Radu Mazare a castigat procesul cu Agentia Nationala de Integritate in care contesta concluziile unui raport al agentiei in care sustinea ca acesta ar fi detinut, in 2003, atat functia de primar cat si pe cea de administrator la o societate comerciala, transmite Mediafax. Instanta a dispus ca ANI sa achite edilului 5.000 de lei daune morale si 2.380 lei cheltuieli de judecata.

"S-au solutionat ambele dosare (n.r. - cauza a fost anterior disjunsa in doua dosare separate), admitandu-se cererile formulate de catre Radu Mazare. In solutionare se arata ca s-a dispus anularea actului emis de catre autoritatea respectiva, care trebuie sa plateasca 5.000 de lei daune morale si 2.380 de lei cheltuieli de judecata. Sentinta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile, instanta care judeca recursul fiind Inalta Curte de Casatie si Justitie", a declarat Irina Boldea, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Galati.

Procesul a fost deschis de catre Radu Mazare care a contestat concluziile unor cercetari facute de catre ANI in privinta unei stari de incompatibilitate, determinata de faptul ca, in anul 2003, timp de sase luni, acesta ar fi detinut concomitent atat functia de primar al municipiului Constanta, cat si pe cea de administrator la o societate comerciala.

Primarul Constantei a sustinut ca este vorba despre o eroare facuta de reprezentantii Registrului Comertului si a cerut anularea actului in instanta.

Dosarul 1120/36/2009 a ajuns la Galati dupa ce Agentia Nationala pentru Integritate a cerut stramutarea de la Curtea de Apel Constanta catre instanta similara din Galati, invocand notorietatea si influenta pe care ar putea avea-o primarul constantean.

Magistratii au dispus disjungerea cauzei, rezultand astfel doua dosare, unul dintre ele care face referire la anularea actului administrativ, iar celalalt la suspendarea executarii actului administrativ.