Guvernul ar putea sa actualizeze, in sedinta de miercuri, lista plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante interzise, potrivit agendei de lucru probabile a Executivului, scrie Agerpres.

Astfel, Guvernul ar urma sa adopte o hotarare pentru actualizarea anexei la Legea 39/2005 privind regimul juridic al plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante si psihotrope si a anexei la Legea 143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, a informat Biroul de presa al Palatului Victoria.

Potrivit proiectului de HG initiat de Ministerul Sanatatii, lista urmeaza sa fie completata cu inca opt substante etnobotanice, pe langa cele 27 de substante si noua plante identificate ca fiind daunatoare sanatatii si care au fost interzise deja din februarie. Pedepsele prevazute de legislatia in vigoare pentru cultivarea, producerea, punerea in vanzare si distribuirea substantelor interzise pleaca de la trei ani de inchisoare si ajung la 20 de ani, in cazul mefedronei si al derivatilor de piperazina. ​