea mare si care joaca dupa niste reguli netransparente sau chiar ilegale.

  Nu va lasati! Sunt convinsa ca presiunile nu au fost si nu vor fi deloc mici!
 • +1 (5 voturi)    
  patetic (Luni, 12 iulie 2010, 21:56)

  riana [anonim]

  fascinanta naivitatea doritorilor de dusmani ai poporului. ma uit la postari si e sublim,in primul rand asta nu e ancheta jurnalistica. doi la mana, o asemenea prezentare putea fi facuta doar de servicii si livrata. pai nu?suntem in epoca in care asa se joaca pentru presiune. in romanai nu exista ancheta jurnalistica pe domenii de genul.exista doar livrari cu dedicatie. apoi, e fascinanta povestea in sine, dar total neprofesionista, cu declaratii care nu au fost niciodata probate, repetate de-a lungul timpului. o adevarata investigatie jurnalistica presupune sa vorbesti cu numele mentionate in asa-zisul dosar si sa iei declaratii certe.anagajamentle erau tipizate, lipsa datei spune multe...e doar patetic
 • +1 (5 voturi)    
  Sa traiti bine PeDe(din )Leii furati (Luni, 12 iulie 2010, 22:18)

  ener [anonim]

  Au reaparut pedeleii de hotnews...Credeam sincer ca nu mai exista...Sau ca le este rusine sa mai scrie.Pai inseamna ca baietii astia o duc bine.Or fi cei 25%pe care ia rstructurat Boc din Guvern si ia trimis cu salarii la fel de mari in companiile de stat,ca,de,sunt oameni de baza.Vedeti cati s-au angajat in companiile se stat cu sediul in Bucuresti gen Electrica ,Transelectrica ,companiile energetice mai ales dar si altele.
  • -2 (2 voturi)    
   curiozitate (Marţi, 13 iulie 2010, 9:45)

   gabriel [anonim] i-a raspuns lui ener

   as fi curios, evident daca as lucra la SRI, de unde apar postarile astea aberante, macar tara de origine.....cate sunt din Moldova sau Rusia....ca doar oficina trebuie protejata !
 • 0 (4 voturi)    
  baietii (Luni, 12 iulie 2010, 22:30)

  vanticel [anonim]

  Actiune tipica de SECU :)) ca sa se legitimeze actiunile impotriva trustului lui Vantu. Baietii noi din SECU flutura povestiri nemuritoare. Va e teama baieti de ce se poate intampla in toamna? Va luati masuri de precautie? OFOF. Cum v-ar mai placea ca totul sa fie controlat. Mai, mai. De ce nu va dati voi in gat unii pe altii, in fruntele cu conducatorul mult iubit, MISTER b?De ce dati doar in unii? Abia astept proces cu Vantu pe subiect. Va face la faza asta pentru lucratura cusuta cu ata alba.
  • -1 (3 voturi)    
   mai baieti (Marţi, 13 iulie 2010, 9:47)

   gabriel [anonim] i-a raspuns lui vanticel

   ceata de obraznicaturi antinationale ale lui banicioiu a aparut, cam tarziu, a durat pana au primit legenda oficiala a pesedelei.........eh, e greu de axplicat legaturile la varf cu vantu, vizitele la moscova, sprijinul dat lui voronin.......
 • +1 (3 voturi)    
  dictatura ;) (Luni, 12 iulie 2010, 22:42)

  bubu [anonim]

  Da de patronul vostru Base, colaboratorul si securistul suprem, cand auzim? Daca e o problema ca Sov are o televizune, atunci ar trebui sa fie mai mare problema ca Base conduce, nu? Daca tot aveti obsesii cu Sov, eu zic ca puteti scapa de ele pe mana lui Baselu care viseaza la supuneri totale si la o tara numai cu securistii lui. Apropo, Elenuta U. unde a fost antrenata? ;)
 • +2 (4 voturi)    
  gand informativ (Luni, 12 iulie 2010, 22:50)

  GEORGE [anonim]

  nu pun botul al materiale de astea care au un scop precis si dictat. uitandu-ma la campaniile importiva lui vantu dupa ce a castigat basescu, exista o intrebare: cui e frica de vantu si de ce? andronic, priscariu etc asta au facut de juma de an-au avut o tinta precisa
 • +1 (3 voturi)    
  haha (Marţi, 13 iulie 2010, 1:14)

  rogoz [anonim]

  bai cat de retarzi pot fi unii sa creada prostiile astea? securitatea nu se incurca cu puscariasii. e o perdea de fum pe post de pisica aruncata cuiva. are valoare zero ca document. nu s-au pregatit bine cei care au fabricat documentele. cine stie cum arata un angajament cunoaste
  • -2 (2 voturi)    
   mai (Marţi, 13 iulie 2010, 9:47)

   gabriel [anonim] i-a raspuns lui rogoz

   totusi, n-ar fi bine ca oficina sovietica sa paraseasca tara de buna voie ????
 • 0 (4 voturi)    
  TB (Marţi, 13 iulie 2010, 3:24)

  jiji [anonim]

