UPDATE (ora 17:01): Premierul Emil Boc este asteptat miercuri, la ora 13:00, la sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua camere ale Parlamentului. Anuntul a fost facut de presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Conducerile celor doua camere s-au reunit si marti, intr-o sedinta comuna, pentru a stabili data la care Executivul ar urma sa isi asume raspunderea pentru proiectele de legi privind masurile de austeritate, insa nu a fost luata nicio decizie in acest sens. Cele doua proiecte de lege, adoptate duminica seara, in sedinta extraordinara de Guvern, au ajuns luni la Parlament.

"Birourile permanente comune vor stabili maine un termen de depunere a amendamentelor, care in medie ar putea fi intre trei si cinci zile", a declarat luni seara, pentru Agerpres, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Ea a precizat ca amendamentele vor fi transmise apoi Secretariatului General al Guvernului, iar dupa aceasta procedura, Executivul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului. In termen de trei zile de la prezentarea documentului, parlamentarii pot depune motiune de cenzura.

Guvernul condus de Emil Boc a fost demis, in toamna trecuta, printr-o motiune de cenzura adoptata de Parlament. Dupa alegerile prezidentiale din luna noiembrie, Emil Boc a fost desemnat, din nou, prim-ministru.