Guvernul nu a acceptat niciun amendament de fond la proiectele de legi pentru care isi va angaja raspunderea si sustine in continuare masurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu salariile si pensiile, precum si eliminarea pensiilor de lux.

"Guvernul nu a acceptat niciun amendament care sa modifice pe fond cele doua proiecte de legi pentru care isi va angaja raspunderea. Guvernul sustine in continuare masurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu pensiile si salariile, precum si eliminarea pensiilor de lux", a declarat, sambata seara, agentiei Mediafax, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Surse politice au declarat anterior, pentru Mediafax, ca Guvernul a efectuat mai multe simulari de reducere a altor cheltuieli in locul diminuarii pensiilor cu 15%, precum scaderea cotei defalcate din TVA pentru autoritatile locale, dar nu a identificat solutia optima, o varianta fiind si acordarea in 2011 a unor sume compensatorii pentru pensionari.

Ultima discutie pe aceasta tema, in care s–a pus accentul in principal pe evitarea reducerii pensiilor de pana la 1.000 lei, a avut loc sambata la Guvern, intre premierul Emil Boc si o parte dintre ministri, au aratat sursele.

Guvernul urmeaza sa se reuneasca luni in sedinta, pentru a discuta amendamentele la proiectele de legi asumate.

O discutie pe aceasta tema va avea loc si duminica seara, cand parlamentarii PDL se vor intalni, la Snagov, cu premierul Emil Boc si membri ai Cabinetului intr-o reuniune informala in cadrul careia vor discuta despre asumarea raspunderii Guvernului pe masurile de austeritate. La aceasta reuniune este asteptat si presedintele Traian Basescu.