Andrei Chiliman

Andrei Chiliman

Foto: AGERPRES

Primarul Andrei Chiliman a fost chemat telefonic la DNA in dosarul patronului OTV, insa apreciaza ca citarea sa in acest caz este "cel putin ciudata", pentru ca nu are nicio legatura cu Dan Diaconescu, a declarat, joi, pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 1, Alexandru Ichim.

Potrivit purtatorului de cuvant, primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, a fost chemat telefonic la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), la o data care insa urmeaza sa fie stabilita. Edilul a apreciat insa ca este cel putin ciudata convocarea sa in acest dosar, avand in vedere ca nu a mai discutat cu Dan Diaconescu de cel putin cateva luni si nu a mai participat la nicio emisiune la OTV in ultimii ani.

Alexandru Ichim a subliniat ca primarul Andrei Chiliman nu a fost niciodata santajat de Dan Diaconescu sau de vreun alt angajat al OTV.

Primarul Andrei Chiliman a fost citat la DNA sa dea o declaratie de martor dupa ce patronul OTV, Dan Diaconescu, le-a spus procurorilor la audieri, fiind intrebat despre ce primar vorbea intr-o discutie telefonica interceptata, ca ar putea fi vorba fie de Sorin Oprescu, fie de Marian Vanghelie, fie de Andrei Chiliman, edili pe care el i-a avut invitati in diverse emisiuni.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat, joi dupa-amiaza, la sediul DNA, unde a dat o declaratie de martor in dosarul in care Dan Diaconescu este cercetat pentru santaj.

Sorin Oprescu a spus, la iesirea din sediul DNA, ca a fost intrebat de procurori in legatura cu o referire facuta de Dan Diaconescu intr-o discutie telefonica, in care patronul OTV era intrebat de interlocutor daca "a vorbit cu primarul". "Ei bine, uite ca nu sunt eu primarul", a declarat Sorin Oprescu, precizand ca in mod categoric nu despre el este vorba in acea interceptare.

Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a decis, miercuri, arestarea lui Dan Diaconescu si a lui Dorel Parv, acuzati de santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot (PC), instanta admitand cererea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de emitere a unui mandat pentru 29 de zile.

Judecatoria sectorului 1 arata in motivarea deciziei de arestare a lui Dan Diaconescu ca acesta a profitat de avatajele profesiei de jurnalist si a folosit in interes personal informatiile obtinute, o astfel de "conduita infractionala" fiind practicata si de alti angajati ai postului TV.

Recursul in acst caz va fi judecat vineri, la Tribunalul Bucuresti.