Inundatiile si cresterile debitelor raurilor din ultimele 24 de ore au afectat 73 de localitati din 23 de judete (Alba, Bacau, Botosani, Braila, Brasov, Cluj, Covasna, Dolj, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Salaj, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui si Vrancea), informeaza Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. O persoana din comuna Todiresti, judetul Suceava, este data disparuta.

In total, au fost inundate 1.587 locuinte, gospodarii, anexe gospodaresti, curti, gradini si subsoluri, 2.811,7 hectare teren arabil, 3.666,3 hectare pasuni si fanete, 3.140 hectare paduri, patru drumuri nationale, cinci drumuri judetene, 18 drumuri comunale, 31 poduri, 85 podete, 18 punti pietonale, iar 335 fantani au fost colmatate.

La aceasta ora este in vigoare cod galben de ploi pentru 12 judete din nordul si estul tarii, avertizare care expira marti.

Hidrologii au instituit cod rosu de inundatii pe Prut, in judetul Botosani, si pe raul Negru, in Covasna, care a intrat in vigoare duminica, la ora 16.00 si este valabil pana marti dupa-amiaza.