  Dar cand o sa faca o ancheta jurnalistica Hot News si despre dosarul de informator sau ofiter de informatii al lui T.B.? Asa deontologic...?
  • -1 (3 voturi)    
   Ce vrei sa zici, bre? (Marţi, 13 iulie 2010, 8:47)

   Jan [anonim] i-a raspuns lui jiji

   "Asa deontologic...?" Ce vrei sa zici? Aici era nenea Vantu in subiect!
   • -1 (1 vot)    
    dar (Marţi, 13 iulie 2010, 13:10)

    jiji [anonim] i-a raspuns lui Jan

    Dar predicatul nu e T.B.?
    Adica pot si pe asta sa o faca la fel de deontologic? Sau ii retine ceva?
 • 0 (2 voturi)    
  Ce o tot dam la intors? (Marţi, 13 iulie 2010, 10:41)

  Chris [utilizator]

  Era vreunul pe aici, indiferent de optiunea politica actuala, care sa nu faca in mintea sa conexiunea Vantu=Securist inca de la aparitia acestui personaj pe scena publica?

  "securist" - termen generic folosit de cetateanul obisnuit care nu are conexiuni cu fosta nomenclatura comunista, securista sau militianista cand face referire la "protejatii" si "norocosii" de dupa 1990.
 • +2 (2 voturi)    
  hurezeanu ? (Marţi, 13 iulie 2010, 10:42)

  lcx [anonim]

  fugarul aciuiat la europa libera cum comenteaza acest aspect ca a ajuns la mina securistilor vintu si voiculescu? a fugit de securisti si a ajuns in solda lor....
  • -1 (1 vot)    
   Icx si hurezeanu (securitatea) (Joi, 15 iulie 2010, 0:09)

   Doru [anonim] i-a raspuns lui lcx

   Securistii Vantu si Voiculescu sunt benigni. Daca au fost securisti-eu cred ca erau cel mult informatori, daca or fi fost.
   Dar ce te faci cu Basescu! Asa securist mai zic si eu: comandant de vas, director birou comercial la Angers (100% ofiter de securitate pentru a ocupa in anii aia functia!), secretar de stat comunist in Ministerul Transporturilor, bisnitar liber, acceptat de regim (dupa propriile spuse).

   Cum comentezi D-le Icx?
 • 0 (2 voturi)    
  vintu nu era un puscarias oarecare... (Marţi, 13 iulie 2010, 10:44)

  veronica neagu [anonim]

  este tot adevarat ,sunt din Roman si cunosc si anturajul lui Vintu si ce facea in anii anterevolutie...este destul de greu pentru unii sa recunoasca acum ca era cult ,inteligent,speculativ,agreabil si nesimtit in acelasi timp,dar cei care il cunosc mai bine ,nu doar de buna ziua ,recunosc semnatura(si sunt destui care au vazut-o) recunosc stilul ,recunosc omul.Iar omul SOV a fost implicat in mai multe...legea S.R.I. cine credeti ca a conceput-o?
  Si muuuuuuuulllllltttte altele...Aproape ca are prea putini bani pe linga toate cele in care a fost cota parte...
 • -1 (1 vot)    
  HOT (Marţi, 13 iulie 2010, 18:18)

  Horatiu [anonim]

  Sorin Ovidiu Vantu este un distrus pentru ca se da drept ceea ce tocmai nu este si pe langa asta mai arunca si in opozitie cu cuvinte jignitoare. Rusine sa ii fie!
 • -1 (1 vot)    
  Tot Vantu (Joi, 15 iulie 2010, 0:01)

  Doru [anonim]

  Si???!!! La cati or fi fost ?!!! Ziaristi si scriitori ?!!! Parca a fost si unul Sebestyen, de la voi si dintre voi. Mai o fi unul pe nume Cristoiu-nenea Jack, pe care l-a speriat cel mai mare turnator, ajuns in gratii mari pe la Anvers dupa ce a aprins tot felul de vapoare pe unde a fost!!!

  Vantu nu e om politic, nu ocupa functii publice, asa ca puteti sa-i suflati undeva cu vuvuzela. Altfel sat situatia la varf, la domnul nostru prezident. Nici macar nu putem compara pozitia: informator in inchisoare sau din pozitia de contabil si informator sus, printre marinarii si afaceristii de atunci si apoi, in Ministerul Transporturilor. Pai se compara?! Fara functii azi! Unul. Si cu ce functii! celalt.

