Un dig de aparare pe Dunare din localitatea Garliciu, judetul Constanta, s-a spart cu putin timp in urma. Autoritatile au decis evacuarea catorva localnici, anunta Mediafax.

Spargerea digului pune in pericol doua localitati, Garliciu si Ciobanu, potrivit prefectului judetului Constanta, Claudiu Palaz.

El a precizat ca in zona afectata se afla pompieri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU), politisti de frontiera si jandarmi care evacueaza populatia din casele aflate in zona digului.

Prrimarul localitatii, Constantin Cimpoiasu, a declarat ca digul de aparare de pe Dunare a cedat in jurul orei 16.30 si a inundat mai multe terenuri agricole, iar pana la ora transmiterii acestei stiri au fost evacuate aproximativ 15 persoane din sase case aflate in zona. Persoanele evacuate au fost duse la rude. Potrivit primarului, acestea sunt singurele case din Garliciu aflate in pericol din cauza apelor revarsate.

La randul sau, prim-adjunctul sefului ISU Constanta estimeaza ca in localitatea Ciobanu, apa va ajunge in urmatoarele doua ore.