Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata seara, o atentionare meteorologica de cod galben pentru mai multe judete din Moldova si zona Carpatilor Orientali. ANM precizeaza ca de sambata de la ora 23 pana duminica la ora 21, in aceste zone se vor inregistra averse, descarcari electrice si cantitati de apa insemnate.​

Noua atentionare meteoFoto: ANM

In Moldova si in zona Carpatilor Orientali temporar instabilitatea atmosferica va fi accentuata. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 50 l/mp.

ANM anunta ca manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi si in celelalte regiuni, dar pe arii mai restranse.

Explicatie Cod galben: Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate) sunt obisnuite pentru zona respectiva dar care temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati. Exista risc de cresteri de debite si niveluri.