Pretul biletelor la RATB si metrou ramane deocamdata neschimbat, au declarat, pentru Agerpres, reprezentantii celor doua companii, care nu exclud, totusi, posibilitatea unor scumpiri in viitor. In schimb, CFR Calatori a decis majorarea cu 5% a tarifelor incepand cu 1 iulie, in conformitate cu ordonanta de modificare a Codului Fiscal, prin care TVA creste cu cinci procente.

Reprezentantii RATB si Metrorex spun ca ar putea majora tarifele pana la sfarsitul anului doar in cazul in care nivelul veniturilor si evolutia inflatiei o vor permite. Posibila majorare a pretului biletelor s-ar putea situa in intervalul 5-7%.

"Deocamdata, nu stim daca biletele se scumpesc sau nu. Asteptam cifrele sa vedem daca indeplinim conditiile care ne permit, conform legii, sa majoram sau nu pretul la bilete", a precizat directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste.

Potrivit legii, pretul biletelor se poate majora daca exista o crestere a inflatiei cu peste cinci la suta in ultimele 12 luni.

Pretul biletelor de metrou a fost majorat ultima data cu mai mult de 12 luni in urma, in mai 2009, cu 7%.

RATB nu a mai modificat de la 1 iulie pretul biletelor de calatorie cu transportul in comun, decizia urmand sa fie luata in Consiliul General al Primariei Bucuresti.

"Biletele sunt la acelasi nivel si la 1 iulie. O eventuala majorare va fi discutata in Consiliul General, dar, deocamdata, biletele nu se scumpesc", a spus purtatorul de cuvant al Regiei, Mihai Vladarau.

In schimb, biletele CFR Calatori se vor scumpi cu 5%. Ultima crestere a preturilor la biletele de tren, cu 8,1%, avusese loc la 1 septembrie 2007. CFR Calatori a cerut recent majorarea pretului biletelor cu 9%, aici intrand si calculul inflatiei, insa Ministerul Finantelor a respins solicitarea.