Directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, declara ca, potrivit plangerii echipei care a transportat echipamentul trupei AC/DC, personalul de la Vama Nadlac a cerut cate 50 de euro pentru cele 28-29 de masini din convoi, Tiron afirmand ca daca aceasta se confirma, vinovatii vor fi dati afara.

"Credeti ca eu ma bucur? Ca nu mi-e rusine? Credeti ca eu i-am pus sa faca asta? Facem ancheta si luam masurile care trebuiesc luate. Trebuie sa vedem cine era de serviciu atunci... Cert este ca ceva s-a intamplat totusi acolo. Chiar daca ei nu vor recunoaste, avem cum sa aflam ce s-a intamplat, pentru ca ei sunt obligati sa inregistreze toate masinile care trec granita", explica directorul general al CNADNR pentru Gandul, scrie Mediafax.

Ea a tinut sa sublinieze ca, desi anuntul a fost facut "de la centru", "exista o regionala, cu directori si inspectori care ar trebui sa aiba grija ca astfel de incidente sa nu aiba loc si care trebuie sa ia masuri".

"Este o plangere facuta de echipa care a transportat echipamentul trupei, plangere pe care am primit-o azi (marti, n.r.). Reprezentantii AC/DC sustin ca au fost opriti la granita si li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele si rovinietele, care erau in acel moment valabile. Oficialii romani ar fi cerut atunci roviniete valabile si in perioada sederii lor in Romania, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte si au inceput sa negocieze. Era vorba despre 28-29 de masini in total. In final, dupa cum se precizeaza in plangere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe masina. Oficialii AC/DC nu au primit in schimb niciun document, nimic", a declarat pentru Gandul Dorina Tiron, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Ea a precizat ca marti dimineata urmau sa plece la Arad oficiali ai CNADNR pentru a ancheta plangerea. In cazul in care se va dovedi ca plangerea este intemeiata, Tiron spune ca nu va avea nici cea mai mica retinere in a le desface contractul de munca oficialilor CNADNR implicati in acest scandal.

Conform legii, oficialii CNADNR pot verifica in orice moment existenta rovinietei, care trebuie sa fie valabila in acel moment, dar nu pot cere prezentarea rovinietelor valabile in perioadele precedente, scrie cotidianul citat.

Trupa AC/DC a sustinut la 16 mai un concert la Bucuresti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori.