Presedintele Traian Basescu a inspectat joi dimineata podul de pontoane peste raul Suceava de la Dornesti, unde militarii au finalizat lucrarile, transmite Mediafax.

UPDATE "Am inteles ca in urmatoarele 30-40 de minute termina cu asfaltarea, iar la 12.30 se deschide traficul," a declarat presedintele.

Basescu a reluat joi afirmatia referitoare la debitele de la Galati. "La Galati oricum as aduna debitele, nu iese inundatie," a spus acesta zambind.

Seful statului a anuntat ca se va intoarce la Bucuresti, dupa ce inspecteaza lucrarile la prima casa reconstruita din Dornesti.

Traian Basescu a sosit la Dornesti cu un elicopter. El este insotit de ministrul Apararii, Gabriel Oprea.

Ziaristilor prezenti la fata locului li s-a spus sa stea numai in partea dreapta a sefului statului, relateaza Mediafax.

Ideea privind realizarea unui pod provizoriu de pontoane in locul celui distrus de ape pe DN 17 A Siret - Radauti a apartinut lui Traian Basescu, ca solutie pentru redeschiderea acestui drum care face legatura cu Ucraina, seful statului aflandu-se pentru prima oara in zona vinerea trecuta.

Atunci, Basescu i-a cerut ministrului Apararii, Gabriel Oprea, sa faca, cu ajutorul militarilor, un pod de pontoane, in aval de podul rutier distrus de ape, pe raul Suceava, lucrare care a fost finalizata miercuri seara.

Basescu a mai inspectat luni lucrarile la pod, cand s-a si prabusit in apa o parte din structura podului rutier din cauza tasarii unui pilon. Tot atunci, Basescu a avut o divergenta cu ziaristii, cerand SPP sa-i indeparteze din fata lui, astfel incat sa ii poata vedea pe militarii care lucreaza la podul de pontoane, dupa ce un ziarist l-a intrebat de ce s-a suparat pe sinistratii din Saucesti. Presedintele a raspuns: "Ma pot supara pe oricine".

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, marti, in localitatea suceveana Dornesti, ca pentru repararea podului rutier de pe DN17 A Siret-Radauti, distrus de inundatii, costurile sunt estimate la aproximativ zece milioane de lei.