Ploile abundente cazute in cursul zilei de vineri si nivelul ridicat al Dunarii, mult peste cotele normale, au produs un nou val de inundatii in centrul orasului Cernavoda.

Potrivit purtatorului de cuvant al Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA), Irina Oprea, in partea cea mai de jos a orasului nivelul apei a ajuns pana la doi metri, zeci de case, magazine si strazi fiind inundate, relateaza Agerpres.

Totodata, pentru a preintampina eventualele probleme ce pot aparea din cauza ploilor, la nivelul intregului judet, comandamentul pentru situatii de urgenta din cadrul S.C. RAJA S.A. este convocat in stare operativa pana la sfarsitul acestei perioade de intemperii, in judetele Constanta si Ialomita.

Pericol de inundatii la Tuzla

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral a atentionat Primaria Tuzla sa ia masurile necesare pentru a preveni revarsarea lacului si inundarea gospodariilor si locuintelor din zonele joase ale localitatii, ca umare a cresterii nivelului apei in balta Tuzla si a prognozei meteo care estimeaza cantitati mari de precipitatii pentru urmatoarele doua zile.

Mai multe drumuri judetene, acoperite de aluviuni aduse de ploi

Drumarii actioneaza pe mai multe drumuri judetene din Constanta pentru indepartarea aluviunilor aduse de ploi pe carosabil.

Directorul Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta, George Gambuteanu, a declarat, vineri, ca dupa ploile incepute joi seara, muncitorii regiei au actionat sau continua sa intervina pe DJ 391A, pe tronsoanele Baneasa - Oltina si Dobromir - Lespezi, pe DJ 224, intre comunele Silistea si Tortomanu, si pe DJ 222, intre localitatile Cuza Voda si Mihail Kogalniceanu.

Reprezentantul regiei a spus ca, totodata, se intervine in continuare cu motopompe si cu montarea de saci cu nisip pe DJ 223, intre localitatile Rasova si Dunarea, pentru limitarea inundarii drumului judetean si protejarea structurii lui de rezistenta.

Administratia locala a decis, vineri, ca in zonele din municipiul Constanta cele mai afectate de ploi sa fie consolidate digurile existente cu inca 3.000 de saci cu nisip.

Astfel, patru diguri gonflabile, montate de joi intr-o zona a Bulevardului 1 Mai, sunt consolidate cu 1.500 de saci cu nisip, 500 de saci vor opri suvoaiele de apa in cartierul Kilometrul 5, pe strazile Hatman Arbore, Soarelui si Stefan Panaitescu, 1.000 de saci sunt amplasati in zona CFR Palas - strazile Vasile Conta, Mitropolit Dosoftei si C. Stamate, precum si in cartierul Coiciu - strazile Rasuri si Verde.