  Revenit pe meleagurile natale constat cu durere ca presa nu s-a schimbat de pe vremea comunistilor: canta puterea si linge turul pantalonilor celor ajunsi sus. Cu doua trusturi care-si respecta obligatia de caine de paza al democratiei, nu se face primavara.
  Nu sunteti nici macar echidistanti! Pentru asta analiza ar trebui sa fie stiintifica!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Romania= SOV+OTV+ANTENE+ACTUALIT +DD+TVE etc (Miercuri, 15 septembrie 2010, 12:46)

  Cetazeanul Naiv [anonim]

  1- Nu are importanta daca a fost sau este informator;
  2 - Nu are importanta daca are legaturi de rudenie cu Bulibasha din Roaman sau Ciurea, Targovishte sau alte zone...etc
  3 - Nu are nici o relevanta ca este de etnie tziganeasca dar absolut niciuna
  4- Important este sa se dovedeasca (daca se poate) legatura intre SOV+comp lici si clanurile mafiote actuale, dar si trecute
  5 - Important este ca acum putem sa ne spunem parerea ..inca cu frica si ca vreau sa cred ca avem si noi un Eliot Ness...
  6 - Important este sa putem sa aflam adevarul atat de bine pazit dintotdeuna
  7 - Important este sa se pedepseasca cei vinovati - daca se vor gasii vreodata.... desi ma indoiesc ca atunci cand te judeca rudele si prietenii vei ajunge in puscarie sau vei platii faptele
  8 - important este sa nu uitzi cele 7 idei de mai sus si sa fii constient ca oricand intr-un stat mafiot o potzi incasa fara sa te poti apara...asta este democratia noua adusa de Dl Ion cu atat dragoste de noi muncitorii..
 • 0 (0 voturi)    
  comunicare (Joi, 16 septembrie 2010, 22:04)

  george [anonim]

  mai copii dece nu lasati voi justitia sa-si faca datoria .Daca procurorii care au instrumentat cazul asta privindu-l pe vintu ori nu se pricep si nu au ce cauta acolo, ori coruptia asta e atitat de mare incit nu ne inchipuim.Justitia sau politia italiana a confiscat de la mafiotii propri 2 miliarde de euro mai ales din sicilia. pa-i la noi de ce nu-s fac datoria cei pe care noi ii platim Si mai vreti sa nu apara alde vintu ,terente ,si mai stiu eu citi alti excroci.Toata lumea auitat de stoica de la cluj A facut 3 ani si-a pricopsit pe multi Sunt satul de atarea porcarii ca toti vor sa se pricopseasca pe spinarea altora il aud pe d-nul basescu dracu a vazut tigan muncind sau cap platind pa vapup
 • 0 (0 voturi)    
  S_a eliberat... (Joi, 30 septembrie 2010, 11:25)

  Liliana [anonim]

  Maria Vlas , a lasat loc liber dl. Vantu, eu zic ca merita sa_i luati locul desi e inchisoare de femei , si sa iesiti cand veti despagubi pe toti deponenti FNI.
 • 0 (0 voturi)    
  inapoi la puscarie (Miercuri, 20 octombrie 2010, 11:52)

  Mercas [anonim]

  Sorin Ovidiu Vantu...un ESCROC!!! De unde credeti voi ca are acest handicapat parnaias si la propriu si la figurat, atata avere???? O fi primito de la masa(nu ca au fost saraci), o fi primito de la rudele din America (dar nu are, o fi castigat la loz in plic(nu avea timp ca se indeletnicea cu parnaile)...atunci de unde???....Va spun eu de la ,,prostime''....batrani care i-a lasat fara case, economii, tineri casatoriti, familisti care s-au destramat, etc, etc...cu acordul tacit al puterii de atunci, face un F.N.I., chestia aia cu dormi ca te lucrez eu!!! Mai rau este ca indivizi ca ascest SOV, se plimba liber prin Romania si din cand in cand mai face misto de autoritati, ca sa dea bine asa pe posturi ca Irealitatea (ASTA TREBUIE DESFIINTAT CA NUMAI PROSTII SPUN AIA DE LA TELEVIZIUEA COMANDATA), apropo eu sunt tanar, am timp sa-ti scuip crucea sa ti-o mazgalesc cu kaka...dupa cum arati, mai ai putin si te duci la 2 m, intr-un cavou, uitati de toti pupicuristii tai, care te pupa adanc in kur!!!! Sa-ti dea dumnezeu sa te duci in iad cu toata familia ta, de escroc handicapat ce esti!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  politic (Luni, 24 ianuarie 2011, 9:21)

  mazilu marius [anonim]

  bravo dane,ai fost tare aseara la emisiunea cu pupincuristii securistului vantu.singur impotriva tuturor.ai facut-o sa-si piarda cuvintele si pe maimuta de oana stancu ,tonomatul lui vantu.ce crezitu ca mai cauta cretuleasca la un post tv dupa ce in 2008 si-a dat demisia si a fost in campania electorala pentru p.s.d(e suparata saracuta de ea ca nu mai era acum sa vorbeasca cu gurita ei plina cu mizerii la irealitatea ci purtatoare de(virusi)pardon cuvant la psd sau guvern.mai avem si antenutele lui secu voiculescu cu femeia barbat care nu lasa invitatii sa vorbeasca decat ce ii convine ei ,asta este rezultatul fabricilor de diplome de jurnalisti din romania.halal
 • 0 (0 voturi)    
  comentariu (Sâmbătă, 5 martie 2011, 16:28)

  pape ion [anonim]

  ma deranjaza cei de la hot newse ca cel putin daca nu scriu, sau probabil nu sunt in stare sa scrie un articol, monitorizeaza in special presa de partea puterii care si asa nu mai are nici un dumnezeu a distrus tot si oricum nu mai ies la suprafata si sunt gata sa se inece


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by