Ordinul Arhitectilor Bucuresti a premiat, vineri, in cadrul concursului Anuala de arhitectura, cele mai frumoase case facute de membrii sai in 2009-2010.

Foto:

La sectiunea arhitectura au fost premiate doua constructii, un imobil de locuinte facut de arhitectii Bogdan Babici si Bogdan Brandiburg si o cladire de birouri facuta de arhitectii Liviu Gabriel Zagan, Costin Beekman, Robert Popescu, Marian Mihailescu si Aukett Fityroz Robinson. Ambele constructii sunt in Bucuresti.

La sectiunea design interior a fost premiat proiectul facut de arhitectii Roger Oliviu Pop, Alexandru Adam si Aylin Medina Bagas pentru amenajarea unui showroom.

Premiul sectiunii restaurare a fost luat de arhitectii Maria Enache si Constantin Enache pentru reabilitarea unei case taranesti din Mures, sat Nistru.

La sectiunea "Studii si proiecte nerealizate, concursuri de arhitectura", premiul a fost castigat de arhitectii Dorin Stefan Adam, Madalina Iftimi si Cristian Stanoiu pentru propunerea de amenajare facuta pentru Ansamblul eclezial, Parohia bisericeasca Dichiu, str. Icoanei, Bucuresti.

Premiul special al presedintelui OAR Bucuresti a fost dat tot pentru un proiect din aceasta sectiune, respectiv, Urbane Sanguine System Trondheim Norvegia, realizat de arhitectii Carmen Tanase, Ioana Danciu si Marius Danciu.

Presedintele OAR Bucuresti, Mircea Ochinciuc spune ca din cauza crizei, anul acesta au fost proiecte de mai mica anvergura: "Numarul mic de investitii de anul trecut a facut sa avem proiecte de mai mica anvergura, pe care se simte amprenta beneficiarului. De asemenea, numarul proiectelor nerealizate este mai mare decat al celor realizate. Din punct de vedere calitativ, arhitectii, in loc sa purifice formele, le-au alambicat. Este trist ca la sectiunea restaurari am avut doar 5 proiecte".

La concurs au participat 189 de proiecte dintre care 61 la sectiunea arhitectura, 65 la sectiunea de studii si proiecte nerealizate, 45 la sectiunea design interior, 5 la sectiunea restaurari si 13 la sectiunea proiecte de diploma.