Seful Agentiei de Control si Incasari din vama Nadlac, Ildiko Olasz, a fost destituit din functie si retrogradat ca inspector de control, iar patru subordonati ai sai au fost concediati pentru ca ar fi cerut spaga staff-ului tehnic al trupei AC/DC, informeaza Mediafax.

Directorul Regionalei de Drumuri si Poduri Timisoara, Ioan Malita, a declarat, sambata, ca ancheta si masurile in cazul spagii cerute staff-ului trupei AC/DC apartin Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

"Compania a gestionat acest caz. S-a facut o ancheta si s-au luat mai multe masuri. Au fost concedieri si destituiri care i-au vizat pe cei implicati. S-au luat si masuri ca, pe viitor, sa nu mai aiba loc astfel de cazuri. S-a infiintat un telverde, 1234, unde se pot face sesizari, iar in cel mult 30 de minute o echipa va ajunge in vama pentru a vedea despre ce este vorba. Periodic, se vor face si controale inopinate", a spus Malita.

Alte opt persoane care lucrau in vama Nadlac au fost detasate la alte puncte de control pentru 30 de zile.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara, saptamana trecuta, ca patru angajati ai CNADNR din vama Nadlac vor fi demisi pana la 1 iulie, in urma incidentului cu AC/DC.

Politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Judetene Arad s-au autosesizat, in 3 iunie, in cazul angajatilor care ar fi pretins si primit bani de la caravana trupei AC/DC, in vama Nadlac, in acest caz fiind deschis un dosar pentru luare de mita, care a fost inaintat procurorilor.