Melania Mandas Vergu, fost consilier al ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat vineri, pentru Mediafax, ca firma pe care o detine alaturi de fiul ei i-a oferit actualului ministru, gratuit, consultanta politica in campania pentru PE, dupa care fiul ei i-a devenit acestuia asistent la Bruxelles.

"Intr-adevar, l-am consiliat pe domnul Funeriu in campania pentru Parlamentul European, insa nu a fost un act remunerat. Atat eu, cat si fiul meu, ne-am implicat in ceea ce dumneavoastra numiti consultanta politica pentru domnul Funeriu la acel moment. In fapt, i-am dat niste sfaturi. Si este esential sa subliniez ca i le-am dat gratis. Mai sunt si prosti ca mine pe lumea asta, care fac lucruri gratis, din prietenie", a spus Vergu.

Fostul consilier al actualului ministru al Educatiei a spus ca, dupa ce Funeriu a ajuns la Bruxelles, fiul ei a devenit unul dintre asistentii acestuia.

"Va rog sa nu insinuati ca ar exista o legatura intre cele doua chestiuni. Fiul meu a absolvit doua facultati si este un tanar extrem de bine pregatit, cu care ma mandresc. Este specialist in domeniul telecomunicatiilor si in acest segment l-a consiliat pe europarlamentarul de la acel moment Daniel Funeriu", a declarat Vergu.

Fostul consilier al lui Funeriu a mai spus ca il cunoaste pe actualul ministru al Educatiei inca din anul 2004, atunci cand, in calitate de jurnalist, l-a intervievat.

"Am crezut atunci si cred si acum ca este un tanar extrem de capabil, un tanar valoros, cu viziune. Am crezut si cred in acest domn", a explicat Vergu, aratand ca acesta a fost resortul care a impins-o catre prietenia cu Funeriu si, ulterior, spre a-i deveni acestuia consultant politic pro-bono.

Melania Vergu a fost demisa, joi seara, din functia de consilier personal al ministrului Educatiei, Daniel Petru Funeriu, care a semnat personal ordinul de demitere a acesteia, in contextul unui scandal de presa in care Melania Vergu a fost implicata. Ea a fost acuzata de presa ca s-a folosit de functia de la Ministerul Educatiei pentru a avea succes intr-un proiect in valoare de patru milioane de euro, fonduri europene, proiect ce viza tocmai domeniul educatiei.

Valoarea totala a proiectului castigat de firma lui Vergu, SC Edu-Tim Consultanta Europeana SRL, denumit "Practica sa inveti, invata sa practici", este de 16.381.211 lei. Aproape 13 milioane de lei din suma totala vor fi suportati de Uniunea Europeana, prin POS-DRU, iar statul roman va asigura o co-finantare de aproape 1,8 milioane de lei. Compania detinuta de Melania Vergu si de fiul acesteia va contribui cu suma de 772.567 de lei.