Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale a devansat planul privind interventiile in caz de canicula dupa instalarea Codului galben de canicula. Au fost deschise in regim de urgenta doua puncte de prim ajutor in Pasajul Universitatii si Grozavesti.

"Dupa anuntul de cod galben, am hotarat devansarea planului anticanicula. Astfel, primele corturi vor fi montate sambata. Cei carora li se face rau din cauza caldurii vor putea primi un sfat medical si apa, iar specialistul le va masura tensiunea arteriala. Un medic sau un asistent va acorda consultatii celor care solicita acest lucru", a declarat, sambata, directorul general al ASSMB, Marius Savupentru, citat de Mediafax.

Intrucat prognozele meteorologice indica faptul ca anul 2010 va fi canicular, Primaria Municipiului Bucuresti intentioneaza sa monteze corturi in toate zonele aglomerate.

Meteorologii au anuntat ca, de sambata de la pranz si pana duminica seara, vremea va fi caniculara in intreaga tara, in acest sens fiind emisa o avertizare cod galben.