Autoritatile din Sibiu au inceput, luni, o ancheta dupa ce o minora in varsta de 11 ani a nascut sambata un baietel de peste trei kilograme la Maternitatea Spitalului Municipal Medias.

"In urma verificarilor, am stabilit ca minora are domiciliul stabil in localitatea Micasasa, din judetul Sibiu, dar locuieste fara forme legale in satul Danes, din judetul Mures. In plus, ocazional, aceasta locuieste la o matusa in comuna Tarnava, tot din judetul Sibiu. S-au inceput cercetari sub aspectul savarstirii de acte sexuale cu un minor, fapta pedepsita de Codul Penal, dar trebuie sa stabilim unde s-a petrecut fapta, pentru a vedea daca cercetarile vor fi continuate de catre politistii din Sibiu sau de cei din Mures", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Sibiu, Adela Negoi, citata de Mediafax.

Atat medicilor, cat si politistilor minora le-a declarat ca nu stie cine este tatal copilului.

Primarul din localitatea Tarnava, judetul Sibiu, in care minora locuieste la o matusa, a declarat ca parintii acesteia sunt plecati in strainatate, dar ca, practic, fata de etnie roma este casatorita dupa legile comunitatii sale.

"Este, de fapt, o traditie a acestei etnii sa se casatoreasca de tineri. E o traditie cu care eu nu am fost niciodata de acord, nimeni nu este de acord, dar se pare ca lor nu le pasa. Au legile lor, tribunalul lor si acesta decide ce se intampla. Pe fata asta am mustruluit-o de cateva ori, iar acum asteptam rezultatele anchetelor autoritatilor", a spus primarul.