Avocatul Poporului a refuzat sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu Ordonanta de Modificare a Codului Fiscal, TVA, contributii sociale si drepturi de autor, a declarat joi, pentru Agerpres, senatorul PSD Dan Sova.

Potrivit social-democratului, Avocatul Poporului a transmis un raspuns joi, la Secretariatul general al Senatului, la solicitarea inaintata de presedintele Senatului, Mircea Geoana, pentru sesizarea CCR cu privire la Ordonanta de Modificare a Codului Fiscal.

"Este vorba despre sesizarea noastra pe Ordonanta de modificare a Codului Fiscal, TVA, contributii sociale, drepturi de autor. Imi pare rau ca Avocatul Poporului nu a fost sensibil la argumentele invocate si s-a substituit precum CCR si a facut judecata dansul inaintea Curtii", a spus Sova.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a sesizat, vineri, 2 iulie, Avocatul Poporului cu privire la neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta care prevede majorarea TVA.

''Este evident faptul ca OUG 58/2010 nu indeplineste exigentele impuse de dispozitiile Codului Fiscal, aducand atingere caracterului predictibil al actelor normative, in conditiile in care Codul Fiscal stipuleaza ca prezentul cod se modifica si se completeaza numai prin lege, promovata, de regula, cu 6 luni inainte de data intrarii in vigoare a acesteia'', a precizat presedintele Senatului in sesizare.