Sase parlamentari, de profesie medici, care au votat impotriva motiunii de cenzura introduse de PSD, au fost exclusi din Colegiul Medicilor pe motiv ca, votand impotriva motiunii, au aprobat reducerile de salarii din sistemul sanitar, a declarat presedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astarastoae.

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, Vasile Astarastoae, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ca, inainte de dezbaterea motiunii de cenzura depuse de PSD, Colegiul Medicilor a solicitat celor 18 parlamentari de profesie medici ca voteze motiunea, pentru a nu se ajunge la reducerea salariilor in sistemul sanitar, relateaza Mediafax.

Dupa vot, Colegiul Medicilor a decis excluderea a sase medici parlamentari care au votat impotriva motiunii de cenzura.

"Din 18 parlamentari medici, sase au ales sa fie oameni politici si nu membri ai corpului medical. In aceste conditii, Colegiul Medicilor, care a facut un apel la ei inainte de vot, a hotarat excluderea lor din toate structurile Colegiului Medicilor", a spus Vasile Astarastoae.

Acesta nu i-a nominalizat pe cei exclusi si a precizat ca nici nu i-a intrebat care au fost motivele pentru care au respins motiunea, spunand ca banuieste ca decizia de a vota impotriva motiunii a fost generata de teama de a fi exclusi din partid.