Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost acuzat, sambata, ca s-ar fi razgandit in privinta traseului unui mars autorizat initial pentru ziua de duminica, manifestatie in care ar fi urmat sa fie comemorate victimele mineriadei din iunie 1990.

Asociatia "21 Decembrie 1989" a solicitat avizul municipalitatii pentru organizarea unui mars de comemorare a victimele mineriadei din 13-15 iunie 1990.

Manifestatia ar urma sa aiba loc duminica, 13 iunie, pe traseul Piata Universitatii - Piata Romana - Calea Dorobanti - strada Jean Monnet - Bulevardul Primaverii.

Revolutionarii si "Noii Golani" doreau sa treaca si pe strada Jean Monnet, pe care locuieste fostul presedinte Ion Iliescu, vinovat pentru victimele din Revolutia din 1989 si pentru minieriadele din 1990 si 1991 in viziunea protestatarilor.

"Intr-o prima faza, reprezentantii municipalitatii au avizat protocolul, iar primarul l-a semnat. Insa, cand am primit documentul, pe el apare, sub semnatura initiala a domnului Oprescu, mentiunea "FARA JEAN MONET", dupa care apare o noua semnatura a primarului general. Noi nu putem sa intelegem de-aici altceva decat faptul ca telefoanele de noapte inca functioneaza, iar domnul primar respecta ordinele de a-l proteja pe Iliescu, vinovatul pentru mortii si ranitii din acele zile", a afirmat, sambata, intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei "21 Decembrie 1989", Teodor Maries, organizatorul marsului de duminica, citat de Mediafax.

Joi cu ocazia lansarii cartii lui Ion Iliescu in cadrul Bookfest, mai multi tineri reprezentand grupul "Noii Golani" au afisat mesaje impotriva acestuia. Ei au fost indepartati de fortele de ordine ale complexului Romexpo.

Dupa incidentul de joi, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat ca grupul "Noii Golani" nu detine autorizatie de mars, pentru duminica, in Capitala, ci doar Asociatia 21 Decembrie. Mai mult, Militaru a spus ca "Noii Golani" nu sunt autorizati sa participe la mars.