Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni seara intr-o conferinta de presa sustinuta la Zalau ca dusmanul PSD si al tarii il reprezinta "Basescu si democrat-liberalii". Ponta a criticat dur si comportamentul sefului statului fata de sinistratii din Moldova.

"PDL este un partid fascist, fara nicio regula a democratiei, cu un lider suprem - Traian Basescu. Daca el zice sa ne omoare pe toti, ne omoara pe toti. Dusmanul nostru ca partid si ca tara e Basescu si democrat-liberalii", a declarat Victor Ponta, citat de Mediafax.

Acesta a spus ca foloseste un limbaj dur la adresa sefului statului pentru ca, intr-adevar, crede ca aceste cuvinte il caracterizeaza pe Traian Basescu si PDL.

"Traian Basescu a scos Romania de pe sina unei dezvoltari normale. In 2004, Romania era pe un drum bun, care trebuia urmat, cu NATO si UE, dar acum nu este bine ce se intampla. Nu exista nicio persoana care il contrazica pe Basescu, el este impotriva presei, impotriva Parlamentului, a tuturor. Unde ati mai vazut asa ceva intr-o tara democrata? Chiar cred ca Traian Basescu reprezinta un foarte mare rau pentru tara", a afirmat Ponta.

El a adaugat ca Basescu le-a "mancat" lui si romanilor zece ani din viata, pe care nimeni nu ii va putea da inapoi.

"Ce vom mosteni noi va fi foarte rau si ceea ce au cheltuit Basescu si Boc vor plati copiii mei. Traian Basescu este un dusman si al propriului partid", a spus Victor Ponta.

Acesta s-a referit si la comportamentul pe care presedintele Traian Basescu l-a avut fata de sinistratii din Moldova, spunand ca este inadmisibil ca un sef de stat sa se duca in mijlocul lor si sa ii certe pentru vina statului, pentru ce nu a facut statul la timp.

"Acesta este adevaratul Traian Basescu, cel din ultimele zile, care striga la oameni si e dispretuitor, jignitor, care ii trateaza pe oameni ca pe niste servitori. Poate ca democrat-liberalii sunt servitorii lui, dar noi nu", a afirmat Ponta.