Presedintele Traian Basescu a transmis luni, la Dornesti (Suceava), unde se lucreaza la un ponton peste raul Suceava, membrilor SPP sa indeparteze ziaristii din fata sa: "Vreau sa vad militarii! SPP-ul, dati presa din fata mea, ca pe ei ii vad tot timpul". Seful statului a urcat intr-o barca pentru a trece pe partea cealalta a raului, moment in care a repetat rugamintea: "Luati-l pe domnul reporter din fata mea, nu raspund la provocari".

Presedintele a fost intrebat de un jurnalist de ce s-a suparat pe sinistratii din Saucesti, cu o zi in urma, si a raspuns: "Ma pot supara pe oricine".

Presedintele Traian Basescu, insotit de ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a sosit in jurul orei 12:00, la Dornesti, acolo unde se construieste un pod de pontoane peste raul Suceava.

Seful statului a schimbat cateva cuvinte cu cativa dintre militarii care executa lucrarea, interesandu-se de evolutia constructiei. Acestia au precizat ca traficul rutier spre Ucraina nu va fi intrerupt.

Potrivit MApN, 125 de militari din Batalionul 72 Geniu si Batalionul 17 Vanatori de Munte au inceput instalarea podului de pontoane peste raul Suceava, ca urmare a ruperii podului existent la Dornesti.

Podul de la Dornesti, peste raul Suceava, s-a rupt complet, luni dimineata, chiar inaintea sosirii presedintelui Traian Basescu, informeaza Agerpres.

Pila 3 a podului de pe DN 17A, grav avariat de viitura de saptamana trecuta a cedat, iar acesta s-a rupt practic in doua.