Directoarea liceului particular "Dimitrie Cantemir" din Galati si o profesoara din comisia de evaluare din cadrul centrului de examen Seminarul Teologic "Sf. Apostol Andrei" sunt cercetate penal de procurorii DNA, pentru ca ar fi cerut bani elevilor pentru a le da note de trecere la examenul de Bacalaureat, transmite Agerpres.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada sesiunii de bacalaureat iunie - iulie 2010, Maria Elena Onu, in calitate de director al Liceului particular 'Dimitrie Cantemir' Galati, in baza unei intelegeri prealabile, in mod repetat a pretins si a primit mai multe sume de bani de la elevii ce urmau sa sustina examenul de bacalaureat in cadrul centrului de examinare de la Seminarul Teologic 'Sf. Apostol Andrei' Galati, sau de la parintii acestora, pentru a interveni pe langa alti profesori, care la randul lor sa influenteze membrii comisiilor de evaluare, in scopul de a facilita promovarea in mod fraudulos a examenului de bacalaureat de catre elevii pentru care s-au facut interventii.

In acest sens, Maria Elena Onu a oferit diferite sume de bani Marianei Lazanu, profesor evaluator la disciplina limba si literatura romana, in cadrul acestui centru de examen, pentru a nota lucrarile elevilor pentru care s-au facut interventii cu note de trecere sau note mai mari, cat si pentru a interveni pe langa alti profesori evaluatori, in acelasi scop.

Luni, 5 iulie, procurorii anticoruptie le-au retinut pe cele doua profesoare pe o perioada de 24 de ore, insa marti Tribunalul Galati a respins propunerea DNA de arestare preventiva a acestora.

Procurorii DNA o acuza pe Maria Elena Onu de trafic de influenta si dare de mita, iar Mariana Lazanu este cercetata pentru luare de mita, trafic de influenta si dare de mita.