UPDATE: Patronul televiziunii OTV a declarat, vineri seara, la eliberarea sa din arest ca va infiinta o noua formatiune politica denumita Partidul Poporului Roman si a precizat ca va candida la urmatoarele alegeri prezidentiale.

Dan DiaconescuFoto: AGERPRES

"Este o zi foarte importanta. Este o victorie a poporului roman. Fiecare dintre cei de acasa a contat la eliberarea mea. A contat si completul de judecata care a fost foarte curajos. Daca ce mi s-a intamplat mie a fost posibil, imi inchipui acum ce este posibil sa se intample fiecarui cetatean din Romania", a declarat patronul OTV.

"Voi forma un nou partid politic. Partidul Poporului Roman. La alegerile urmatoare pentru presedintie voi candida. Este de acum oficial. Ce am patit eu a fost o arestare politica. Voi prezenta si dovezile zilele urmatoare", a mai precizat Dan Diaconescu.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis vineri eliberarea din arest a patronului OTV, Dan Diaconescu. Totusi, Doru Parv va ramane in arest. Dan Diaconescu are interdictia de a parasi tara. Decizia este definitiva, informeaza Agerpres.

Patronul OTV, Dan Diaconescu si clarvazatorul Doru Parv sunt judecati intr-un dosar in care sunt acuzati ca l-au santajat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.

Instanta i-a mai impus lui Diaconescu sa nu vorbeasca pe postul OTV despre cazul in care este cercetat de catre procurorii anticoruptie, fiind obligat totodata sa nu ia legatura cu primarul Ion Mot sau cu reporterul Mihaela Moise, in caz contrar el risca sa fie reincarcerat, potrivit Mediafax.

Hotararea instantei a fost primita cu aplauze de cei aproximativ 50 de sustinatori ai lui Dan Diaconescu prezenti in sala de judecata.

In ultimul cuvant, Dan Diaconescu le-a spus judecatorilor ca acest dosar este o inscenare impotriva lui pusa la cale de procuror, informeaza Agerpres.

La randul sau, Doru Parv a afirmat ca nu este ghicitor, ci clarvazator si ca are patru atestate de la institute de parapsihologie din strainatate. El a sustinut ca banii de care se vorbeste in dosar erau o datorie a primarului catre el, iar Dan Diaconescu nu are nicio legatura in acest caz.

Procuror DNA: Angajatii OTV ameninta magistratii

La randul sau, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie, care a cerut judecatorilor respingerea recursului lui Dan Diaconescu fata de arestarea preventiva, a afirmat, vineri, in fata judecatorilor, ca angajatii OTV ameninta magistratii, informeaza Mediafax.

Procurorul DNA a sustinut ca pericolul public pe care-l reprezinta Dan Diaconescu este ilustrat si prin afirmatiile de pe post din ultimele zile de cand patronul a fost arestat, angajati ai televiziunii OTV lansand o serie de amenintari si jigniri.

Unul dintre invitati ar fi spus pe postul TV ca idealul sau in viata este "un tip din Lituania care a impuscat un judecator", adaugand si ca "procurorii sunt pedofili".

Totodata, procurorul a auzit spunandu-se pe post ca intr-o zi cineva va intra intr-o judecatorie sau parchet si va face o crima.

Potrivit anchetatorului, Dan Diaconescu face orice doreste in cadrul televiziunii sale "improscand cu noroi pe toata lumea" si ca libertatea presei este inteleasa intr-un fel special la OTV.

De asemenea, procurorul a spus ca ridica semne de intrebare faptul ca cineva a putut sa faca o avere de 34 de milioane de euro, in cativa ani.