Pe data de 2 iunie s-a deschis prima scoala privata de ofițeri de marina comerciala - Colegiul Nautic Român - care injumatațeste timpul de pregatire pentru brevetul international. Institutia deruleaza programe de formare profesionala, cu durata de 2 ani, ceea ce inseamna jumatate fata de programele oferite de institutiile de stat. Presedintele Asociatiei Colegiul Nautic Român, Stelian Cojocaru, a discutat online cu cititorii despre programele derulate, examenul de admitere, conditiile de obtinere a brevetului de ofiter de punte maritim si perspectivele de promovare in cariera.

Stelian CojocaruFoto: HotNews.ro

Despre Colegiul Nautic Român

Colegiul Nautic Român este prima institutie privata din România de formare a ofiterilor de marina comerciala. Aceasta are in vedere derularea a 9 programe de formare profesionala. Pentru primul an de functionare sunt disponibile 250 de locuri exclusiv in cadrul cursurilor de zi pentru programul Ofiter de punte maritim. Examenul de admitere consta intr-o vizita medicala, o proba eliminatorie de matematica si una non-eliminatorie la limba engleza. Inscrierile au loc in perioada 9-17 iulie, iar testarile vor avea loc in intervalul 19-22 iulie. Planul de învatamant a fost aprobat de Autoritatea Navala Romana, iar institutia se afla in procedura de acreditare, care se va finaliza cel mai probabil pe parcursul lunii august 2010. De asemenea, sistemul de management al calitatii poarta girul celei mai redutabile societati de clasificare din domeniul naval pe plan mondial, Lloyd’s Register, iar sistemul de instruire si evaluare a competentelor de limba engleza maritime este creat sub supervizarea Marlins.

Scurt CV

In prezent, Stelian Cojocaru este Presedintele Asociatiei Colegiului Nautic Român. De-a lungul carieriei sale a lucrat la Academia Navala „Mircea cel Batran” ca asistent si lector universitar , dupa care a fost conferentiar universitar si sef al catedrei de Navigatie. Apoi a ocupat functia de ofiter specialist in Biroul Politici si Strategii in cadrul Statului Major General si cea de Staff Officer - Education and Training Branch la Allied Maritime Component Command (CC-Mar) Naples Headquarter, Italia. Stelian Cojocaru este Doctor in Stiinte, in domeniile Matematica / Astronomie, are studii post-universitare in domeniul studiilor strategice si economia apararii si este licentiat al Institutului de Marina “Mircea cel Batran”, specializarea Navigatie maritima/ Navigatie.

  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la sfarsitul articolului.
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.