Din datele comunicate de INS saptamana trecuta intelegem ca in primul trimestru din 2010, costul cu forta de munca din administratia publica (serie ajustata sezonier) a scazut cu 7.14% comparativ cu primul trimestru din anul trecut, in timp ce in T4.09, scaderea a fost de 5.8% fata de T4.08, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau.

La o prima vedere, se pare ca guvernul a reusit sa stopeze cresterea salariilor, insa pentru a avea o privire de ansamblu, sa comparam Romania cu alte 5 tari aflate in aceeasi situatie cu noi: Bulgaria, Ungaria si tarile baltice. Am luat in calcul si Polonia pentru a observa cum a evoluat acest indicator in singura tara care a inregistrat o crestere economica anul trecut.

Comparativ cu ultimul trimestru din 2008, in ultimul trimestru din 2009 costurile cu forta de munca din administratie au fost cu 25.9% mai mici in Letonia, cu 19.9% mai mici in Ungaria, cu 13.5% mai mici in Bulgaria si cu 5.1% mai mici in Polonia, detalii in graficul alaturat, click pe imagine pentru marire.

Citeste continuarea si comenteaza pe blogul lui Cristian Orgonas.