Comitetul pentru Situatii de Urgenta se reuneste, luni, la ora 10:00, la Palatul Victoria, la cererea premierului Emil Boc, pentru a analiza situatia in urma inundatiilor, anunta Agerpres. 54 de persoane au fost evacuate, in ultimele 24 de ore, din calea apelor, 36 de localitati din 12 judete (Bacau, Botosani, Brasov, Dambovita, Galati, Hunedoara, Ialomita, Mehedinti, Mures, Olt, Tulcea si Valcea) fiind afectate de inundatii, se arata in ultimul bilant privind situatia evenimentelor produse de fenomenele meteo, prezentat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Potrivit bilantului, in total, au fost afectate 1.600 de gospodarii si anexe gospodaresti, 29 subsoluri, 1.197 de locuinte, iar o locuinta a fost distrusa. Au fost inundate 1.504 de hectare de teren arabil, 1.148 de hectare de pasuni si fanete, 20 de hectare de paduri, sapte obiective socio-economice, un drum national, patru drumuri judetene, 11 drumuri comunale, noua podete, iar 111 fantani au fost colmatate.

Pentru inlaturarea si diminuarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice au actionat 1.066 de angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, 178 ai Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, 123 ai Inspectoratului General al Politiei Romane, 123 ai Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, alaturi de alti 1.185 de angajati din cadrul M.Ap.N. si ai altor structuri.