Presedintele Traian Basescu si-a manifestat luni nemultumirea fata de lipsa de reactie a autoritatilor locale din judetul Botosani in urma inundatiilor de saptamana trecuta.

Seful statului i-a solicitat ministrului Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, detasarea unui general pentru coordonarea misiunilor in municipiul Dorohoi. Astfel, coordonatorul actiunilor de indepartare a efectelor inundatiilor a fost numit generalul de brigada Vasile Somlea, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Cluj.

"In faza initiala nu mi-a placut lipsa de reactie. Acum se pare ca lucrurile s-au imbunatatit. In acelasi timp va pot spune ca dupa ce am plecat de aici i-am cerut ministrului de Interne sa detaseze aici un general pentru coordonarea lucrurilor in Dorohoi", a afirmat seful statului, citat de Agerpres.

Traian Basescu a efectuat luni o vizita de o ora in municipiul Dorohoi, judetul Botosani, pentru a vedea modul in care autoritatile locale gestioneaza efectele inundatiilor.

Seful statului a fost insotit de ministrul Apararii, Gabriel Oprea. Aceasta este cea de-a doua vizita in ultimele trei zile efectuata de Traian Basescu la Dorohoi.