Premierul Emil Boc s-a referit si sambata, in cadrul videoconferintei cu prefectii, la masura majorarii TVA la 24%, precizand ca propunerile initiale -de reducere a salariilor si pensiilor- vizau domeniile cheie, cu probleme. Premierul a recunoscut ca majorarea TVA este o solutie care are efecte dureroase pentru economie, pentru ca incetineste iesirea din recesiune: "avem nesansa de a corecta greselile din ultimii 20 de ani... aceste boli, care au intrat intr-o forma cronica; trebuie sa corectam aceste boli ale sistemului", a subliniat Boc.

Premierul s-a referit si la persoanele care primeau ajutoare de la stat, desi au vile si masini de lux: "Oricine este capabil de munca in tara asta trebuie sa munceasca... Smecherii care incearca sa primeasca bani pe usa din dos trebuie sa dispara din ecuatia economiei.

Potrivit premierului, verificarile efectuate pana in prezent in cazul a 25% dintre dosarele de acordare a venitului minim garantat au relevat ca in 20% din cazuri acest ajutor social este alocat necuvenit.

Premierul Emil Boc a anuntat sambata ca Executivul a decis majorarea TVA cu 5 puncte procentuale, de la 19% la 24%, si a aprobat forma finala a scrisorii catre FMI. Emil Boc a precizat ca decizia privind cresterea TVA este singura masura economica adoptata in sedinta de Guvern de sambata si reprezinta "cea mai buna solutie ramasa in acest moment, in raport cu celelalte, in conditiile deciziei Curtii Constitutionale".