Doi barbati si o femeie au aruncat, sambata, in directia premierului Emil Boc, cateva oua si o rosie, in momentul in care seful Executivului iesea de la sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati, relateaza Agerpres.

Cei trei au scandat "nu vrem lei, nu vrem valuta, vrem ca Boc sa ne raspunda".

Dupa ce au avut un moment de surprindere din cauza gestului celor trei, fortele de ordine i-au imobilizat pe cei doi barbati si pe femeie si i-au dus spre o duba a jandarmeriei.

Desi ouale au fost aruncate in directia premierului, acesta nu a fost atins, un ou fiind parat de un SPP-ist.

Cei trei agresori sunt lideri ai organizatiei PNTCD Galati, Marian Popa fiind presedintele filialei, Nelu Furtuna - vicepresedinte, iar Geanina Caracas - presedintele organizatiei de tineret si purtatorul de cuvant.

Dupa incident, premierul a urcat in masina si a plecat la Sendreni.

UPDATE 2 - Cele trei persoane au fost duse la Sectia 1 Politie si apoi amendate, a anuntat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Galati, locotenent Costin Barbu.

Cei doi barbati - Marian Popa si Nelu Furtuna - au fost amendati cu cate 1.000 de lei pentru aruncarea cu obiecte asupra unor persoane si constituirea de grup care aduce atingere ordinii si linistii publice, iar femeia - Geanina Caracas - cu 700 de lei pentru aducere de injurii si constituirea de grup care aduce atingere ordinii si linistii publice.

UPDATE 1 - Premierul a comentat ulterior incidentul: "Eu nu am vazut nimic. Dar dreptul la protest al oamenilor nu poate fi oprit. Asta-i viata!", a spus Boc.

Prim-ministrul Emil Boc a ajuns sambata la Galati, unde a participat la sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in care se va face o evaluare a situatiei din zonele de risc, de la confluenta Siretului cu Dunarea, a Prutului cu Dunarea si a fluviului Dunarea de la Braila si pana la varsare.

La inceputul sedintei, premierul a facut o informare privind situatia actuala din zonele afectate de inundatii, precizand ca principala preocupare a Guvernului este salvarea de vieti omenesti, asigurarea elementelor de baza pentru existenta, respectiv hrana, adapost.

Emil Boc a spus ca le-a cerut prefectilor din zonele afectate de inundatii, acolo unde au fost locuinte distruse, sa faca un inventar rapid pentru solicitarea de locuinte modulare, precizand ca pot fi puse la dispozitie peste 700 de astfel de case.

Seful Guvernului a anuntat ca, in luna iulie, se va face o rectificare bugetara, prilej cu care se vor acorda, in limita resurselor, bani pentru constructii sau alte forme de ajutor, de asa maniera incat, pana in iarna, 'niciun roman fara casa sa nu ramana fara acoperis deasupra capului'.

Premierul a adaugat ca, incepand cu data de 23 iunie, cand au inceput inundatiile in Romania, Guvernul are la dispozitie 10 saptamani pentru fundamentarea si documentarea cererii de ajutor financiar de la Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, banii urmand a fi dirijati pentru infrastructura.

Pe de alta parte, Emil Boc i-a informat pe cei prezenti la sedinta ca Fondul Monetar International a aprobat acordarea celei de a cincea transe de imprumut, care va merge in integralitate la Banca Nationala a Romaniei.

La sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Galati participa, sambata, si prefectii si reprezentantii autoritatilor locale din judetele Braila si Tulcea.