Magistratii Tribunalului Bucuresti urmeaza sa judece, vineri, recursurile depuse de avocatii patronului postului OTV, Dan Diaconescu, si ai realizatorului de emisiuni Doru Parv, impotriva masurii de arestare preventiva pentru 29 de zile, anunta Agerpres. Cei doi sunt acuzati de santaj si, respectiv, complicitate la santaj.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati preventiv miercuri dimineata, de Judecatoria Sectorului 1, pentru o perioada de pentru 29 zile.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost retinuti marti dimineata, fiind acuzati ca au incercat sa il santajeze pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.

In rezolutia de urmarire penala intocmita de procurori se arata ca, in calitate de actionar si administrator la SC Oglinda Television SA, asociat la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, Dan Diaconescu a exercitat acte de amenintare atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Doru Parv, in scopul de a determina persoana vatamata Ion Mot, primar al comunei Zarand, judetul Arad, sa dea o suma totala de 200.000 euro.

Dan Diaconescu si Doru Parv sunt acuzati ca i-ar fi cerut cei 200.000 de euro primarului pentru a nu difuza pe OTV un film cu averea presupus ilicita a edilului. Potrivit DNA, sub presiunea acestor amenintari, din suma pretinsa initial, primarul ar fi platit efectiv 30.000 de euro si 4.200 de lei.