Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, in localitatea suceveana Dornesti, in timpul vizitei facute la locuintele distruse de inundatii, ca brandul turistic al Romaniei va fi lansat pe 29 iulie, in cadrul Expozitiei Mondiale de la Shanghai.

Potrivit Mediafax, Elena Udrea a anuntat ca brandul turistic al Romaniei va fi lansat in data de 29 iulie, cand este ziua Romaniei in cadrul Expozitiei Mondiale de la Shanghai, dar in acelasi timp va fi lansat si in Romania.

"Este brandul Romaniei pentru piata externa", a spus Udrea, explicand astfel de ce lansarea se va face in cadrul acestei expozitii.

Ea a precizat ca brandul este legat de natura si de frumusetile Romaniei.

Elena Udrea anunta, in 20 iunie, ca Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va lansa la Bucuresti brandul turistic al Romaniei, si nu la Vatra Dornei, asa cum era programat initial, potrivit reprezentantilor institutiei. "In urma cercetarii facute in opt tari-tinta s-a stabilit ca Romania este competitiva in strainatate prin natura neatinsa", declara atunci Udrea.

Brandul este realizat de asocierea THR - Asesores en Turismo, Hoteleria y Recreacion SA - Taylor Nelson Sofres.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, se afla, vineri, impreuna cu presedintele Traian Basescu si cu ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, in localitati afectate de inundatii din judetul Suceava. In timpul vizitei in localitatea Dornesti, Elena Udrea a impartit ciocolata copiilor din comuna.