Premierul Emil Boc a convocat, pentru miercuri, la ora 15:00, la Palatul Victoria, o videoconferinta cu prefectii, anunta Agerpres, citand Biroul de presa al Guvernului. Videoconferinta a fost convocata in urma inundatiilor din ultimele zile, care au afectat cel putin 12 judete ale tarii.

Cele 12 judete afectate de inundatii sunt Alba, Arad, Bihor, Cluj, Mehedinti, Mures, Neamt, Salaj, Suceava, Botosani, Vaslui si Timis.

Doi oameni si-au pierdut viata din cauza inundatiilor, sute de locuinte au fost avariate, zeci de oameni au fost evacuati, iar traficul a fost blocat pe mai multe drumuri judetene sau chiar nationale, potrivit Radio Romania.

Hidrologii au prelungit pana miercuri seara avertizarea de cod portocaliu pe raurile din judetele Cluj, Salaj, Satu Mare si Bihor, iar meteorologii au dat cod galben de ploi in Moldova, Delta Dunarii si pentru toate zonele de deal si de munte. Miercuri dimineata, hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundatii si pentru raurile raurile Prut si Crasna, in judetele Botosani, Salaj si Satu Mare.