Portul Bechet a fost inchis temporar, joi seara, pentru patru zile, din cauza inundatiilor din zona provocate de apele Dunarii care au depasit cota de pericol, transmite Agerpres. Potrivit datelor Politiei de Frontiera Dolj, traficul de persoane si de marfuri prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet va fi inchis in perioada 01-04 iulie, intre orele 19.00 si 07.00.

Cetatenii care intentioneaza sa paraseasca teritoriul Romaniei spre Bulgaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, vor fi indrumati spre Punctul de Trecere a Frontierei Calafat pe D.N. 56 Craiova - Calafat si DN 55 A Bechet - Calafat, pe unde traficul a fost deviat.

Cotele de pericol pe Dunare, la statiile Calafat si Bechet, s-au mentinut depasite si joi, apele continuand sa creasca fata de ziua precedenta.

Potrivit datelor Administratiei Bazinale de Apa ''Jiu'' Craiova, cotele de pericol la statiile hidrometrice Calafat si Bechet erau depasite cu 28 cm si, respectiv, cu 23 cm, inundand un drum judetean si peste 1.500 de hectare de pasune, fanete si paduri, precum si porturile Bechet si Calafat.