Cei 10 angajati ai Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara, care se aflau in tura la Vama Nadlac in ziua "incidentului" cu staff-ul tehnic al trupei AC/DC, au fost concediati, a anuntat, joi, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, intr-o conferinta de presa la Timisoara, potrivit Mediafax. Potrivit plangerii echipei care a transportat echipamentul trupei AC/DC, personalul de la Vama Nadlac a cerut cate 50 de euro pentru fiecare dintre cele 28-29 de masini din convoi. AC/DC a concertat, pe 16 mai, la Bucuresti.

UPDATE: Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a revenit asupra propriilor declaratii, anuntand ca au fost concediati doar cei 4 angajati care lucrau de sensul de iesire din tara in tura respectiva.

"Am primit un raport legat de incidentul cu AC/DC. Toti cei din tura au fost dati afara si lucrurile o sa se raspandeasca si asupra altora care lucreaza acolo", spune Radu Berceanu.

"Si daca lucrurile nu vor fi puse la punct repede de catre domnul Malita, o sa se ajunga si la domnul Malita (directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara - n.red.)", a adaugat Radu Berceanu.

"Aceasta intamplare nu e singulara, aceasta problema s-a intamplat si in lunile premergatoare momentului. Trebuie sa luam masuri sa nu se mai intample de acum incolo. De acolo vin venituri foarte importante", a completat ministrul Transporturilor.

Directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Dorina Tiron, a anuntat, la inceputul acestei luni, ca, potrivit plangerii echipei care a transportat echipamentul trupei AC/DC, personalul de la Vama Nadlac a cerut cate 50 de euro pentru fiecare dintre cele 28-29 de masini din convoi. Dorina Tiron spunea atunci ca, in cazul in care acuzele se confirma, angajatii vinovati urmeaza sa fie concediati.

"Este o plangere facuta de echipa care a transportat echipamentul trupei, plangere pe care am primit-o azi (marti, 1 iunie - n.r.). Reprezentantii AC/DC sustin ca au fost opriti la granita si li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele si rovinietele, care erau in acel moment valabile. Oficialii romani ar fi cerut atunci roviniete valabile si in perioada sederii lor in Romania, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte si au inceput sa negocieze. Era vorba despre 28-29 de masini in total. In final, dupa cum se precizeaza in plangere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe masina. Oficialii AC/DC nu au primit in schimb niciun document, nimic", declara la inceputul lunii, pentru ziarul Gandul, Dorina Tiron, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale.