Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore Silviu Ionescu a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. El este acuzat de savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii, informeaza Agerpres.

Pe 15 decembrie 2009, in jurul orelor 03,10, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri ad interim al Romaniei in Singapore, in timp ce conducea un autoturism Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei, nerespectand culoarea verde pentru pietoni, a accidentat la o intersectie semaforizata, doua persoane in varsta de 30 si respectiv 24 de ani, care traversau regulamentar trecerea de pietoni.

Conducatorul auto a parasit locul accidentului si a continuat sa conduca autovehiculul pana la urmatoarea intersectie semaforizata, unde nerespectand, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu ranirea unei persoane in varsta de 18 ani. Nici de aceasta data diplomatul nu a oprit, parasind locul accidentului si abandonand autoturismul intr-o zona industriala a orasului Singapore.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate in urma primului accident rutier, celelalte doua victime suferind si ele o serie de leziuni.

Ulterior producerii celor doua accidente de circulatie, Silviu Ionescu a sesizat politia singaporeza cu privire la faptul ca autoturismul Audi A6 a fost sustras din fata Ambasadei Romaniei dupa orele 02,00, situatie neconforma cu realitatea pe care a sustinut-o si prin declaratiile date in fata autoritatilor judiciare singaporeze.

Procurorii din Singapore au descoperit ca Silviu Ionescu a condus sub influenta bauturilor alcoolice.

Dupa producerea accidentului, Silviu Ionescu a parasit sub un fals pretext statul Singapore. Pe 8 mai, Silviu Ionescu a fost arestat in Romania, dupa ce procurorii Parchetului General l-au acuzat ca a incercat sa influenteze declaratiile unor martori.