Guvernul ar putea cere Fondului Monetar International discutarea cresterii deficitului convenit, invocand forta majora, determinata de inundatiile care au afectat tara, a declarat, joi, la Suceava, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Intrebat de corespondentul Mediafax daca FMI ar putea fi notificat in aceste zile despre aceasta propunere, Berceanu a spus ca documentele deja au fost trimise pentru boardul FMI din aceste zile, dar ca aceasta discutie ar putea avea loc in perioada 26 iulie - 4 august, cand este programata o vizita a reprezentantilor FMI in Romania.

"Atunci vom avea toate documentele pregatite sa discutam o situatie de forta majora", a spus Berceanu.

El a subliniat ca atat dorinta Guvernului roman, cat si a Uniunii Europene si FMI este de a mentine un anumit deficit bugetar pentru ca un astfel de deficit ajuta Romania.

"Pentru o situatie cu totul deosebita cred ca putem face o discutie, o negociere, sa gasim o solutie", a adaugat ministrul.

El a aratat ca, daca fata de actualul deficit de 6,8 la suta ar fi acceptata o crestere la 7 la suta, aceasta reprezinta aproximativ 250 de milioane de euro, fonduri care ar putea fi alocate unor proiecte concrete de remediere a efectelor inundatiilor.